BouwProfs

De bouw online verbonden.

Mathilde Wansdronk
  • Vrouw
  • Rotterdam
  • Nederland
  • duurzaam bouwen
Delen
  • BouwProfs nieuws
  • Discussies (21)
  • Groepen
  • Foto's
  • Fotoalbums
  • Video's
 

De pagina van Mathilde Wansdronk

Vandaag op BouwProfs

Mathilde Wansdronk heeft gereageerd op discussie De voordelen en nadelen van wandverwarming - wie heeft ervaring hiermee? van Anja Beyer
"Beste Anja, mijn volledige woning/kantoor is voorzien van plafondverwarming. Deze wordt tot maximaal 40 graden opgewarmd. Ideaal. De opbouw is van leem. Ook fijn spul. Je mag langskomen, als je wilt (in Rotterdam). Hartelijke groet."
3 Jul
Mathilde Wansdronk heeft gereageerd op discussie Kanaalplaatvloer: kan het casco van een muur scheuren als geen druklaag wordt toegepast? van Jeroen Boschma
"Beste Jeroen, Als je zelf wilt bouwen, en ik neem aan dat je bedoelt met eigen handen, dan is houtbouw wellicht een betere methode? Hierbij zijn diverse methoden beschikbaar, afhankelijk van het eisenpakket en het budget. En bij minder handige…"
7 Jun
Mathilde Wansdronk heeft gereageerd op discussie Verf verwijderen woning van Etienne Oldeman
"Als het een silicaatverf is, zoals hierboven gesuggereerd wordt, dan hoeft deze er niet af, want deze is dampopen."
16 Mrt
Mathilde Wansdronk heeft gereageerd op discussie Verf verwijderen woning van Etienne Oldeman
"inderdaad."
15 Mrt
Mathilde Wansdronk heeft gereageerd op discussie Verf verwijderen woning van Etienne Oldeman
"Tja, dat is wat lastiger. Kun je het type verf nog achterhalen? Of het merk? Sikkens geeft enigszins raad met testjes: --- Het is moeilijk om exact te achterhalen welke verf is toegepast. Je kan wel een indicatie krijgen wat voor type bindmiddel er…"
14 Mrt
Mathilde Wansdronk heeft gereageerd op discussie Verf verwijderen woning van Etienne Oldeman
"Hoezo kan de woning niet geisoleerd worden? Waarschijnlijk valt de niet-dampdoorlatendheid wel mee, daar de verf er nog goed op zit."
14 Mrt
Mathilde Wansdronk heeft gereageerd op discussie Welk project waar jij aan (mee) gewerkt hebt vind jij het toonbeeld van duurzaamheid? van Michel Eek
"inderdaad."
23 Jan
Mathilde Wansdronk heeft gereageerd op blogbijdrage Wordt transparant hout straks het nieuwe glas? van BouwProfs Redactie
"eerst maar even ontdekken welke chemicalien hiervoor nodig zijn ... voorlopig is glas nog niet schaars en mooi om te hergebruiken"
10 Mei 2016
Mathilde Wansdronk heeft gereageerd op discussie Hoe bruikbaar is stro als isolatiemateriaal? van Michel Eek
"Zijn dit echt serieuze vragen? Het lijkt wel een (slechte) grap!"
12 Aug 2015
Mathilde Wansdronk heeft gereageerd op discussie Dakspouw bij bitumen shingles, zin of onzin? van Bas
"een dampopendak MET een open luchtspouw erboven, anders werkt het niet, zoals je zelf al aangeeft."
30 Apr 2015
Mathilde Wansdronk heeft gereageerd op discussie Dakspouw bij bitumen shingles, zin of onzin? van Bas
"Een extra open luchtlaag onder de bitumen heeft altijd zijn om de warmte van de hete bitumen buiten te houden. In warmere landen doen ze dit meestal standaard. Inwendige condensatie ga je tegen door een dampremmer aan de binnenzijde van het dak te…"
30 Apr 2015
Mathilde Wansdronk heeft gereageerd op discussie Hoe bescherm ik muren en plafond met veel relief tegen schimmels bij hoge luchtvochtigheid? van BouwProfs Redactie
"Knauf kalkpoeder. Na toevoeging van water gebruiksklaar om te witten. Toepassing op metselwerk, beton, boomstammen, kippenhokken, duivenhokken en stallen. Desinfecterend. 10 liter is voldoende voor ca. 150 m2. Kalk wordt verder ook gebruikt als…"
6 Mrt 2014
Mathilde Wansdronk heeft gereageerd op discussie Hoe bescherm ik muren en plafond met veel relief tegen schimmels bij hoge luchtvochtigheid? van BouwProfs Redactie
"Bekleden met grotere glasplaten is ook een uitkomst. minder naden dan met tegels, makkelijk schoon te houden, minder duur bij gebruik van tweedehands glas uit de landbouw/kassenbouw. Groet, Mathilde Wansdronk, Ekodomus, Rotterdam."
3 Mrt 2014
Mathilde Wansdronk heeft gereageerd op discussie Spaanplaat gemaakt van mais korrels. Wie weet hier meer van? van BouwProfs Redactie
"Dat dacht ik ook meteen !"
8 Jan 2014
Mathilde Wansdronk heeft gereageerd op discussie Windturbine voor woning gezocht. Wie helpt? van BouwProfs Redactie
"Volgens mij zijn ze met die windmolen nog niet zover, zie : http://www.matchinvest.nl/case_detail.asp?case_id=48&soort_id=1"
24 Dec 2013
Mathilde Wansdronk heeft gereageerd op discussie Gezocht: Aannemer voor nieuw te bouwen energie-neutrale woning (HSB). van BouwProfs Redactie
"Beste Bart, Bouwcombinatie De Roest SDO BV te Zwijndrecht heeft veel ervaring met HSB. Het is een overzichtelijk bedrijf met een open houding. Als bijlage zie je 1 voorbeeld van wat ze gebouwd hebben. Henk de Roest is de directeur en je kunt hem…"
12 Nov 2013

Profielgegevens

Werkgebied:
duurzaam bouwen
Werkzaam bij:
Ekodomus
Functie:
bouwkundige
website (persoonlijk bijv. linkedin of van bedrijf)
http://www.ekodomus.nl
Vertel iets over uzelf (wat zijn uw specialisaties)
komt later

Prikbord (1 commentaar)

Op 21 Maart 2012 om 9.14 zei Michel Eek...

Beste Mathilde,

Hartelijk welkom bij BouwProfs. BouwProfs is het online netwerk voor de bouw. Dagelijks bespreken we actuele bouwthema's en beantwoorden we vragen die collega's uit de bouw aan elkaar stellen.

In de rubriek Bouwvragen vind je de vragen die recent zijn gesteld door collega's uit de bouw. Heb je over een bepaald onderwerp expertise? Doe dan mee aan de discussie en geef je antwoord op de betreffende vraag.

Heb je zelf een vraag waar je graag eens een second opinion over wilt? Stel hem dan op BouwProfs en wees verzekerd van goede inhoudelijke reacties van collega deskundigen.

Ook nodig ik je uit voor de rubriek Bouwrijp, waar bouwprofs onderling elkaar op de hoogte brengen van van op handen zijnde bouwprojecten. Samen maken we de bouw transparant!

Ik wens je veel plezier toe op BouwProfs. En vergeet vooral niet jouw collega's uit de bouw ook uit te nodigen!

BouwProfs is ook te volgen op FacebookTwitter en Google+.

Met vriendelijke groet,

Michel Eek, uitgever BouwProfs

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

 
 
 

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2017   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+