BouwProfs

De bouw online verbonden.

Oud bestemmingsplan moet gewijzigd worden door Bouwbesluit, wie draagt de kosten?

Onno Brasser is werkzaam bij HUF HAUS NL. In de BouwProfs groep op Linkedin stelt hij de volgende vraag:

Een bestemmingsplan is meer dan 50 jaar oud en er is sprake van een binnenstedelijk gebied. Is het juist dat een initiator in dit soort situaties genoodzaakt wordt een projectbesluitprocedure in gang te zetten?

Het bestemmingsplan is tussentijds nooit ge-update waardoor er conflicten zijn ontstaan met nieuwe Bouwbesluitregels betreffende hoogtes. Bij nieuwbouw komt men met twee bouwlagen boven de bestemmingsplanregels uit. Is het dan logisch dat een initiator voor zijn rekening een projectbesluit laat opstellen en ook nog eens de uitgebreide procedure moet doorlopen binnen de Wabo?

Geef je antwoord aan Onno door op BouwProfs en reageer op deze discussie.

Lees hier welke discussies op BouwProfs nog meer over het Bouwbesluit gaan.

Weergaven: 423

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Een gemeentelijk bestemmingsplan heeft een geldigheid van tien jaar. Daarna moet er weer een nieuw bestemmingsplan worden vastgesteld. Als de gemeente dat nalaat en er na tien jaar geen geldig bestemmingsplan meer is voor een gebied mag de gemeente geen kosten meer in rekening brengen voor werkzaamheden die samenhangen met het bestemmingsplan. Bijvoorbeeld voor het verstrekken van een bouwvergunning.

Als de gemeente besluit een nieuw bestemmingsplan te gaan maken voor een gebied mag zij aanvragen voor bouwvergunningen een jaar aanhouden.

In de nieuwe wet is het niet langer nodig dat gemeentelijke bestemmingsplannen worden goedgekeurd door de provincie.

AANGEHAALD UIT EEN ARTIKEL GEPUBLICEERD IN 2007, NOG STEEDS WAAR ?

Ik dacht hetzelfde als de voorgaande reactie: een bestemmingsplan van 50 jaar oud moet helemaal niet eens meer voor kunnen komen?

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+