BouwProfs

De bouw online verbonden.

Goedkope bouwmethode gezocht voor klein kantoor. Wat is de beste oplossing?

Als architect ben ik op zoek naar een goede en goedkope bouwmethode voor een klein kantoor/atelier circa 30m2 groot.

Is prefab HSB de goedkoopste manier? Betekent m.i. goedkopere fundering, snelle bouwtijd (besparing arbeidskosten) en toch goede isolatie en afwerking mogelijk. Of zijn er slimmere alternatieven?

Weergaven: 3680

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Staalframebouw is  voor kleine gebouwen en heel mooi alternatief en relatief goedkoop  waarbij zelfs 3 D gebouwd kan worden m.a.w.  het gebouw wordt in de fabriek gebouwd en kant klaar  op een gereedliggende fundering aangebracht ( bouwtijdbesparing en overlast op bouwlocatie)  zie www.ge-woongoed.nl   wellicht heb je hier wat aan .

Beste Peter,

Ik denk dat dit inderdaad de beste combi is van goed, goedkoop en prima zelf te doen. Mochten er andere bouwmaterialen binnen je handbereik zijn, zoals prefab betonpanelen of metalen sandwichplaten, dan is dat natuurlijk het overwegen waard.

Momenteel leg ik de laatste hand aan mijn 'tuinkantoor' waarvoor ik een tuinhuis heb gebruikt. Deze zijn er in diverse afmetingen en wanddikten. De mijne heeft een wanddikte van 5cm en is dus nogal robuust. In de gevelopeningen was al isolatieglas verwerkt. Met beperkt werk op het dak (isolatiepakket van 10cm met golfplaten) en onder de vloer (isolatiepakket van 4,5cm) is het een prima kantoor/atelier geworden. Tel daarbij op een eigen cv-installatie, electra en internet en je bent operationeel. 

Uiteraard heeft een tuinhuis niet de state-of-the-art uitstraling die je zou willen, maar mijn huisvesting is voor de komende 10 jaar wel prima voor elkaar voor een relatief lage investering.

Ik wens je veel succes!

Beste Peter,

Natuurlijk ken ik het ontwerp niet, maar naar alle waarschijnlijkheid is staalframe bouw hier een zeer goed alternatief. Ik zou je dan ook willen voorstellen de website www.thermogreen.nl te bezoeken. Daar vindt je de mogelijkheden die wij kunnen bieden. Prijstechnisch vergelijkbaar met hout, zeer snelle prefab bouw en geheeel compleet aangeleverd op de bouwplaats. Dit bouwsysteem kan als volledig dragend worden toegepast, zelfs hoogbouw, esthetisch nagenoeg geen beperking en een zeer hoge thermische isolatie, varierend van Rc 6 tot Rc 10.

Met vriendelijke groet,

Bert Rouwenhorst

Stalen skelet met frame-invulling. Let op brandwerendheid indien nodig (hallenbouw). Je kan ook denken aan "kassenbouw", is veel creatieviteit in mogelijk. Geschakelde prefab-units. Denk daarbij aan 3*6 m1 en 2 stuks. Zelfs een blokhut is al prefab te kopen. etc. etc.

 

Veel succes met de mogelijkheden. 

Hallo Peter, wellicht kun je eens kijken naar ecologisch bouwen, idd met HSB, prefab in de timmerfabriek. Sterker nog met hout uit de NL bossen van Natuurmonumenten. 

Zo werkt ORGA bouw. Heb je meteen een atelier dat ook aan toekomstige milieu-eisen voldoet en, belangrijker, een bijzonder comfortabel en gezond binnenklimaat heeft. Onze bouwpartner is ORGA bouw deze maand begonnen en heeft wel al meteen veel opdrachten, maar een kleintje moet er vast nog wel bij kunnen. Kijk maar op www.orga-bouw.nl

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2018   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+