BouwProfs

De bouw online verbonden.

Het herstel wordt nu echt zichtbaar in de bouw, zie jij het ook?

Het herstel van de economie is nu ook in de bouw zichtbaar aan het worden. Volgens het CBS krabbelt de bouw voorzichtig weer op.

In het laatste kwartaal van 2013 steeg de omzet met bijna 1 procent ten opzichte van dezelfde periode in het jaar daarvoor. In de eerste drie kwartalen daalde de omzet nog, zodat de omzet over heel 2013 4 procent lager uitviel dan die in 2012.

Na een lange periode waarin het slechte nieuws de overhand heeft gehad eindelijk dus een positieve noot. Hoe ervaar jij het als bouwprof in het veld, zie jij ook het echte herstel optreden in onze sector of is het een tijdelijke opleving?

Weergaven: 244

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Natuurlijk wil iedereen dat het beter wordt, maar ik vrees dat de heren die dit roepen een vuiltje in hun oog hebben. We hebben nu 3 maanden super weer in tegenstelling tot 3 maanden winter vorig jaar. Heeft dit iemand gecorrigeerd? De omzet in januari is net zo hoog als normaal in Juni, tenminste in ons bedrijf. Allemaal het gevolg van zo'n zachte winter. Maar is het werk op dadelijk ik mei? Peter

Ik ben het met Peter eens, te snel goed nieuws willen horen.

Wat wel waar is dat diegenen die positief reageren toch ook voorzichtig zijn en wel klagen over de korte levertijden.

Wat ook opvalt dat diegenen die positief reageren wel met de nieuwe technologie werken dus vaak BIM.

Laten we niet vergeten dat het effect van de lage BTW maatregel ook een rol speelt, en hoe gaat het als deze weer afgeschaft wordt.

Ik pleit voor een blijvend laag btw tarief.

Ronald Schouwink.

Beste  mensen, Ik heb 3 pijlers in mijn werk op elkaar afgestemd:

intgreted project delivery IPD, passiefhuis en ketensamenwerking. Juist het integraal ontwerpen en bouwen in deze samenhang levert me geen windeieren op! Mensen zijn op zoek naar eenvoudiger werken en meer persoonlijk. Dit geeft een boost.

Ik heb op dit moment ook echt niet te klagen qua werk. Binnenkort hebben we een kennissessie in Vroomshoop waar we deze combinatie goed kunnen uitleggen. http://www.bouwquest.nl/architectuur/kennissessies-woonzorgcentrum-...

Kom ook en ik kan het uitleggen samen met mijn collega's en ketenpartners!

Jazeker, ook dit is een belangrijke maatregel, waar bij mijn bedrijf (vele verbouwingen en onderhoud) gretig gebruik van gemaakt wordt. Ik zou willen zeggen laat alles wat een aannemer factureert onder de 6% vallen, ik vermoed dat dan de bouwcrisis zo voorbij is omdat de nieuwbouw dan vlot getrokken zou worden. Tevens krijg je dan het effect dat als je bouwmaterialen bij een aannemer zou kopen je dan automatisch 15% korting zou krijgen, en als we dan integraal een 8% marge zouden afspreken, krijgt de gehele aannemerij een duw naar voren. (geen overbodig iets zoals we kunnen merken aan de faillisementen) Wel een subsidie ten koste van de schatkist dat realiseer ik mezelf wel. maar wat denk je wat al die werklozen kosten en het verlies van knowhow in de bouw. Dit wordt volledig onderschat, als nieuwe bouwmensen van 18 zelfs geen baan kunnen vindenwaar zijn we dan mee bezig. (die weinigen die het nog willen doen) Peter

Ronald Schouwink zei:

Laten we niet vergeten dat het effect van de lage BTW maatregel ook een rol speelt, en hoe gaat het als deze weer afgeschaft wordt.

Ik pleit voor een blijvend laag btw tarief.

Ronald Schouwink.

Eerlijk gezegd heeft t bij mij continue doorgelopen, echter moet ik wel toegeven dat ik wel in een andere tak van het stukadoorsvak zit, nl de restauratie ,en ik me bijna dagelijks in de geornamenteerde plafonds bezig houdt.

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2018   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+