BouwProfs

De bouw online verbonden.

Het verbeteren van comfort of materiaal dat aan vervanging toe is zijn belangrijkere redenen om te gaan verbouwen dan om de energierekening te verlagen. Dit blijkt uit onderzoek van actieagenda Bouw.

In de discussie rondom duurzaam bouwen wordt veelvuldig de nadruk gelegd op het aspect energie besparing. Gezien de uitkomsten van dit onderzoek lijkt het dus verstandig te zijn het accent rondom de toename van comfort te leggen om consumenten te stimuleren om duurzaam te gaan (ver)bouwen.

Tijd om te inventariseren hoe het wooncomfort toeneemt nadat een woning duurzaam aangepast is. Welke duurzame maatregelen adviseer jij en welk direct voordeel levert dit de woonconsument direct of indirect op? Hoe 'verkoop' jij het duurzaam verbouwen?

Weergaven: 431

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Ik ben ook wel geintereseerd in het verhaal om dat over te brengen naar de Consument.

Met vriendelijke groet Rudolf

Duurzaam bouwen en/of verbouwen. Wat ik hierin lees zijn enkel technische aspecten. Visueel comfort en visueel duurzaam ontbreken hier in mijn optiek. 

Duurzaam verbouwen gaat over alles: comfort, visueel, energie, gebruikskwaliteit, milieu, toekomstbestendig etc. Daar mag geen onderwerp onberoerd blijven. Maar ja hoe doe je dat? Checklijstje aflopen? Of gewooon een goede architect in handen nemen die op alle vlakken de juiste maatregelen neemt? En dan? Gaan we gewoon aanbesteden voor de laagste prijs, en de consument met ruzie opzadelen. Nee goed duurzaam bouwen komt binnenkort vanzelf boven drijven. Ik heb een jaar geleden een oud bakhuisje ( gemeente monument) gerenoveerd naar passiefhuis. Eigenlijk heb ik op alle fronten mijn best gedaan om het voor elkaar te krijgen. Ik heb het samen met een aannemer gedaan 1 op 1. Ik zou het direct weer doen en hij ook. Tevreden klant wist precies wat hij kreeg want we hebben samen achter Revit het ontwerp gemaakt. Hij kwam op leuke ideeen en dat hebben we allemaal voor elkaar gekregen. Als je een keer wilt kijken dan kunnen we eenafspraak maken. Zie hier http://www.slideshare.net/bouwquest/dubo-presentatie-energetische-r... voor de foto's van de verbouwing.

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+