BouwProfs

De bouw online verbonden.

Software programma gezocht om 3D modellen te ontwerpen en renderen.

Kan iemand mij helpen met wat voor software ik het beste kan gebruiken om het onderstaande te kunnen bereiken. Volgens mij is het allemaal mogelijk maar weet niet of de software er is die mijn eisenpakket kan ondersteunen.

 

De vraag is als volgt:

Ik zoek een programma waarmee 3d modellen gemaakt kunnen worden. Deze 3d modellen moeten gerenderd kunnen worden waarbij het model netjes gepresenteerd kan worden.

Het 3d model is samen te stellen uit verschillende standaard assemblies / blocks die uit een standaard bibliotheek te halen zijn. Deze assemblies / blocks zijn nog wel te bewerken door eigenschappen toe te dienen.

Aan deze assemblies moeten eigenschappen gehangen kunnen worden zoals: gewicht, kleur, afmetingen, etc. die netjes in een rapport overzichtelijk samengevat kunnen worden.

Eventueel kan er een calculatie van het totale gewicht van het 3d model gemaakt worden.

Het model moet te exporteren zijn naar een BIM model. (Dit moet uit mijn hoofd een IFC extensie zijn).

Wanneer het model verkocht is, zou het een hoop werk schelen om het gemaakte concept model (assemblies / blocks) te kunnen gebruiken en deze te koppelen aan gedetailleerde assemblies/blocks.

Ik denk dat er software is die dit kan ondersteunen, maar wat is er op dit moment en welke software is het beste voor mij om te gebruiken.

Ik hoop van jullie te horen!

Weergaven: 301

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+