BouwProfs

De bouw online verbonden.

ik ben op zoek naar details van historische schuiframen, zoals te zien in onze prachtige binnensteden en wil de ontwikkeling onderzoeken naar plaatsing dubbelglas, en zeer dun dubbelglas (buitenzijde getrokken glas bijv.) Ik kan hier zeer weinig tekenwerk over vinden, kunnen de bouwprofs mij verder helpen?

Weergaven: 5181

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

goedenavond Alex,

Mijn voorliefde ligt bij het behoud van historische gebouwen. Hierbij wil ik nog weleens teruggrijpen op de boeken van JJ Vriend. in dit geval mag ik je aanraden om de uitgave "Bouwen" van 1952 eens te raadplegen. Hierin staan zo'n 3000 detailtekeningen met beschrijving. Bibliotheek of antiquair heeft ze wel.

Groet Ben

Dag Alex,

de bijlage is gescand uit "beknopt leerboek voor den timmerman" door H.S. Wijker en J. Kapper uit 1913.

met vriendelijke groet,

Ad van Galen

deze prent is uit R, Jellema, Bouwkunde deel 1, pagina 166 (8 ste druk)

Bijlagen:

Beste Peter,

 

ik zou graag de details zien, ik ben benieuwd naar de oplossingen.

Ik heb in het verleden minder fraarie gezien zoals draaiende glasplaten in een aluminium frame, maar dat lijkt mij toch verleden tijd, gezien de stand der techniek.

 

mvrgr

Alex

peter van de burgt zei:

Beste Alex, wij hebben de zogenaamdes schuiframen al 30 jaar nagemaakt, met een boven liggend raam naar buiten toe verspringend, en daaronder een terugliggend raam uitgevoerd in draai kiep of vast, dit lijkt sprekend op een schuif kozijn, zeker als je zwaar kozijnhout toepast, het voordeel is dat je onder komo kunt werken, en met politie keurmerk. Wij hebben hier altijd een SKH goedkeuring op gehad. Mocht u meer informatie willen, zoals bijvoorbeel details dan kunnen wij u die verstrekken. Peter.

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+