BouwProfs

De bouw online verbonden.

Marcel Eekhout is landschapsarchitect bij Parklaan landschapsarchitecten. In de BouwProfs groep op Linkedin stelt hij de volgende vraag:

Ik vind oud beton mooi vanwege de mosgroei. Wie weet of er betonsoorten zijn waar mos goed op groeit? Zonder ingewikkelde technische watersystemen...

Geef je reactie aan Marcel door via deze discussie.

Weergaven: 3760

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Zeker, om in te haken op bovenstaande: een gebruikte betonnen dakpan leent zich helemaal voor dit soort doeleinden. De korrelige betonnen structuur van deze dakpan zorgt ervoor dat alg en mos zich zeer snel hecht op deze ondergrond. Daarbij meegenomen dat naast het estetisch beeld, het ook het nuttige aspect benaderd van 1 op 1 recycling van deze materialen.

hallo allemaal, heel erg bedankt voor jullie inbreng over mos en beton.

Ik heb inmiddels veel inspiratie opgedaan door de sites te bekijken bekijken en jullie adviezen op een rij te zetten Ik ga wat mensen bellen voor informatie. Mijn doel is een moswand zonder er allerlei watergeefsystemen. Dat laatste vindt ik namelijk niet duurzaam. Als ik verder ben laat ik wel weer wat van me horen. Als er nog ideeën te binnen schieten hoor ik het natuurlijk graag!

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+