BouwProfs

De bouw online verbonden.

wie heeft er kennis van de mogelijkheden om CO2 rechten te verkopen van energieneutrale woningen?

stel per woning wordt 5000 kwh bespaart jaarlijks.

Weergaven: 682

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Waarom zou je dat willen? Het is toch veel milieuvriendelijker om deze rechten te vernietigen en zo mondiaal tot minder CO2 uitstoot te komen. Als jij je recht verkoopt,kan die koper immers weer meer CO2 uitstoten.

 

Beate Bouwman

www.ecoscala.nl

Beste Wim,

 

Idee klinkt leuk!

Toch even een kritische vraag om het grote plaatje scherp te houden: waarom heb je eigenlijk CO2-rechten bij een energieneutrale woning?

Bij een energieleverend huis kan ik me er iets bij voorstellen...!

 

Veel succes!

Patrick Kaashoek

www.patrickkaashoek.nl



Wim Weerink zei: is het zo dat je pas CO2 rechten kunt verkopen als je energieleverend bent?

het lijkt me redelijk dat wanneer er een forse reductie is behaald dat dit ook te verkopen is; immers er wordt bijgedragen aan de reductie die we met zijn allen moeten bereiken.

Patrick Kaashoek zei:

Beste Wim,

 

Idee klinkt leuk!

Toch even een kritische vraag om het grote plaatje scherp te houden: waarom heb je eigenlijk CO2-rechten bij een energieneutrale woning?

Bij een energieleverend huis kan ik me er iets bij voorstellen...!

 

Veel succes!

Patrick Kaashoek

www.patrickkaashoek.nl

Beste Wim,

 

We redeneren vanuit een verschillend punt:

Jij redeneert dat elke besparing t.o.v. normaal (wat is dat?) verkocht mag worden.

Wat mij betreft is de norm dat een toekomstige, werkelijk duurzame woning koolstofvrij is. Dan hebben de echte oplossing. Niet als je met een woning die nog steeds energiegebruikt, hoewel minder dan gebruikelijk, de CO2-rechten gaat verkopen.

Succes met je zoektocht!

Patrick Kaashoek

Het is tot heden eenvoudig:

De bouw is in ons land vooralsnog uitgesloten van de EU CO2 emissierechten handel. In de loop van deze maand echter zal de 2e kamer er over vergaderingen en dan kan anders besloten worden:

http://www.dgbc.nl/mediaroom/actueel/co2-emissiehandel_een_impuls_v...

Als je dus wil zul je via je politieke kanalen invloed daaruit uit kunnen oefenen....

Wordt het komend jaar dus anders, dan stelt de DGBC voor om de administratie voor de bouw daarvan op zich te nemen.

 

Succes!

Klopt wat Remko zegt, hopelijk wordt volgende week het amendement van CDA/VVD of van D66 aangenomen. Gebeurt dat dan is het vanaf 1 januari 2013 mogelijk om in geval van besparing emissies te verhandelen. Dat zou mooi zijn want dan wordt de verduurzaming een stukje geholpen door de zware industrie en de energiemaatschappijen. Deze laatste twee sectoren hoeven hun emissies dan niet in het buitenland te compenseren maar kunnen dat in Nederland doen. Zo wordt een geldstroom die naar het buitenland gaat, weer teruggeleid naar de Nederlandse vastgoedsector. Prachtig toch. Ik was allereerst ook kritisch op de CO2 handel, een raar soort koffiepunten systeem waar een sector in plaats van werkelijk energie besparen, de vervuiling kan afkopen. Echter indien een sector daadwerkelijk aan het besparen is (het is dus technisch en commercieel mogelijk) zorgt het emissiehandel systeem dat daar de versnelling komt. De vastgoedsector is verantwoordelijk voor 30-40% van de CO2 uitstoot en daar is relatief makkelijk CO2 te besparen in vergelijk tot bijvoorbeeld de luchtvaart. De sector kan elke vorm van financiele impuls gebruiken en als dit een verduurzamingsimpuls is, dat gaat bij ons de vlag uit.

De emissiehandel voor elektriciteit wordt nu al via de energiemaatschappijen gedaan. De CO2 besparing door geen gas te gebruiken kan verhandeld worden (of bijvoorbeeld restwarmte). Zou voor een dergelijke woning om iets van 50 euro per jaar gaan. De prijs van een ton CO2 is historisch laag door de crisis (euro 9,8). Dit kan stijgen tot wel 50 euro per ton.

 

Beste Wim,

Volg http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/energie/green-deal
en:
http://www.emissierechten.nl/

Het staat nog allemaal in de kinderschonen maar de handtekeningen zijn gezet.

Succes, Max

Beste Wim,

Emissierechten worden via een beurs verhandeld. Kijk eens op de site www.emissierechten.nl  Daar vindt je ook een link naar de site van Jos Cozijnsen, hij is consultant voor de handel in o.a. CO2 emissierechten. Hij kan je informeren over de verkoop van de emissierechten.

Harrie Lieverse

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+