BouwProfs

De bouw online verbonden.

Ad de Vrieze
 • Man
 • 's-Hertogenbosch
 • Nederland
Delen
 • BouwProfs nieuws
 • Discussies (55)
 • Groepen
 • Foto's
 • Fotoalbums
 • Video's

De connecties van Ad de Vrieze

 • Wilco Machielse
 • Robin Janicki
 • Michel Eek
 

De pagina van Ad de Vrieze

Vandaag op BouwProfs

Ad de Vrieze heeft gereageerd op discussie Moeten aannemers in het gat springen dat aanbesteding heet? van Michel Eek
"Zou het ook mogelijk zijn om met een voor-aanbesteding te werken om een aannemer te selecteren waarmee in bouwteamverband met open begroting verder wordt gewerkt. Bij kleine (particuliere) projecten gebeurt dat wel vaker."
27 Jun
Ad de Vrieze heeft gereageerd op discussie Wie weet de technische verklaring voor zwarte strepen op voorzetwanden? van BouwProfs Redactie
"Voor zover ik gelezen heb zijn de staanders los van de muur geplaatst en is er een dampremmer achter de gipsplaten aangebracht. Ik ben benieuwd naar meer verdieping in de reactie van kees Snepvangers."
23 Feb
Ad de Vrieze heeft gereageerd op discussie Wie weet de technische verklaring voor zwarte strepen op voorzetwanden? van BouwProfs Redactie
"Betekent dit dat ook eens naar het (balans)ventilatiesysteem gekeken moet worden? Aanvoer van gefilterde schone lucht en correcte doorstroming in de woning?"
21 Feb
Ad de Vrieze heeft gereageerd op discussie Is één erkenningsregeling voor álle installateurs de manier om ongevallen met koolmonoxide te voorkomen? van Andre Letsch
"Kan zo'n geiser niet met een CO2-meter geblokkeerd worden? Ofwel welke eisen kunnen gesteld worden aan het product zodat foute aansluiting niet meer werkt?"
13 Sept 2016
Ad de Vrieze heeft gereageerd op discussie Waarom worden de Rc - eisen vanuit het Bouwbesluit door aannemers genegeerd? van Ton Kowalczyk
"In een bouwteamsituatie kun je prijs én kwaliteit vergelijken. Een goed energie-ontwerp bestaat niet alleen uit hoge Rc-waarden. Door een goede afweging en afstemming op de eisen/wensen/gebruik van de opdrachtgever/gebruiker wordt er niet…"
25 Jul 2016
Ad de Vrieze heeft gereageerd op discussie Welke mogelijkheden zijn er om tocht te weren bij een taatsdeur? van edwin kolkman
"Als de draaideur zich tussen twee woonvertrekken bevindt kun je ook andere zaken afvragen. Tocht is namelijk een luchtverplaatsing die groter is naarmate het temperatuur en luchtdrukverschil in de beide ruimten ook groter is. Tocht valt ook meer op…"
15 Mrt 2016
Ad de Vrieze heeft gereageerd op discussie Kanaalplaatvloer: kan het casco van een muur scheuren als geen druklaag wordt toegepast? van Jeroen Boschma
"Gewoon beginnen bij een architect die een duurzame, gezonde en comfortabele woning kan ontwerpen want die heeft behalve van woonwensen, gebruik, esthetiek, bouwmethodiek en constructie ook nog eens inzicht in bouwkosten en bouwfysica. Vervolgens…"
23 Feb 2016
Ad de Vrieze heeft gereageerd op discussie Advies gezocht inzake zink dat klappert vast te zetten. van Bert Uitterhoeve
"Is er niet iets te doen met schuine opstandjes die de zuigende wind een andere turbulente werking geeft?"
5 Jan 2016
Ad de Vrieze heeft gereageerd op discussie Alternatief (onder)vloersysteem gezocht voor zwaluwstaartvloer. van Bas
"Ik heb in een woning op deze wijze tegels verlijmd en een plastische voeg aangebracht. Het betrof een kleine overspanning en de vloer werd met twee bewoners niet te intensief gebruikt. Met dat gegeven bleek het voor jaren een prima…"
4 Sept 2015
Ad de Vrieze heeft gereageerd op discussie BTW bouw definitief terug naar 21%. Hoe pakt dit uit voor de sector? van Michel Eek
"Die 6% was toch ook bedoeld voor de consumentenmarkt en om zwartwerken minder interessant te maken? Dienstverleners voor bedrijven hebben geen last van de 21% BTW omdat die de BTW toch weer af kunnen trekken, dienstverleners voor de particuliere…"
19 Jun 2015
Ad de Vrieze heeft gereageerd op discussie Moet de bouw een blijvend laag btw tarief krijgen? van Andre Letsch
"Verbouw is arbeidsintensief, dus daar heeft de overheid met inkomsten belasting en ondernemingswinst al heel wat profijt aan om die markt gaande te houden. Voor particulieren is de terugkeer van 6 naar 21% BTW vast ook weer een grote terugkeer…"
19 Mei 2015
Ad de Vrieze heeft gereageerd op discussie Klimaatcrisis of niet, landen moeten niet beknopt worden in hun energiebehoefte. van Michel Eek
"Op de lagere school leerden wij vroeger al hoe de primitieve mens roofbouw pleegden. Later lachten we erom hoe hypocriete gelovigen in de middeleeuwen hun zonden afkochten met aflaten. Nu noemen we dat 'co2 boete' en 'eerst het…"
2 Feb 2015
Ad de Vrieze heeft gereageerd op discussie Verduurzamen van je eigen woning? Niet doen joh! van Michel Eek
"Veel bedrijven zijn te fragmentarisch bezig, zelfs bij het verduurzamen. Zonnepanelen worden bijv. op een slecht dak gelegd, want als de klant dat eerst verbetert omdat het geïsoleerd moet worden is het geld op voor die…"
5 Dec 2014
Ad de Vrieze heeft gereageerd op discussie Na fiets en computer nu ook zonnepanelen van de zaak? van Michel Eek
"Dat zou inderdaad een betere kant op kunnen gaan! PV-cellen over een ongeïsoleerd pannendak zullen er bij een volgende E-transitie al weer af moeten. Het stimuleren van een goed overall-plan (en/of stappen) naar nul op de meter werkt dan beter."
29 Okt 2014
Ad de Vrieze heeft gereageerd op discussie Kan een spouwmuur met aan de buitenkant isolatie damp open zijn? van BouwProfs Redactie
"@Michaël Ik ben het met je eens om de bestaande buitengevel af te breken. Je kunt alles controleren en ook constructief voorkom je dat je de fundering meer belast wordt dan dat deze aan kan. Er wordt te gemakkelijk gedacht…"
20 Okt 2014
Ad de Vrieze heeft gereageerd op discussie Hoe groot mag het hoogteverschil zijn bij een uitrit? van BouwProfs Redactie
"Heeft de gemeente geen verplichtingen t.a.v. het verleende recht op een uitrit?"
9 Okt 2014

Profielgegevens

Werkzaam bij:
Architectuur Design
Functie:
Architect
website (persoonlijk bijv. linkedin of van bedrijf)
http://www.architectuur-design.nl

Prikbord (1 commentaar)

Op 3 September 2009 om 15.40 zei Michel Eek...
Van harte welkom bij Bouwprofs, hét online netwerk voor professionals uit de bouw en vastgoed.

Om onze groep actief te houden, is ook uw hulp van harte welkom. Dus heeft u interessante thema's die u wilt delen met uw collega's of waarover u een discussie wilt starten, dan kunt u dit doen door een discussie te starten op ons forum.

Ook kunt u evenementen aanmelden, en rechtstreeks contact opnemen met andere leden van ons netwerk. Bovendien bieden wij u dagelijks het meest actuele nieuws uit de bouw en vastgoed.

Mocht u nog geen pasfoto hebben toegevoegd, dan zouden wij het erg op prijs stellen indien u dit alsnog wilt doen. Het maakt het contact onderling er nog persoonlijker op. Als u zich nader wilt voorstellen aan leden van de groep klik dan op deze link.

Kent u andere professionals die het mogelijk interessant zouden vinden om zich bij BouwProfs aan te sluiten? U kunt ze persoonlijk uitnodigen via deze link.

Veel plezier toegewenst in onze groep.

Groet,

Michel Eek

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

 
 
 

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2017   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+