BouwProfs

De bouw online verbonden.

(artikel uit deondernemer.nl)

De bouwbedrijven in Brabant willen niet somberen en menig bedrijf zegt daar ook nog geen reden toe te hebben. Ze zoeken hoe dan ook hun eigen weg uit de recessie.
Marc Hoedemakers van het gelijknamige bedrijf in Rosmalen (130 man personeel) staat niet alleen als hij zegt: "Ik heb nog niemand hoeven laten gaan en verwacht ook niet dat dat dit jaar nodig zal zijn."

Klik hier voor het hele artikel.

Wat vindt u, kan de bouw hopen op betere tijden? Of moet de bouw somberen en zich schrap zetten voor wat nog gaat komende de komende periode?

Weergaven: 130

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Ik ben een ras optimist, maar de deuk in het opdrachten pakket bij architecten is van een ongekende omvang en valt niet te ontkennen. De bouw gaat dat als totale bedrijfstak natuurlijk ook merken. Overigens wel in een uitgedempte vorm (minder extreem en over een langere periode uitgesmeerd). En omdat we een kleinschalige structuur hebben, merkt de een het meer en een ander wellicht helemaal niet. Het is eigenlijk gewoon stromingsleer. Vooraan wordt de golf (in dit geval een onderbreking van de stroom) het meest extreem ervaren.
In een optimistisch scenario neemt het vertrouwen weer snel toe en komt de opdrachten stroom weer snel op gang. Je hoort en leest ook geleidelijk weer wat meer optimisme over de economie, maar de algemene teneur van de berichtgeving is dat we het dieptepunt nu zo ongeveer hebben bereikt cq. net voorbij zijn. We kunnen weer opkrabbelen dus, maar ook niet meer dan dat. De vraag is hoeveel tijd we daar voor nodig hebben en wat we weten is dat het opkrabbelen door de bouw met vertraging zal worden gevoeld. Zelfs in een positief scenario gaat het dus nog even duren voor de stroom weer op gang is. Ik ben geen econoom en wil daar geen termijn aan koppelen, maar het lijkt me wel terecht dat we onze borst nat moeten maken voor de dingen die nog komen gaan. Wellicht dat bij een groeiend vertrouwen de architecten weer snel meer werk krijgen, maar verderop in de keten duurt het met zekerheid langer.
Overigens kun je in je schulp kruipen en de storm voorbij laten trekken, maar beter is het om de tijd gewoon nuttig te besteden. Na regen komt zonneschijn en straks komt er een golf van te veel werk. Wie daarop dan het best zal zijn ingesteld kan zijn marktaandeel vergroten. In deze periode worden de kaarten a.h.w. opnieuw geschud. Juist nu is innovatie dus van groot belang met een grote impact op de toekomst. Stilzitten en hopen dat je er wel doorheen zult rollen is hoe dan ook op termijn altijd schadelijk.

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+