BouwProfs

De bouw online verbonden.

Bernard Blokzijl
 • Amsterdam
 • Nederland
 • architectuur
Delen
 • BouwProfs nieuws
 • Discussies (23)
 • Groepen
 • Foto's
 • Fotoalbums
 • Video's

De connecties van Bernard Blokzijl

 • Drs. Ing. Jelle Vedder
 • Michel Eek

Discussies van Bernard Blokzijl

Dikte breedplaatvloer in combinatie met een WTW installatie in ééngezinswoning
12 antwoorden 

Mede door de aangescherpte EPC eisen worden nu meerdere woningen voorzien van een WTW-installatie. Gezien de problemen in het verleden met WTW-installaties ben ik hier geen voorstander van, maar als…Doorgaan

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van jacques serle 15 Jul 2011.

 

De pagina van Bernard Blokzijl

Vandaag op BouwProfs

Bernard Blokzijl heeft gereageerd op discussie Kan een spouwmuur met aan de buitenkant isolatie damp open zijn? van BouwProfs Redactie
"Als ik dit detail zie, dan is de dampdichtheid denk ik het minste probleem. Bij een 'normale' spouwmuur voorzien van isolatie wordt aan de binnen (of buitenzijde) van het binnenblad ook geen dampremmer aangebracht. Wat het grootste nadeel…"
19 Okt 2014
Bernard Blokzijl heeft gereageerd op discussie Moeten alle onroerend goed objecten binnen de huidige milieuwetgeving volledig bestemmingsvrij worden gemaakt? van Michel Eek
"Ik weet niet of bestemmingsvrij maken de goede oplossing is. Ik zou er zelf weinig voor voelen als in de bedrijfsruimten nabij mijn woning ineens horeca mogelijk is waar het bestemmingsplan nu zakelijke dienstverlening e.d. voorschrijft. Anderzijds…"
7 Nov 2013
Bernard Blokzijl heeft gereageerd op discussie Is het na-isoleren van bestaande spouwmuren een goede zaak of juist niet? van Andre Letsch
"Wel of niet isoleren? Meestal geen probleem, maar inderdaad wel uitkijken voor speciebruggen in de spouw, waterdichtheid van de gevel en de detaillering op zichzelf. Een Rc van ca. 1,5 (veel meer moet je niet verwachten) is natuurlijk een enorme…"
2 Okt 2013
Bernard Blokzijl heeft gereageerd op discussie Betonsteen of toch iets anders? van Herman de Mooij
"Het zou heel goed tufsteen kunnen zijn, dit werd vroeger inderdaad wel vaker toegepast, zeker voor lichte scheidingswanden. Zelf heb ik onlangs een restauratie voorbereid waarbij ook een deel van de dragende wanden uit tufsteen bestonden. Dit…"
19 Mrt 2013
Bernard Blokzijl heeft gereageerd op discussie Onderhoudswerkzaamheden op hoogte, hoe ga ik te werk? van BouwProfs Redactie
"Een hoogte van 2,8 is te laag om aangelijnd te werken. De enige goede en eenvoudige oplossing is het plaatsen van steiger welke als valbeveiliging functioneert. Als alternatief kan vanuit een hoogwerker worden gewerkt."
31 Jan 2013
Bernard Blokzijl heeft gereageerd op discussie Welk project waar jij aan (mee) gewerkt hebt vind jij het toonbeeld van duurzaamheid? van Michel Eek
"Het happy energy huis. www.happyenergyhuis.nl   Een milieuvriendelijk huis ontworpen volgens het Gezond & Energiezuinig Wonen concept van Boparai Associates Architecten. Een woning waarbij primair gebruik gemaakt wordt van natuurlijke…"
20 Dec 2012
Bernard Blokzijl heeft gereageerd op discussie Rc van 3,5 naar Rc 5... maar per wanneer? van Michel Eek
"Het verhogen van de Rc-waarde van 3,5 naar 5,0 is in mijn ogen zinloos. Er is zoals anderen ook al betogen een EPC eis waaraan voldaan moet worden. Voor gevels is een Rc waarde van ca. 4 - 6 wel wat je nodig hebt om te voldoen aan de EPC…"
25 Nov 2012
Bernard Blokzijl heeft gereageerd op discussie Opvullen kruipruimte met schuimbeton van Peter du Crocq
"Om te beginnen, niet doen! Vervolgens, hangt de vloer door vanwege te grote belasting of is door houtrot de vloer een deel van de oorspronkelijke sterkte kwijt.   Het beste is om de vloer in zijn geheel te vervangen door bijvoorbeeld een…"
2 Mrt 2012
Bernard Blokzijl heeft gereageerd op discussie Welke mogelijkheden zijn er voor het maken van een kelder op duurzame wijze? van BouwProfs Redactie
"HDPE is inderdaad een duurzaam alternatief voor waterdichte constructies. Ons team 'Infinity' heeft met deze zelfde prijsvraag meegedaan en hebben voor het indienen van de toepassing van HDPE een prijs in ontvangst mogen…"
15 Feb 2012
Bernard Blokzijl heeft gereageerd op discussie Wat is de meest effektieve manier om een ongeisoleerde spouwmuur te isoleren? van Michel Eek
"Wellicht niet de voordeligste, maar zeker de meest effectieve manier is om het bestaande buitenblad te verwijderen en opnieuw isolatie en buitengevel aan te brengen. Factoren die hierin bijvoorbeeld meegewogen kunnen worden zijn het uiterlijk van de…"
7 Feb 2012
Bernard Blokzijl heeft gereageerd op discussie Rc waarde vs dauwpunt, hoe werkt dit? van BouwProfs Redactie
"Ik ben geen absolute expert in dampopen bouwen, maar als ik deze overigens zeer interessante discussie lees heb ik het idee dat voor wat betreft dampopen bouwen aan het volgende voorbij wordt gegaan: Bij dampopen bouwen is wel degelijk sprake van…"
23 Nov 2011
Bernard Blokzijl heeft gereageerd op discussie Rookgasafvoeren van Stefan Edwards
"Aan onderstaande wil ik graag toevoegen dat behalve brandveiligheid ook aandacht moet worden geschonken aan de afstand tot een ventilatietoevoer. Dit is te berekenen d.m.v. de zogenaamde verdunningsfactor. Dit is bijvoorbeeld te vinden in de NPR…"
1 Nov 2011
Bernard Blokzijl heeft gereageerd op discussie Hoe gevaarlijk is condens bij binnenisolatie? van BouwProfs Redactie
"Gevaarlijk is misschien een groot woord. Wel is condens onwenselijk en levert het risico op voor zowel de bouwkundige constructie als de gezondheid van de bewoners (schimmelvorming). Zoals al wordt gesteld, op basis van een bouwkundig detail waarop…"
20 Okt 2011
Bernard Blokzijl heeft gereageerd op discussie Moet het Bouwbesluit later in gaan? van BouwProfs Redactie
"Het is de vraag in hoeverre uitstel wenselijk is. Op dit moment zijn er projecten in voorbereiding met inachtneming van het bouwbesluit van 2012. Uitstel van het nieuwe bouwbesluit houdt in dat voor sommige projecten e.e.a. dient te worden aangepast…"
17 Okt 2011
Bernard Blokzijl heeft gereageerd op discussie Welk glas te gebruiken voor duurzaam kantoor? van Michel Eek
"Beste Rinus,   Ik ken het ontwerp niet en kan dan ook niet echt volledig in mijn advies zijn, maar hierbij een aantal wenken: 30% glas is niet veel, in dit geval is mijn advies te zoeken naar een zo hoog mogelijke LTA. De ZTA hoeft niet zo…"
11 Okt 2011
Bernard Blokzijl heeft gereageerd op discussie Stel ik koop een stukje grond (in een woonwijk) waarvan bekend is, dat dit vervuilde grond is. Hoe ligt de aansprakelijkheid? van Andre Letsch
"In hoeverre je aansprakelijk kan worden gesteld door eigenaren van omliggende percelen is afhankelijk van hoe de vervuiling is ontstaan. Op diverse locaties in Nederland is de vervuiling al lang geleden ontstaan, zo is veel grond in de…"
23 Sept 2011

Profielgegevens

Werkgebied:
architectuur
Werkzaam bij:
Boparai Associates BV Architekten BNA
Functie:
Projectleider
website (persoonlijk bijv. linkedin of van bedrijf)
http://nl.linkedin.com/in/bernardblokzijl
Vertel iets over uzelf (wat zijn uw specialisaties)
Projectbegeleiding, adviseur bouwregelgeving en bouwtechniek.

Prikbord

 • Nog geen reacties!

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

 
 
 

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2017   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...