BouwProfs

De bouw online verbonden.

Hoe ziet de 'bouwvakker' van de toekomst er uit? Is hij een manager, een vakman of een assembleerder?

Henri Busker stelt in de BouwProfs groep op Linkedin de volgende vraag:

De komende jaren zal de arbeidsmarkt in de bouw- en installatiesector een flinke verandering ondergaan: de mensen met jarenlange kennis en ervaring zullen de sector verlaten en het gat zal niet snel aangevuld worden vanuit de instroom.

Hoe spelen de verschillende partijen in de sector hierop in? Gaat de industrie haar producten meer prefab en hufterproof aanbieden, zodat alleen nog geassembleerd hoeft te worden op de bouwplaats? Gaan de hoofdaannemers hun activiteiten verleggen en nog meer als manager optreden, waardoor balans kantoor vs bouwplaats meer richting kantoor doorslaat? Wat vraagt dit vervolgens van deze mensen in termen van eisen en kennis? Wat is jullie mening hierover?

Weergaven: 725

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Ik verheug me erop wat meer als bouw-meester op te gaan treden. Met vijftien jaar ervaring in installatiewerk, twintig jaar in ecologie en 12 jaar als "leraar" (Aventurijn.org) lijkt me het op de bouwplaats opleiden buitengewoon leuk.

Kennis verschuift naar de voorbereiders. deze bereiden dan ook tot op het schroefje voor, ga maar 'ns te raad bij BUKO in Vuren. die zijn tot op detail aan het voorbereiden. De uitvoerende medewerkers hoeven alleen maar een zorgvuldige 'handige' basiskennis te hebben. Een IKEA Billy in elkaar kunnen zetten, zo simpel moet de bouw ook worden, maar dan met zwaardere delen en grotere hulpmiddelen.. Een interesante tijd voor procesontwikkeling én voor alle betrokkenen.

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+