BouwProfs

De bouw online verbonden.

ing. Rob van Rooij
  • Man
  • Noord Brabant
  • Nederland
  • duurzaam bouwen
Delen
  • BouwProfs nieuws
  • Discussies (9)
  • Groepen
  • Foto's
  • Fotoalbums
  • Video's

Discussies van ing. Rob van Rooij

bestaande spouwmuur na-isoleren + nieuwe buitengevel
12 antwoorden 

Ziet iemand bouwtechnische problemen bij de volgende opbouw? Het betreft een bestaande bungalow met een bestaande spouwmuur. Deze wordt energiezuinig verbouwd.De bestaande spouw wordt na-geisoleerd.…Doorgaan

Tags: buitenmuur, pir, energiezuinig, spouwmuur, spouw

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van Jules Keser 19 Mei 2016.

Hoe voorkom ik een koudebrug bij de aansluiting spouwmuur op de fundering?
18 antwoorden 

Heeft iemand ervaring hoe je…Doorgaan

Tags: passiefhuis, stuc, gevel, verbouwen, woning

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van Carl-peter Goossen 21 Mei 2016.

 

De pagina van ing. Rob van Rooij

Vandaag op BouwProfs

Carl-peter Goossen heeft gereageerd op discussie Hoe voorkom ik een koudebrug bij de aansluiting spouwmuur op de fundering? van ing. Rob van Rooij
"De meeste antwoorden rondom dit probleem en balkenkoppen in oude gebouwen kan je vinden in dit lijvige boek wat al een jaar uit is. http://www.degruyter.com/viewbooktoc/product/429524 hier kan je alle bladen los downloaden. geef me een mail en je…"
21 Mei 2016
Carl-peter Goossen heeft gereageerd op discussie Hoe voorkom ik een koudebrug bij de aansluiting spouwmuur op de fundering? van ing. Rob van Rooij
"yep, perimeter isolatie is het makkelijkst, je kan zelfs horizontaal aanbrengen!"
21 Mei 2016
Eric Linnenbank heeft gereageerd op discussie Hoe voorkom ik een koudebrug bij de aansluiting spouwmuur op de fundering? van ing. Rob van Rooij
"In reactie op de toepassing van FOAMGLAS in dragend metselwerk en de genoemde hoogte van 22 m: de nieuwe variant PERINSUL HL is nog twee keer zo sterk. "
19 Mei 2016
Jules Keser heeft gereageerd op discussie bestaande spouwmuur na-isoleren + nieuwe buitengevel van ing. Rob van Rooij
"Wil je heel dun gaan dan bleek deze man erg enthousiast na het afbreken van zijn oude buitenblad. Succes!  ;-) "
19 Mei 2016
Vincent Pot heeft gereageerd op discussie bestaande spouwmuur na-isoleren + nieuwe buitengevel van ing. Rob van Rooij
"Bij isoleren op de buitenmuur van een spouw altijd de spouw naisoleren, om convectie achter het isolatiesysteem te voorkomen."
19 Sept 2015
Eik Jansen heeft gereageerd op discussie bestaande spouwmuur na-isoleren + nieuwe buitengevel van ing. Rob van Rooij
"Dag Rob Ik wilde net een artikel toevoegen, maar je was mij voor. De beste en voordeligste naisolatie is bestaand, bestaand laten en een geïsoleerd jasje aan de buitenkant aanbrengen. Zie http://www.arsi.nl/images/02.jpg Uiteraard kun je als…"
25 Aug 2015
ing. Rob van Rooij heeft gereageerd op discussie bestaande spouwmuur na-isoleren + nieuwe buitengevel van ing. Rob van Rooij
"Bedankt alle voor jullie reacties, fijn. Mijn ideeën moet ik al weer een beetje bijstellen. De bestaande bungalow wordt verbouwd tot een energie zuinig gebouw. Om geen fundering te hoeven aan storten heb ik gekozen om gevel stukwerk toe te…"
27 Mrt 2015
Pieter Hogendoorn heeft gereageerd op discussie bestaande spouwmuur na-isoleren + nieuwe buitengevel van ing. Rob van Rooij
"Dag Rob, ja, eerst de bestaande spouw vullen. Deze is nu nog leeg, ik dacht aan mineraalwol inblazen. In principe ben ik fan van mineraalwol: moeilijk brandbaar, geen schadelijke rook, bestand tegen ongedierte, lage ecologische belasting, behoud…"
27 Mrt 2015
ing. Rob van Rooij heeft gereageerd op discussie bestaande spouwmuur na-isoleren + nieuwe buitengevel van ing. Rob van Rooij
"Bedankt voor je reactie. De glas- of steenwol is ook na-isolatie neem ik aan? Waarom kies je niet parels?"
27 Mrt 2015
Pieter Hogendoorn heeft gereageerd op discussie bestaande spouwmuur na-isoleren + nieuwe buitengevel van ing. Rob van Rooij
"Ik ben iets vergelijkbaars van plan. Opbouw wordt (van binnen naar buiten):  - binnenmuur - isolatie (ik kies voor glas- of steenwol) - buitenmuur - 15 of 20 centimeter EPS-SE (brandveilig)  - steenstrips Ik heb deze tool gebruikt om…"
27 Mrt 2015
BouwProfs Redactie heeft gereageerd op discussie bestaande spouwmuur na-isoleren + nieuwe buitengevel van ing. Rob van Rooij
"Het is heel goed mogelijk om de buitengevel van een na-isolatie te voorzien mits dit op de juiste manier gebeurt. Reactie gegeven per mail door Pim Halkes. De dampdichte PIR platen welke gebruikt worden moeten op de naden en dagkanten ook dampdicht…"
24 Mrt 2015
Hendrik van de Sande heeft gereageerd op discussie bestaande spouwmuur na-isoleren + nieuwe buitengevel van ing. Rob van Rooij
"Een van de problemen is dat door de isolatie de buitengevel verder naar buiten komt te staan. Zorg voor een goede hechting van de nieuwe fundering aan de bestaande fundering, door bijvoorbeeld wapeningsstaven met chemisch anker aan de bestaande…"
16 Mrt 2015
Atze Walsweer heeft gereageerd op discussie bestaande spouwmuur na-isoleren + nieuwe buitengevel van ing. Rob van Rooij
"Als de bungalow een plat dak heeft is het verstandig te kijken naar de opbouw van de dakbedekkingsconstructie. Indien de gevels nu bijzonder goed worden geisoleerd kan er een condensprobleem ontstaan in de dakbedekkingsconstructie. Een insnijding om…"
16 Mrt 2015
Guus Cladder heeft gereageerd op discussie bestaande spouwmuur na-isoleren + nieuwe buitengevel van ing. Rob van Rooij
"Het moeilijke is de bestaande spouw. Bij een gewone ademende constructie gaat het damptransport van binnen naar buiten, dus de materialen moeten naar buiten toe gemakkelijker damp doorlaten dan het binnenblad. De pirplaten en de gevelstuclaag moeten…"
16 Mrt 2015
Emiel Visser heeft gereageerd op discussie bestaande spouwmuur na-isoleren + nieuwe buitengevel van ing. Rob van Rooij
"Er zal een afwijkend temperatuurverloop zijn door de constructie door de sandwich van hoog- en laagisolerende materialen. Het is eventueel verstandig om voor de kritische plekken te berekenen of er condensatieproblemen op kunnen treden. Waarom niet…"
16 Mrt 2015
Discussie geplaatst door ing. Rob van Rooij

bestaande spouwmuur na-isoleren + nieuwe buitengevel

Ziet iemand bouwtechnische problemen bij de volgende opbouw? Het betreft een bestaande bungalow met een bestaande spouwmuur. Deze wordt energiezuinig verbouwd.De bestaande spouw wordt na-geisoleerd. Tegen de bestaande buitengevel worden pir isolatie platen geplaatst twee lagen in verband. Vervolgens wordt er gedeeltelijk een nieuwe gemetselde buitenmuur voor geplaatst en gedeeltelijk gevelstukwerk.Lees verder...
12 Mrt 2015

Profielgegevens

Werkgebied:
duurzaam bouwen
Werkzaam bij:
ROBO bouwkundig ontwerp- & adviesbureua
Functie:
Directeur
website (persoonlijk bijv. linkedin of van bedrijf)
http://www.robobureau.nl
Vertel iets over uzelf (wat zijn uw specialisaties)
ROBO is een jong bedrijf gevestigd te Nuenen, opgericht door Rob van Rooij in 2004 als een eenmanszaak. Inmiddels zijn er legio projecten in de regio uitgevoerd voornamelijk woningbouw en utiliteits- bouw in opdracht van particulier, overheid en bedrijf.

Prikbord (1 commentaar)

Op 16 Augustus 2012 om 15.14 zei Michel Eek...

Beste Rob,

Hartelijk welkom bij BouwProfs. BouwProfs is het online netwerk voor de bouw. Dagelijks bespreken bouwprofessionals actuele bouwthema's en beantwoorden collega's uit de bouw elkaars bouwvragen in het BouwProfs forum.

In de rubriek Bouwvragen vind je de vragen die recent zijn gesteld door collega's uit de bouw. Heb je over een bepaald onderwerp expertise? Doe dan mee aan de discussie en geef je antwoord op de betreffende vraag.

Heb je zelf een vraag waar je graag eens een second opinion over wilt? Stel hem dan op BouwProfs en wees verzekerd van goede inhoudelijke reacties van collega deskundigen.

In de rubriek Bouwprof Gevraagd! vind je oproepen van opdrachtgevers in de bouw, die op zoek zijn naar een specifieke bouwprof voor een project of opdracht.

Wil je jouw expertise echt kenbaar maken aan bouwprofs in Nederland en Vlaanderen? Doe dan een bijdrage op BouwProfs via het verzorgen van een bouwthema. Meer informatie hierover vind je hier.

Lees svp voordat je BouwProfs gaat gebruiken ons forumreglement zodat je het beste uit BouwProfs haalt. En vergeet vooral niet jouw collega's uit de bouw ook uit te nodigen!

Je kunt BouwProfs ook volgen op je mobiele telefoon dankzij onze mobiele website. En uiteraard zijn we te volgen op FacebookTwitter en Google+.

Ik wens je veel plezier toe binnen ons netwerk.

Met vriendelijke groet,

Michel Eek, uitgever BouwProfs

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

 
 
 

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2017   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+