BouwProfs

De bouw online verbonden.

Wat zijn voor een particulier de motieven om voor een duurzame woning te kiezen?

Voor ScanaBouw is het gebruik van bio based materialen zeer belangrijk. We gebruiken eigenlijk niet anders.

Omdat wij een echte houtbouwer zijn hebben wij ook klanten die hun keuze deels vanuit macroperspectief benaderen. Naast de toename in comfort noemt men dan bijvoorbeeld niet alleen het energie neutrale gebruik van de woning maar ook de bijna energie neutrale productie en bouw. Hebben jullie deze ervaring ook?

Weergaven: 368

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Ja, ik kom veel particulieren en bedrijven tegen die bij nieuwbouw, bij renovatie of gewoon tijdens het gebruik de woning op willen waarderen. Daken zijn zeer geschikt voor het winnen van zonne-energie. Afhankelijk van de energetische prestaties van de gebouw schil, kan goed met behulp van de zon een groot deel van de verwarmingskosten worden bespaard door zonne warmte te benutten, óók in de winter! Voor het verwarmen van tapwater, wat het hele jaar rond vaak wenselijk is, is de zonne-energie ook in de zomer goed toepasbaar. kijk maar eens op de site van specialist Solesta in Nijmegen. Ik vindt dat vergunning verleners opdrachtgevers moeten verplichten de daken te benutten voor het opwekken van energie!

Bedankt voor uw reactie maar ik ben opzoek naar ervaringen met koopmotieven van particulieren voor een duurzame woning. Zijn deze voornamelijk egoïstisch? Of dringt de maatschappelijk noodzaak steeds meer door?

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2019   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+