BouwProfs

De bouw online verbonden.

Is de overheid moreel verplicht een opkoopregeling te treffen met de Groningers?

De woningmarkt in het getroffen aardbevingsgebied in Groningen "blijft substantieel achter bij vergelijkbare regio's". Tot deze conclusie komt bureau Ortec dat onderzoek deed op verzoek van Minister Kamp.

Kamp heeft aangegeven te bekijken of een opkoopregeling een bijdrage zou kunnen leveren om de situatie ter plekke te stabiliseren. Wat vind jij, is de overheid moreel verplicht om een opkoopregeling te treffen met de Groningers?

Weergaven: 157

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Woongenot is een eerste levensbehoefte. Veiligheid en het gevoel van een thuis zijn dan belangrijk. De morele plicht van de overheid is hierin te voorzien voor haar burgers. Een middel kan zijn het opkopen en daarna versterken of vervangen door kwalitatief beter vastgoed. Echter is er geen generieke oplossing die iedereen gelukkig maakt. Het is niet zo dat iedereen weg wil, maar sommigen willen of kunnen niet zelf voorzien in het organiseren van hun woonwens in hun huidige woning. De overlast van verbouw of vervanging zijn enorm en komen boven op het gevoel van onveiligheid. Opkopen kan voor de bewoner mogelijk een optie zijn als uitweg.

Als overheid krijg je hiermee wel de mogelijkheid het geheel in kwaliteit meer te beïnvloeden. Het gemiddelde wordt immers bepaald door de slechte plekken in de woonomgeving. Echter alles opkopen en planmatig vervangen of herstellen zijn ook niet wenselijk/reëel. zie ook ervaringen uit (oost) Groningen waar de aanleiding geheel anders is maar de oplossing mogelijk (her)bruikbaar. http://groningsgereedschap.nl

Het faciliteren is nog de grootste hobbel. Hoe organiseer je de wensen van bewoners en de mogelijkheden die er voor hun zijn.

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+