BouwProfs

De bouw online verbonden.

Johan van der Stoel
  • Veldhoven
  • Nederland
  • duurzaam bouwen
Delen
  • BouwProfs nieuws
  • Discussies (3)
  • Groepen
  • Foto's
  • Fotoalbums
  • Video's

Discussies van Johan van der Stoel

Hoe verbeter ik de vochtregulatie van mijn WTW?
5 antwoorden 

In mijn …Doorgaan

Tags: enthalpiefilter, passiefhuis

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van Nicolaas van Everdingen 4 Jul.

 

De pagina van Johan van der Stoel

Vandaag op BouwProfs

Nicolaas van Everdingen heeft gereageerd op discussie Hoe verbeter ik de vochtregulatie van mijn WTW? van Johan van der Stoel
"Ah! Carl-peter Goossen was me voor, strekking van ons advies is hetzelfde (Zelfde DNA ;-) )"
4 Jul
Nicolaas van Everdingen heeft gereageerd op discussie Hoe verbeter ik de vochtregulatie van mijn WTW? van Johan van der Stoel
"Wat in mijn eigen Plushuis (prefab HSB passiefhuis, gebouwd in 2012) erg goed werkt is het zodanig inregelen van het ventilatievoud, waardoor de Rv in de praktijk nooit onder de ca. 40% zakt. Uiteraard moet je daarbij wel voldoende lage CO2 waarden…"
4 Jul
Carl-peter Goossen heeft gereageerd op discussie Hoe verbeter ik de vochtregulatie van mijn WTW? van Johan van der Stoel
"Beste Johan, De WTW is verkeerd afgesteld. in een passiefhuis hoeft de PAUL WTW niet hoger afgesteld te worden dan dat het 0,4 voud ventileert. dit komt neer op 120 m3 met een minimum van 105 m3/h. Als het te droog wordt staat de WTW te hoog…"
4 Jul
Judith van Dam heeft gereageerd op discussie Hoe verbeter ik de vochtregulatie van mijn WTW? van Johan van der Stoel
"Beste Johan, Wij hebben een bevochtiger ontwikkeld die direct te plaatsen is tussen de kanalen van de WTW op de luchttoevoer naar de woning. De HomEvap Bevochtiger. Deze is te plaatsten op iedere WTW. De lucht na de WTW zal door de adiabatische…"
4 Jul
don platteel heeft gereageerd op discussie Hoe verbeter ik de vochtregulatie van mijn WTW? van Johan van der Stoel
"Een Fresh-r monteren deze heeft een koperen koude/warmte WTW en werkt bij mij bekend als enige ook onder 0 graden Celsius."
4 Jul
Discussie geplaatst door Johan van der Stoel

WTW met verbeterde vochtregulatie?

In mijn passiefwoning heb ik een Paul 450 ventilatie-unit met WTW. Deze heeft een WTW rendement…Lees verder...
3 Jul
Johan van der Stoel heeft gereageerd op discussie Welk project waar jij aan (mee) gewerkt hebt vind jij het toonbeeld van duurzaamheid? van Michel Eek
"Fantastische duurzame projecten allemaal. Waar ik behoefte aan heb is een kader. Wat bedoelen we precies met duurzaamheid? Onlangs had ik een discussie met een architect. Hij presenteerde een woning die hij had ontworpen als zeer duurzaam, want deze…"
3 Jul
Johan van der Stoel heeft gereageerd op discussie De voordelen en nadelen van wandverwarming - wie heeft ervaring hiermee? van Anja Beyer
"Een nadeel van verwarmen met wandverwarming met een warmtepomp is de hoge temperatuur die je wilt gebruiken. Voor verwarmen gebruik je idealiter water van 35 graden, op deze temperatuur heeft de warmtepomp een veel hoger (20-25%) rendement."
3 Jul
Michel Eek heeft een reactie achtergelaten voor Johan van der Stoel
"Beste Johan, Bedankt voor je aanmelding voor BouwProfs. BouwProfs is het netwerk dat de bouw online verbindt. Dagelijks bespreken we de actuele thema's uit de bouw en vastgoed.  Op BouwProfs kan iedereen zijn bouwvragen stellen.…"
3 Jul
Johan van der Stoel is nu lid van BouwProfs
3 Jul

Profielgegevens

Werkgebied:
duurzaam bouwen
Werkzaam bij:
Streamit BV
Functie:
directeur/eigenaar
website (persoonlijk bijv. linkedin of van bedrijf)
http://vdstoel.nl
Vertel iets over uzelf (wat zijn uw specialisaties)
Wij hebben een comfortabele houtgestookte passief-woning gebouwd. Niet als uitgangspunt, maar als resultaat van de wensen die we hadden geformuleerd. Voor en tijdens bouw veel ervaring opgedaan met hoe de bouw werkt en hoe het beter kan (moet). Over dit onderwerp het nodige geschreven op m'n eigen website.

Prikbord (1 commentaar)

Op 3 Juli 2017 om 9.14 zei Michel Eek...

Beste Johan,

Bedankt voor je aanmelding voor BouwProfs.

BouwProfs is het netwerk dat de bouw online verbindt. Dagelijks bespreken we de actuele thema's uit de bouw en vastgoed. 

Op BouwProfs kan iedereen zijn bouwvragen stellen. Heb je een probleem uit je praktijk die je aan collega experts wil voorleggen? Doe dat dan hier.

Graag maken we je nog attent op onze boekenrubriek. Hierin kan je interessante vakboeken bestellen specifiek gericht op de bouw. 

BouwProfs organiseert regelmatig trainingen voor bouwprofessionals, onder andere op het gebied van vochtbestrijding, isolatie en duurzaam en biobased bouwen. Bekijk hier het overzicht aan actuele trainingen.

Ik wens je veel plezier toe met je deelname aan ons BouwProfs netwerk.

Met vriendelijke groet,

Michel Eek
BouwProfs

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

 
 
 

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2017   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+