BouwProfs

De bouw online verbonden.

Rijkswaterstaat wil zich de komende jaren gaan profileren als duurzame opdrachtgever. Opdrachtnemers zullen worden uitgedaagd duurzame oplossingen voor investeringen in infrastructuur te bedenken.

De rijksdienst wil het cradle-to-cradle (C2C)-principe in de praktijk brengen. Dat betekent dat zoveel mogelijk materialen milieuvriendelijk moeten zijn, maatschappelijk verantwoord worden geproduceerd en zoveel mogelijk hergebruikt kunnen worden. Het C2C-principe draait niet zozeer om matiging, maar vooral om verandering. De duurzaamheid van een project moet al vanaf het begin van het ontwerp centraal staan.

In 2010 wil Rijkswaterstaat 100% duurzaam inkopen, 15% energie besparen in gebouwen en volledig CO2-neutraal zijn. Momenteel staan vier pilotprojecten gepland voor duurzaam ontwerp: Sluis Eefde, Via 15, Ruimte voor de Rivier en Markermeer/IJmeer. Opdrachtgevers zullen worden geselecteerd op hun bijdrage aan duurzame producten. In 2012 wil Rijkswaterstaat een toonaangevende opdrachtgever in duurzaamheid zijn, aldus Annette Augustijn, programmadirecteur duurzaamheid bij de rijksdienst.

Bron: cobouw

Weergaven: 65

Hierop reageren

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+