BouwProfs

De bouw online verbonden.

edwin kolkman
  • deventer
  • Nederland
  • bouw
Delen
  • BouwProfs nieuws
  • Discussies (17)
  • Groepen
  • Foto's
  • Fotoalbums
  • Video's

Discussies van edwin kolkman

Welke mogelijkheden zijn er om tocht te weren bij een taatsdeur?
4 antwoorden 

Bij een taatsdeur zit er geen scharnier aan het kozijn, maar een pen in de vloer en loodrecht erboven in…Doorgaan

Tags: valdorpel, taatsdeur, tocht, tochtwering

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van edwin kolkman 15 Mrt 2016.

Waterdicht maken van kelder waarbij grondwater boven de keldervloer staat.
19 antwoorden 

Wie is er op de hoogte van een beproefde techniek om een kelder waterdicht te maken als het grondwater boven de keldervloer staat?Het betreft een huis uit  1890 in Zaandam. Op dit moment staat het…Doorgaan

Tags: waterdicht, kelder

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van S. Lanjri 21 Sept 2012.

is de ventilatie behoefte in huizen in alle seizoenen constant?
20 antwoorden 

Ten einde s’…Doorgaan

Tags: ventilatie

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van A. W. Boeke 15 Aug 2011.

 

De pagina van edwin kolkman

Vandaag op BouwProfs

edwin kolkman heeft gereageerd op discussie Welke mogelijkheden zijn er om tocht te weren bij een taatsdeur? van edwin kolkman
"  Martien En Ad dank voor je meedenken. het is een binnendeur situatie. Om naar luchtdruk verschillen te kijken is zowiezo een must. Het gaat hier om een scheiding tochtportaal / open keuken.   Maar zoals je terecht opmerkt…"
15 Mrt 2016
Ad de Vrieze heeft gereageerd op discussie Welke mogelijkheden zijn er om tocht te weren bij een taatsdeur? van edwin kolkman
"Als de draaideur zich tussen twee woonvertrekken bevindt kun je ook andere zaken afvragen. Tocht is namelijk een luchtverplaatsing die groter is naarmate het temperatuur en luchtdrukverschil in de beide ruimten ook groter is. Tocht valt ook meer op…"
15 Mrt 2016
Martien Vogelezang heeft gereageerd op discussie Welke mogelijkheden zijn er om tocht te weren bij een taatsdeur? van edwin kolkman
"Beste Edwin, De getoonde binnendeur met het draaipunt in het midden [?] zou helemaal door kunnen draaien, dan is tochtwering alleen met minder fraaie borstels of borstels te doen. Voor buitendeuren is doordraaien meestal niet gewenst en is een…"
15 Mrt 2016
Pier Zwerver heeft gereageerd op discussie Welke mogelijkheden zijn er om tocht te weren bij een taatsdeur? van edwin kolkman
"Beste Edwin, ik begrijp uit jou omschrijving dat de deur tweezijdig doordraaid? ik bedoel hiermee dat de deur dus beide zijden uit kan draaien. vraag een:n is dit gewenst? of bewust? mocht het zo zijn dat de deur maar een kant op hoeft te draaien…"
15 Mrt 2016
Discussie geplaatst door edwin kolkman

tochtwering taatsdeur

Bij een taatsdeur zit er geen scharnier aan het kozijn, maar een pen in de vloer en loodrecht erboven in het plafond. Dit maakt dat zo'n deur kan doordraaien. In sommige gevallen uiterst praktisch. Maar dit maakt wel dat de deur niet in een sponning van een kozijn rust, niet aan de hang/sluit/bovenzijde. Sterker nog om de deur te kunnen openen moet er zelfs speling zijn. Deze eigenschap levert…Lees verder...
14 Mrt 2016
ing. A.H. van Nielen heeft gereageerd op discussie kelder waterdicht maken van edwin kolkman
"Beste Edwin, Ik heb in mij eigen huis (110 jr oud) de lekkende kelder heel eenvoudig waterdicht gemaakt: Vloer uitgehakt en iets dieper uitgegraven (15 cm) Wanden afgehakt tot op het metselwerk Gewapende betonvloer gestort van 15 cm (let op ook…"
31 Aug 2012
Kees Snepvangers heeft gereageerd op discussie kelder waterdicht maken van edwin kolkman
"Edwin, Het waterdicht krijgen van je kelder lijkt gezien de reacties geen probleem te zijn. Wat ik evenwel mis in de reacties is of de kelder daarna ook geschikt is voor het opslaan van huisraad. Een niet geïsoleerde kelder is  een koele…"
30 Aug 2012
Ralph Baauw heeft gereageerd op discussie kelder waterdicht maken van edwin kolkman
"Beste Edwin, wij wonen in westzaan tussen twee polders naast zaandam. onze tuin lag gelijk met grondwater tot 1 spade diep. we hebben nu een vijver van twee meter en veertig centimeter diep. geisoleerd met twee lagen gele pu plaat…"
30 Aug 2012
Yde Huizinga heeft gereageerd op discussie kelder waterdicht maken van edwin kolkman
"Edwin, Gelet op de leeftijd van de kelder adviseer ik om te kijken of dit via injectie te behandelen is. Er zijn helaas ook onkundige injecteurs die een belang hebben bij de verkoop van een product. Ik heb zeer goede ervaring (100% resultaat) met…"
30 Aug 2012
Peter van den Ende heeft gereageerd op discussie kelder waterdicht maken van edwin kolkman
"Beste Edwin, Het is mij nog nooit gebeurd dat ik een kelder niet waterdicht heb gekregen. Uiteraard spelen veel factoren een rol, en ook de vochthuishouding is zeer belangrijk. Veel mede-discussieerders hebben al enige informatie gegeven, helaas kom…"
30 Aug 2012
Ad Groenen heeft gereageerd op discussie kelder waterdicht maken van edwin kolkman
"Edwin, Bij BASF zijn wij continu bezig met de ontwikkeling van producten op het gebied van bescherming en waterdichting, vloeren, injecties, betonreparatie, coatings e.d. Ik wil je adviseren mijn collega Domingo van Heinsbergen eens te bellen.…"
30 Aug 2012
pieter hennipman heeft gereageerd op discussie kelder waterdicht maken van edwin kolkman
"Beste Edwin, Een kelder waterdicht maken is eenvoudig. Daarmee heb ik al 30 jaar ervaring, vooral met oude kelders. Neem svp contact met me op via mijn site www.eco-wise.eu Met vriendelijke groet Pieter Hennipman"
30 Aug 2012
philip sanders heeft gereageerd op discussie kelder waterdicht maken van edwin kolkman
"ik zou net als veel voorgangers willen stellen dat een gemetselde kelder zonder betonvloer niet meer gegarandeerd waterdicht te krijgen is, ondanks alle goede wil van de heren leveranciers van afdichtingsmiddelen. Een ander probleem van een kelder…"
30 Aug 2012
Marcel Hillen heeft gereageerd op discussie kelder waterdicht maken van edwin kolkman
"Beste Edwin, ik denk dat ik je hiermee wel kan helpen. Handigst om even telefonisch contact te hebben, 0630024067 Met vriendelijke groet, Marcel Hillen Revac Specialistische Technieken BV www.revacspecialistischetechnieken.nl"
30 Aug 2012
Kees Snepvangers heeft gereageerd op discussie kelder waterdicht maken van edwin kolkman
"Beste Edwin, Er zijn succesverhalen over het waterdicht krijgen van dergelijke kelders maar het aantal mislukkingen bedraagt meer dan het 100-voudige ervan. Daarbij komt de vraag of de kelder geschikt te maken is voor de opslag van huisraad. Het…"
29 Aug 2012
Henk Tholen heeft gereageerd op discussie kelder waterdicht maken van edwin kolkman
"Als het inderdaad om een oud huis en dus oude kelder gaat zijn oplossingen als een nieuwe kelderbak geen optie. De extra aangebrachte massa, aan binnen of buitenzijde, zal ten alle tijden zettingen veroorzaken. De invloed van de zetting is vaak niet…"
29 Aug 2012

Profielgegevens

Werkgebied:
bouw
Werkzaam bij:
binnenwerk
Functie:
ondernemer
website (persoonlijk bijv. linkedin of van bedrijf)
http://binnenwerkbouw.nl
Vertel iets over uzelf (wat zijn uw specialisaties)
oplossingen bedenken en uitvoeren voor particuliere opdrachtgevers. maatwerk in interieuren, meubels tot en met complete renovaties van huizen. Ik loop al van kind af aan in de bouwwereld rond, en zie dat bouwen niets anders is dan weerstand te bieden aan de zwaartekracht! en dat kan op heel veel verschillende manieren.

Prikbord

  • Nog geen reacties!

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

 
 
 

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2017   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+