BouwProfs

De bouw online verbonden.

(Hoe) zijn industrieterreinen cradle to cradle te maken?

(Park 20|20 in Hoofddorp is het eerste full service cradle to cradle park van Nederland.)


In deze discussie willen we graag voorbeelden verzamelen van initiatieven, plannen en ontwerpen om bedrijven- en industrieterreinen cradle to cradle te maken.

Kent u voorbeelden? Heeft u een visie of mening hierover? Wij lezen graag uw reactie.

Weergaven: 288

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Reactie via BouwProfs op Linkedin van Johannes Krens:

" cradle to cradle´ is een geregistreerd concept met certificaat dat gaat over het upcyclen van grondstoffen die worden teruggewonnen uit versleten producten.
Wij denken wel na hoe je industrieterreinen energie en water neutraal kunt maken. Hoe door daktuinen en verticale tuinen de biodiversiteit kan toenemen en het klimaat beschermt wordt.
Ook op het gebied van cementvervanging in beton is inmiddels veel mogelijk door het gebruik van secundaire bouwstoffen. C2C zal dit helaas niet zijn, wel recyclen van ´afvalstoffen´. Maar dat vinden we al prima.
Oude industrie terreinen kunnen gestript en opgeknapt worden, bjvoorbeeld door ultra hoge druksterkte beton toe te passen als jas rond het skelet van de gestripte staanders."
Beste mensen,
Het industriegebied waarop de Floriade in 2012 plaats zal vinden is hier al heel ver mee: Greenport van de gemeente Venlo: http://www.greenportvenlo.nl/gebiedsontwikkeling/s/9

Zie ook: http://www.senternovem.nl/mmfiles/CoP_terugblik_19-12%5B1%5D_tcm24-...
Ook het Amsterdams haven gebied is hiermee bezig. Groeten Henriette Stroucken EvenBestaatNiet.

Groeten Henriette
Reactie via BouwProfs op Linkedin van Helma Smolders-van Gils:

" In Brainport Avenue (het gebied rondom de A2 bij Eindhoven) is de ambitie de bedrijventerreinen zoveel mogelijk C2C te maken. Voor het gebied Runport in Veldhoven is recent een C2C-visie opgesteld en het nieuw te ontwikkelen bedrijventerrein Brainport Innovatie Campus in Eindhoven moet volgens de C2C-principes gerealiseerd worden.

Op bestaande bedrijventerreinen is het lastiger, maar ook daar gaan we mee aan de slag, ervan uitgaande dat alles wat gerealiseerd wordt meegenomen is. We zijn pas net begonnen, dus concrete resultaten zijn er nog niet, wel ideeën over de aanpak en een tool voor bedrijventerreinen. Meer informatie is te vinden op mijn weblog, www.sre.nl/c2cweblog. "

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+