BouwProfs

De bouw online verbonden.

Er is iets mis met krimp regio`s in NL. De mensen trekken er weg met een bepaalde reden.
Die is :  Dat het er niet leuk meer is om te wonen en te werken.
Het gevolg is leegstand. TE VEEL GEBOUWEN DAN.  VERKEERDE GEBOUWEN DAN.

Vreemd eigenlijk omdat er jaarlijks nog veel mensen zijn die eigener beweging emigreren uit Nederland.
Die zouden ook wat dichter bij huis kunnen "emigreren" vanuit omgeving randstad naar de zogenaamde krimp gebieden want daar is dan ruimte genoeg aan de randen van het land.
Terwijl het land Nederland als geheel een geliefd migratieland is om te komen wonen zoals uit de statistieken blijkt.

Mijn devies is blijf weg uit krimpregio`s, ze zijn schadelijk voor lichamelijke en geestelijke gezondheid.
De mensen houden het er niet voor niets voor gezien. Mijn hoog geachte buurman "pakt ook weer zijn biezen" richting bewoonde wereld na het enkele jaren geprobeerd te hebben. En zo weet ik er nog wel veel meer te noemen.

Zelf woon ik in zo`n krimp gebied ik weet er alles van. Hoeveel geld men er ook inpompt van de overheid dat helpt niets. Het is geen geld kwestie. De krimpregio`s worden gezien als / ! en geassocieerd met plattelands, provinciaal, achterlijk, pittoresk, stug, - - -  zo`n soort gebiedsdeel.
Zelf weet ik er alles van. Ik ken al deze gebieden. De vraag aan de bouwprofs is : Wat zou er moeten veranderen op die plaatsen zodat er een betere verdeling ontstaat.

En  wat minder een Buenos Aires effect waar de randstad nu naar op weg is. Zelf heb ik een mooi stedebouwkundig ontwerp gemaakt die de instemming kon hebben van een
autoriteit op dit gebied. Zijn er bij de bouwprofs ook stedebouwkundigen? en / of mensen die ideeën hebben hierover?

Weergaven: 832

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

De vraag is volgens mij of je krimp kunt bestrijden. Het kan wel wenselijk zijn maar feit is dat veel (vooral hoger opgeleiden) graag in de Randstad willen wonen. Dat hoeft niet een stad te zijn, maar ze willen graag qua werk mobiel zijn en niet vastzittten aan één regio (zeker niet als de werkgelegenheid daar ook nog eens beperkt is). Het is een algemene internationale tendens dat mensen naar stedelijk gebied trekken.

Ik geloof daarom niet dat krimp bestrijden de juiste aanpak is. Vaak levert het alleen meer problemen op. Gemeente X zet een mooie woonwijk neer, maar waar komen die mensen die daar gaan wonen vandaan? Vanuit de nabijgelegen plaats. Mensen uit Amsterdam gaan echt niet in Zuid Limburg wonen omdat daar zo'n leuke wijk wordt neergezet. Datzelfde geldt voor kantoren en bedrijventerreinen. Gemeenten zijn te veel geent op groei en te veel afhankelijk van grondinkomsten en inkomsten van inwoners. Laat ze beter een goed krimpbeleid ontwikkelen en zorgen dat krimp geen vluchtgedrag wordt omdat plaatsen verloederen en onveilig worden! Dit zal ons (zeker op lange termijn) ook een boel belastingcenten besparen.

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+