BouwProfs

De bouw online verbonden.

Wie weet er een goede betaalbare buitenbeplating voor gebruik in HSB?

Mariette Adriaansse stelt in de Duurzaam Bouwen groep van BouwProfs de volgende vraag, misschien kunt u haar helpen aan het juiste antwoord.

Voor de verbouwing van een school heb ik voor de HSB elementen een buiten beplating van Pavatex Isolair L voorgeschreven vanwege de goede isolatie kenmerken. Nu blijkt dat ik niets kan bevestigen aan deze plaat, waardoor ik een probleem heb met mijn gevelbeplating (die zowel decoratief is als een regen jas voor de HSB vormt). Wie weet een goede betaalbare buitenbeplating voor gebruik in HSB?

Geef uw tips voor Mariette door via deze discussie.

Weergaven: 2483

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Ja George sorry, ik heb het product voor het eerst gezien op de Bau Messe in 2005 als noviteit,

vandaar mijn reactie. Een veelbelovend maar nog best kostbaar product.

Hallo Mariette,

 

Ik vindt het leuk om mee te denken, daar ik je keuze voor pavatex ook heel leuk vindt. We kunnen denken in vergelijkbaar materiaal, een andere opbouw of ander bevestiging. Stuur maar een detail, dan denk ik mee voor een oplossing.

 

Groeten,

 

Henk Schuring

Ecobo

Comfortabel wonen en werken met een zo laag mogelike milieubelasting

Misschien een optie. Een glasvliesweefsel aanbrengen en daarna afstucen. Kan in elke kleur en het toevoegen van nanodeeltjes ook nog eens waterafstotend en dus minder aantastbaar voor vervuiling.

Ik neem aan dat voor dit product is gekozen vanwege de dampopen eigenschappen en de LCA. Voor zover dergelijke producten mij bekend zijn kan het niet worden gebruikt als gevelafwerking, maar moet het worden afgewerkt met een gevelafwerking. Dit kan bijvoorbeeld met een houten gevelbeschieting of wat dacht je bijvoorbeeld van leemstuc.

 

Groet, Bernard 

Goedemorgen Mariette,

Wellicht een goed alternatief; het Strikotherm systeem Bluclad Open. Deze Bluclad platen kunnen afgewerkt worden met een geëigend pleistersysteem (bijvoorbeeld Strikotherm Spachtelpleister SILICONEN). Voor nadere informatie zie:

www.strikotherm.nl/service & advies/downloads/dossiers/dossier HSB & gevelisolatie.

Met vriendelijke groet,

Jacqueline Havermans

Een Celit 3D ( of Steico universal) aan de buitenzijde, aan de binnezijde een Sterling 3 osb plaat en deze onderling  luchtdicht aftapen en afwerken naar de vloer, ramen en dakisolatie. De holle structuur tussen deze 2 platen volblazen met cellulose.
Mariette, heb je inmiddels een beetje inzicht in de mogelijkheden?

Scheepsplaat 5 à 6 mm zwaar gegalvaniseert is 100% hufterproof

en er kan wat aangelast worden. (opgehangen.) Al of niet met wat decoratieve perforaties. en horrengaas er achter luchtig genoeg.

Of geheel geperforeerd. Ziet men ook wel bij daken van sport gelegenheden.

misschien is het toepassen van plaatwerk van geperst bamboe een idee?
iedee = idee

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+