BouwProfs

De bouw online verbonden.

Failliete aannemer wil werkzaamheden onderbrengen in andere bv, wel of niet mee in zee gaan?

We zitten in de voorbereiding van de verbouwing van een (gedeelte van) een pand. De tijddruk om het casco gereed te hebben is erg hoog en dit betekent dat de aannemer na de bouwvak moet beginnen met de werkzaamheden. Tot zover nog geen probleem.

Nu is de aannemer (die overigens nog geen opdracht heeft, maar wel alvast meegekeken heeft) afgelopen week failliet gegaan. Wij zitten in de grensstreek en hij heeft een nog een Belgische bv die volgens hem zonder gevaar de werkzaamheden voort kan zetten, oftewel aan wie we de opdracht toch kunnen verlenen.

Mijn vraag is, doen of niet doen? En welke adders zitten er onder het gras?

Weergaven: 1470

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Hoi Jeroen,

Samenvattend: je wilt snel verbouwen en jehbet nog geen opdracht verstrekt. De aannemer die je op het oog had is failliet. Alle andere zaken doen er m.i. niet toe.

Gelet op de huidige markt:

Kies 3 aannemers met goede naam en faam (bijv erkend NVOB) om een prijs te maken;

Kies daarnaast 2 aannemers die je uitnodigd na een rondje buren (zij hebben er immers ervaring mee om eveneens een prijs te maken)

Vertel duidelijk het eisenpakket en de planning bij de uitnodiging.

Laat de aannemer een bankgarantie afgeven ter grootte van 2 bouwtermijnen.

Vraag om een drietal referenties en bel die na.

Als het goed is krijg je dan een helder beeld van wat je te doen staat.

 

Sorry, als adviseur is het mijn taak om je te laten weten wat u moet doen en niet datgene wat u niet moet doen.

Groet Ben

Jeroen,

Ik lees dat je zelf twijfels hebt. Bij mist niet uitvaren!

In de Retail (winkelverbouwingen op stations) werk ik veel met Hurks onderhoud uit Eindhoven. Het is een prettig bedrijf dat vast op korte termijn kan instappen en de verbouwing binnen de tijd kan realiseren.

Als je wilt kun je contact opnemen met Hurks onderhoud 040-320 03 00. Succes met aanloop en afwikkeling van het project.

 

Groet,

 

Eric

 

 

Geen bouwgarant of woningborg afgesloten? Jammer. Vooral niet verder gaan met iemand "die nog wel een BV(ba) heeft."

Garanties heb je denk ik hoe dan ook al verspeeld als je naar een andere aannemer gaat. Die neemt de opude garanties vast niet over.

Voor een nieuw contract: lees mijn blog op Dubocasa.

Jeroen in deze tijd zou ik een betrouwbare en goede aannemer zoeken ,en die is er wel
Ik zou als ik jouw was betaalde ik gewoon per week. Lever zelf de materialen via het bouwdepo
Ga je nooit de boot in wij werken al jaren zo.
Als je interesse in ons heb gegevens zijn bij de bouwprofs bekend

Sterkte met je beslissingen

Geachte heer Bollen,

Hoge tijdsdruk is nooit een goede raadgever. De twijfel is gerechtvaardigd. Verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid zijn een zaak om eerst goed uit te zoeken voordat met een firma over de grens een bouwtraject wordt ingegaan. Deze zijn namelijk niet uniform geregeld binnen Europa.

Waarom niet een andere Nederlandse bouwfirma selecteren nu er nog geen contract getekend is?

Met vriendelijke groet,

M. Kivit

Dit is een goede kans om een nieuwe aannemer te kiezen. Ik zou er toch maar even de tijd voor nemen. Maak je plannen onafhankelijk van een aannemer. Zorg dat je je plannen goed uitgedacht en goed op papier vastgelegd zijn. Ga hiermee shoppen bij verschillende aannemers. Dit wil ik en voor hoeveel kan jij dat voor mij maken. Belangrijk is dat je wensen van A tot Z zijn vastgelegd. Vraag gerust bij drie tot vijf aannemers een offerte op. Het prijsverschil kan flink oplopen. Kies de aannemer met de laagste prijs. 

Jeroen,

Niet doen, waarom zou de Belgische BV wel aan de verplichtingen voldoen? Aannemer heeft nog gen opdracht, ik zou zeggen contracteer een ander, dit om narigheid te voorkomen en vraag een fatsoenlijke bankgararantie!!

Gr.

Huib van der Geer

0627046243

Je eerste gevoel is het juiste zeggen ze altijd.
En je hebt uiteindelijk de keus gemaakt navraag te doen om te verifiëren of je gevoel overeenstemt met de meningen hier.

Bij deze dus niet doen.
Er zijn genoeg aannemers die snel voor je aan de slag willen.
Zonder vreemde constructies.

Afhankelijk van de situatie zou ik er dus wél voor kiezen om met deze aannemer onder voorwaarden in zee te gaan, hij kent het werk waarschijnlijk geheel, een andere aannemer inschakelen op een laat tijdstip kost veel tijd en er zit bovendien kans in dat de kosten hierdoor stijgen.

De mate van betrouwbaarheid van de aannemer is belangrijk. Op dit moment gaan aannemersbedrijven vaak niet meer failliet door het leveren van slecht werk maar door tal van andere economische factoren. Als de Belgische BVBA voldoende zekerheid geeft is het de overweging waard.

Tenslotte had je niet voor niets voor deze aannemer gekozen.

En het is wel heel gemakkelijk om hier aannemersbedrijven die soms wel 50 jaar hebben bestaan op basis van goed werk door een faillissement af te schrijven. Bovendien is de kans dat een bedrijf dat op dit moment nog niet failliet is geweest ook nog een faillissement te wachten staat.

Ik wil jullie allemaal bedanken voor jullie adviezen. Sommige waren bruikbaar, andere niet, maar toch een goed beeld kunnen vormen.

Omdat het voor mij niet mogelijk is het hele verhaal te vertellen op dit forum is het voor jullie allen niet haalbaar een totaalbeeld te vormen ten aanzien van de complexiteit van de situatie. Om mij moverende redenen heb ik er dan ook voor gekozen mij terug te trekken uit dit project.  

Overigens hoop ik dat ik helemaal fout zit, de beren van de weg blijven en dat alles prima zal verlopen voor de opdrachtgevers.

Beste Jeroen,

 

ieder van ons geeft de mening en stopt er de tijd in.

 

Ik zou persoonlijk, en ik weet niet of ik namens anderen spreek, wel willen weten wat je nu uiteindelijk doet?

 

Groet Ben

 

Met excuses voor de wel erg late reactie mijnerzijds........

De opdrachtgevers hebben besloten om tegen  mijn dringend advies in toch in zee te gaan met de aannemer. Ik volg de bouw op afstand en zie dat deze aannemer de kluit belazerd maar kan niks doen!

Ik heb de eer aan mijzelf gehouden en mij teruggetrokken van dit project.

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2018   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+