BouwProfs

De bouw online verbonden.

Hoe isoleer ik het beste een muur aan de buitenzijde als deze gelegen is op het noord westen?

Wie heeft er ervaring met het aan de buitenzijde isoleren van een muur gelegen op het noord-westen?

De opbouw van de muur is verf - stuc - half steens muur - spouw van ongeveer 3 cm - gemetselde binnenmuur met binnenwand afwerking.

Deze vraag is gesteld door Marianne Beumer - Streefkerk, WOZ taxateur bij 4value in de BouwProfs linkedin groep.

Weergaven: 880

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Goedemorgen Marianne,

Je kunt eens een kijkje nemen op www.bluedec.nl als je een dun, hoogwaardig, brandwerend en dampopen buitengevelisolatiesysteem wenst aan te brengen. Het materiaal is desgewenst ook in combinatie met traditionele buitengevelisolatiesystemen te gebruiken. Voorts kunnen wij je een verzekerde garantie op ons systeem aanbieden. Voor uitgebreidere informatie kun je het beste even rechtstreeks contact opnemen. 

met vriendelijke groet

toine wassing

bluedec bv

Marianne

Ik wil je even dit vertellen, neem een goed iemand in de handen, die je adviseerd, maar als je alleen deze muur dat wil doen, en de rest niet dan is het zonde van het geld, ik zou het eerder aan de binnen zijde zoeken als dat kan met de ruimte, want je moet veel doen aan de buiten zijde om het goed te krijgen, en dan heb je nog een koude brug van de binnen muur vanuit de fundering. Isoleren is alles aanpakken en anders niets, dan is het weg gegooid geld bijna, je hebt alleen een mooiere gevel. 

Hoi,

Kijk eens op http://www.kaw.nl/project/appartementen-bosleeuw-amsterdam/. Gevelisolatie meet steenstrips. Qua beeld gelijk aan hoe het in 1937 gebouwd is.

m.gr.

Philip

Beste Marianne,

Kijk eens naar blokken gemaakt van hennep ,..kalk gebonden.

Worden aangeboden onder de merknaam; Chanvribloc, en hebben een compleet systeem,en div. dikte.

Kan zowel binnen als buiten worden geplaatst. Bijkomend voordeel geen last van ongedierte .

Google even., chanvribloc fiche technique.

vriendelijke groet

Theo van Lochem

Hallo Marianne,

Het is al gezegd maar als je nu alleen de buitenzijde aanpakt gaat het niet goed en is alles weggegooid geld, de luchtspouw maakt dat je een koudesituatie tussen binnen en buitenmuur hebt. Het beste is te gaan kijken ter plaatse en aan de hand daarvan een eerlijk oordeel vellen, kijken of buiten isoleren op een andere manier kan of anders aan de binnenzijde.

Als je wilt isoleren moet je echt uitkijken naar heel veel details, aansluitingen bij ramen en deuren, koudebruggen etc.. ik wil je niet bang maken maar goed isoleren is een kunst bij bestaande woningen.

Mocht je willen dat ik je verder help hoor ik dat graag van je.

vr.gr.Bert Heerbaart

www.bhbhetnieuwebouwen.nl

Beste Marianne,

Aan de buitenzijde isoleren van een spouwmuur heeft als grote nadeel dat er een spouw aanwezig blijft. (Ik ga er hierbij vanuit dat het buitenblad niet tijdelijk verwijdert wordt.) In de meeste gevallen is dit zeer nadelig voor de isolerende werking van de nieuwe isolatie ivm de koude lucht die er door de spouw gaat.

Aan de binnenzijde isoleren is effectiever maar dat heeft ook meer risico's. Vloeren en binnenwanden die aansluiten op de gevel, vormen koudebruggen. Mogelijke gevolgen zijn vochtplekken en schimmelvorming.

Bouwfysisch is de beste oplossing om het buitenblad te verwijderen. Vervolgens kan er tegen de buitenzijde van het binnenblad isolatie aangebracht worden om daarna een nieuw buitenblad te plaatsen. Materiaalkeuze voor isolatie en buitenblad  ben je dan nog heel erg vrij in.

In ieder geval is een goed deskundig advies toegespitst op jou situatie de eerste stap.

Met vriendelijke groet,

Jan Geerts

Beste Marianne,

Aan de buitenzijde van een gevel isoleren kan heel goed als je maar de juiste werkwijze en materialen hanteert.

De juiste methode is afhankelijk van de soort afwerking die op de isolatie wordt aangebracht. Zo heb je bijvoorbeeld bij het aanbrengen van een steenstrip een andere isolatieplaat nodig dan bij het afwerken met een stuclaag. Wanneer er een kruipruimte aanwezig is moet daar ook rekening mee worden gehouden. Dit i.v.m. de verschillende dampspanningen die er zijn.

Om een goed inzicht te krijgen inzake de juiste opbouw verwijs ik graag naar http://www.cruysberghs.be/brochures/reaxyl/Productbrochure-Reaxyl-B....

Alle genoemde producten zijn via mij als importeur voor Nederland verkrijgbaar. 

Met vriendelijke groet,

Pim Halkes

4 HOME 2 

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2017   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+