BouwProfs

De bouw online verbonden.

Als ik een klein belrondje doe hoor ik veel tegenstrijdige berichten. Vandaar mijn vraag aan jullie, de bouwprofs van Nederland:

 De case is het volgende: Het bouwproject betreft een optopping. Kan je een isolatielaag van PUR aanbrengen (spuiten) in een laagdikte van ongeveer 10 cm, deze vervolgens vlak schuren, en daar een vloerverwarming met een dekvloer op aanbrengen ? De ondervloer is dakleer, maar dit kan eventueel weggehaald worden waarna er een ruwe betonvloer ligt.

 Van leveranciers van gespoten PUR hoor ik dat dit wel kan, van anderen hoor ik dat het een belgisch systeem is waar in de zuidelijke grensstreek veel problemen mee zijn.

 Wie heeft er ervaring ?

 Alvast bedankt voor uw medewerking.

Met vriendelijke groet, 

Jan Broekman

Aanvulling: het gaat mij niet om alternatieven of adviezen. Het voorstel komt ook niet bij ons vandaan. Wij stellen zelf een andere oplossing voor echter zijn zoekende naar ervaringsdeskundigen met PUR. Zo hebben wij zelf twijfels bij de drukvastheid.

Weergaven: 4531

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Ik ben trouwens de enige niet die die verzakkingen vaststelt. Zie de foto's van Jan Bovenlander hiervoor. Fijn spul, die opgespoten PU...

Jammer dat men niet gehinderd door enige kennis commentaar heeft en conclusies trekt.
Wat zien we op de foto? Een verzakking, correct. Hoe komt dat? Een te verse dekvloer waarop te snel betegeld is? Geen of te weinig dilatatievoegen?
Beiden leiden tot schotelen van de dekvloer, WTCB heeft hier wetenschappelijk verantwoorde publicaties over opgesteld.
Voor wat betreft een ongelijkmatige druksterkte? Onzin.

Deze passage is verwijderd door de redactie omdat deze in strijd is met onze forumreglementen.

Jammer dat een laborant van een betreffende materiaalleverancier de bijdragen van bouwkundigen op dit forum zo denkt te kunnen classificeren. Was schoteling niet een effect waarbij de randen van een vloer juist omhoog kwamen? Ja, omgekeerd schotelen komt ook voor, maar alleen als de onderzijde van de dekvloer sneller droogt dan de top. Niet gebruikelijk op een isolatielaag, maar niet onmogelijk. Desalniettemin, ik zie dit schadebeeld ook bij calciumsulfaatgebonden dekvloeren, en die zijn vrijwel vrij van materiaalkrimp, en schotelen dus niet. Als een tegel verzakken dus wel.

Maar als AdW denkt op deze manier een vruchtbare discussie te voeren, dan denk ik dat ik er maar mee stop. Persoonlijke aanvallen horen m.i. namelijk niet op een forum thuis.

 

Mag ik een ieder verzoeken inhoudelijk en met respect voor elkaar te communiceren? In plaats van iemands opmerking als complete nonsens te kwalificeren lezen we allemaal liever een weerlegging van de betreffende opmerking. Zou houden we ons forum inhoudelijk en niet op de man gespeeld. Alvast bedankt voor een ieders medewerking.

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+