BouwProfs

De bouw online verbonden.

Ivan Oonk
 • Man
 • Gelderland
 • Nederland
 • vastgoed
Delen
 • BouwProfs nieuws
 • Discussies (2)
 • Groepen
 • Foto's
 • Fotoalbums
 • Video's

De connecties van Ivan Oonk

 • Andre Letsch

Discussies van Ivan Oonk

Is een NPR richtlijn wetgeving of een advies?
6 antwoorden 

In een appartementengebouw zijn de rookgasafvoerkanalen vervangen. De bestaande rookgasafvoer zat in een smalle schacht samen met de standleiding van de riolering en het afvoerkanaal van de…Doorgaan

Tags: wetgeving, rookgasafvoer, renovatie, npr

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van Remko Zuidema 19 Feb 2016.

 

De pagina van Ivan Oonk

Vandaag op BouwProfs

Remko Zuidema heeft gereageerd op discussie Is een NPR richtlijn wetgeving of een advies? van Ivan Oonk
"In wetgeving opgenomen normen zijn verplicht, doch kennen soms binnen normse keuzen die aanvullend afgesproken moeten worden anders geldt het laatste verwoorde niveau. Voor bestaande bouw geldt weer erg weinig wetgeving in tegenstelling tot…"
19 Feb 2016
Michaël de Vos heeft gereageerd op discussie Is een NPR richtlijn wetgeving of een advies? van Ivan Oonk
"Whaaahahahaaaa! Hoe serieus kun je de overheid nog nemen?? Als gevolg van de Knooble-procedure tegen de staat (die ik van ganser harte heb ondersteund) zijn diverse NEN-normen gratis toegankelijk geworden. Welke? De Regeling kleiduivenschieten Wms,…"
19 Feb 2016
Taco van den Broek heeft gereageerd op discussie Is een NPR richtlijn wetgeving of een advies? van Ivan Oonk
"Zoals Janssen aangeeft is ook het principe: normen en zeker praktijkrichtijnen zijn vrijwillig en moeten onderling worden afgesproken. Het zijn als het ware contract ondersteunende documenten. Echter de wetgever maakt (steeds vaker) gebruik van…"
19 Feb 2016
Michaël de Vos heeft gereageerd op discussie Is een NPR richtlijn wetgeving of een advies? van Ivan Oonk
"Héél strikt genomen zijn normen niet verplicht. De jarenlange rechtszaak tegen de staat heeft dat duidelijk gemaakt. Normteksten zijn niet "algemeen verbindend" zoals dat heet (en dsu niet openbaar, alleen te koop, voor…"
19 Feb 2016
Menno Hartsema heeft gereageerd op discussie Is een NPR richtlijn wetgeving of een advies? van Ivan Oonk
"De NPR is geen verplicht document in het bouwbesluit, het is een praktijkrichtlijn. Echter komt deze praktijk uit de normen NEN 1078 en NEN 8078 en deze zijn wel onderdeel van het bouwbesluit. Inhoudelijk ken ik de normen net iets te slecht om te…"
19 Feb 2016
Janssen heeft gereageerd op discussie Is een NPR richtlijn wetgeving of een advies? van Ivan Oonk
"Zoals ik het lees op https://www.nen.nl/Veelgestelde-vragen/Over-normen.htm zijn de normen niet verplicht, maar "u kunt er vaak veel voordeel van hebben"....lijkt me duidelijk. Dit zegt echter nog niets over eventuele wettelijke bepalingen?"
19 Feb 2016
Discussie geplaatst door Ivan Oonk

Is een NPR wetgeving

In een appartementengebouw zijn de rookgasafvoerkanalen vervangen. De bestaande rookgasafvoer zat in een smalle schacht samen met de standleiding van de riolering en het afvoerkanaal van de mechanische afvoer. Het gebouw telt 4 verdiepingen.Tijdens de renovatie is geconstateerd dat er geen inspectievoorziening was aangebracht om de onderste aansluiting van het …Lees verder...
16 Feb 2016
Ivan Oonk heeft zijn/haar profiel bijgewerkt
3 Nov 2015
Ivan Oonk heeft gereageerd op discussie Hoe en met welk product of systeem kan ik het beste een kruipkelder opvullen / isoleren (20 - 25 cm)? van Eddy H. J. Cruysberghs
"Afhankelijk of de bestaande vloer van hout is of van beton kan overwogen worden om de volledige vloer te verwijderen en een betonvloer op drukvaste isolatie aan te brengen. Bij een bestaande houten vloer is het zeker het overwegen waard. Tevens kan…"
7 Jul 2014
Ivan Oonk is nu lid van BouwProfs
24 Okt 2011

Profielgegevens

Werkgebied:
vastgoed
Werkzaam bij:
Proenco
Functie:
zelfstandig bouwkundig projectleider en EPA-W&U adviseur
website (persoonlijk bijv. linkedin of van bedrijf)
http://www.proenco.nl
Vertel iets over uzelf (wat zijn uw specialisaties)
Ik ben werkzaam geweest in de aannemerij als werkvoorbereider en projectleider. Hierna enkele jaren bij woningcorporaties in de functies projectleider nieuwbouw en manager Vastgoed.
Op 2 april 2012 ben ik gestart als zelfstandig bouwkundig projectleider en EPA-adviseur voor het verstrekken van energielabels en maatwerkadviezen voor woningen en bedrijfsgebouwen. Verder wil ik luchtdichtheids- en thermografische metingen gaan uitvoeren.

Mijn interesses liggen op het gebied van energetische verduurzaming van woningen, passiefhuis berekeningen en luchtdicht bouwen en op termijn wil ik mij hier verder in gaan specialiseren.

Prikbord

 • Nog geen reacties!

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

 
 
 

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2017   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+