BouwProfs

De bouw online verbonden.

Training vochtproblemen bij gebouwen, wat zijn de oorzaken en hoe lossen we ze op?

Wie heeft  er niet ooit mee te maken gehad... Vocht- en condensatieproblemen komen zeer veel voor. TNO heeft berekend dat in Europa 80 miljoen woningen structureel last hebben van vochtproblemen. Voor veel professionals blijkt het toch erg lastig te zijn om deze problemen tijdig te herkennen en ze adequaat aan te pakken. Toch hoeven vochtproblemen niet onoverkomelijk te zijn. Het is dan wel belangrijk dat de juiste diagnose gesteld wordt zodat het probleem bij de wortel aangepakt kan worden.

Europa wil dat alle gebouwen energieneutraal gebouwd worden vanaf het jaar 2020. Nog een extra reden om als bouw professional je kennis over vocht en condensatie op orde te hebben.

BouwProfs organiseert regelmatig een 1-daagse training. Speciaal voor bouwprofs die het belang inzien van het bestrijden en het voorkomen van vocht- en condensatieproblemen. De training wordt gegeven onder de bezielende leiding van Eddy H.J. Cruysberghs. Eddy is bouwpatholoog, docent bouwfysica, gediplomeerd deskundige, forensisch technisch expert, technisch raadsman en internationaal vochtexpert. Eddy heeft 30 jaar praktijkervaring en heeft meer dan 35.000 probleemgevallen opgelost. Bovendien heeft Eddy diverse handboeken geschreven waarin hij dieper ingaat op vochtproblemen en verborgen vochtoorzaken. Eddy verzorgt tevens regelmatig voor BouwProfs de trainingen Appartementen - Schade en gevolgen en  Isolatie en koudebruggen bij gebouwen.

Tijdens de training vochtproblemen behandelt Eddy de volgende onderwerpen:

 • Bouwfysica: hoe gedraagt vocht zich in een constructie?
 • Het belang van een goede analyse, hoe komt het dat 19 op de 20 analyses fout zijn?
 • Welke zin en onzin wordt er beweerd over gebouwvocht? Wat zijn de mythes en welke theorie klopt?
 • Hoe zit het verzekeringstechnisch?
 • Vochtproblemen, jouw fout of een fout door derden?
 • Het belang van correct uitgevoerde gebouwdetails.
 • Wat zijn de zichtbare symptomen van vochtproblemen?
 • Welke meetmethoden kun je hanteren om vochtproblemen te analyseren?
 • Hoe kom je tot een goede oplossing van een bestaand of dreigend vochtprobleem?
 • Vocht en energie.

Eddy zal tijdens de training ook verschillende case studies behandelen en er is tijd om je eigen ervaringen te bespreken. Na afloop ontvang je van Eddy een certificaat van deelname.

 

Na de intensieve training vochtproblemen van Eddy H.J. Cruysberghs ben je als professional (beter) in staat om:

 • Vochtsymptomen te herkennen.
 • Metingen correct uit te voeren.
 • De situatie ter plekke correct te evalueren en de oorzaak van het probleem te achterhalen.
 • De juiste interventietechniek te kunnen toepassen om het vochtprobleem grondig en correct aan te pakken en op te lossen.

VOOR WIE IS DEZE TRAINING GESCHIKT?

Professionals uit de vastgoed en de bouw zoals aannemers, architecten, ZZPers en gebouw eigenaren van bijvoorbeeld woningcorporaties zullen veel baat hebben bij deze training.

Schade-experts aangesloten bij het NIVRE verdienen 4 PE punten door deze training te volgen. 

 

Bedrijven die deze training inmiddels gevolgd hebben zijn onder andere:

Feenstra, KBK Bouwgroep, Ter Steege Bouw, Remmers Bouwchemie, Giesbers Wijchen, Knauf, Woonstichting De Key, Woonstichting Weststellingwerf, Woningcorporatie Bergopwaarts, Woningcorporatie Bernardus Wonen, Corporatie De Goede Woning, Noordwijkse Woningstichting, Woningcorporatie Woonkracht 10 Zwijndrecht, Het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie, Kasteelheer Groep, Sika Nederland, Knauf Nederland, Rockwool, Saba lijmen en kitten, Forbo, Aegon Schadeverzekeringen, Univé, Nationaal Coördinator Aardbevingen Groningen, Volkshuisvesting Arnhem, gemeente Urk, gemeente Westvoorne, gemeente Wierden, gemeente De Fryske Marren, gemeente Opmeer, gemeente Anderlecht, gemeente Schiedam, gemeente Apeldoorn en gemeente Den Haag.

INSCHRIJVEN

Duur: Eéndaagse training die duurt van 10.00 uur tot 16.00 uur inclusief lunch.

Prijs: € 245,- inclusief lunch, handboek, certificaat en stappenplan aanpak vochtproblemen. Exclusief 21% btw.

Per training hebben we maximaal 25 plaatsen beschikbaar. 

Zwolle - Van der Valk Hotel

Training op woensdag 10 oktober 2018: nog 8 plekken beschikbaar.


Hoofddorp - Van der Valk Hotel Schiphol

Training op donderdag 13 december 2018, nog 11 plekken beschikbaar.

 

Wil je de training van Eddy H.J. Cruysberghs volgen? Meld je dan aan door ons een mail te sturen

Vermeld svp in je mail de voor- en achternaam van de persoon of personen die de training willen volgen en welke datum en locatie de voorkeur heeft. Wij nemen dan contact met je op om jouw plek(ken) binnen deze training te reserveren.


Wij kunnen deze training ook in-company geven. Bekijk hier de mogelijkheden.

Wij geven tevens een expert training over vochtproblemen, voor professionals die zelf al een goede kennis hebben over de aanpak van vochtproblematiek.

BouwProfs organiseert regelmatig vakinhoudelijke trainingen voor de bouw en aanverwante sectoren. Bekijk hier het overzicht.

Klik hier als je op de hoogte gehouden wilt worden van nieuwe trainingen en data.

We hebben deze training inmiddels diverse malen gehouden voor professionals uit de bouw. Lees hieronder wat zij van de training vonden.

Weergaven: 21519

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Reactie van BouwProfs Redactie op 26 Mei 2017 op 12.09

Gisteren heb ik de training van vochtproblemen gevolgd. Ik ben er erg over te spreken zowel over de spreker als over de materie. De persoon in kwestie kan het erg leuk overbrengen, daarbij speelt natuurlijk zijn Belgische uitspraak mee. Ook de materie heeft hoop stof doen opwerpen op een positieve manier. Niet gedacht dat je het ook van vele andere kanten de problemen moet/kunt herkennen. Ja, ik was erg verrast op een positieve manier en ben benieuwd naar de volgende trainingen van hem.

Joep Snijders, medewerker bedrijfsbureau Woningstichting Barneveld.

Reactie van BouwProfs Redactie op 10 April 2017 op 17.02

Ik vond de training zeer informatief. Met de info die ik nu heb kan ik zeker verder.
Toevallig moet ik volgende week naar een schade waarbij men al enige tijd bezig is met onderzoek naar de oorzaak en nu ik dit weet zou het heel goed mogelijk zijn dat vocht het probleem is. Ook de training voor appartementen complexen die wordt aangeboden lijkt me zeer interessant dus die houd ik even in mijn achterhoofd. Bedankt voor de leerzame dag.

Xander Tempelmans, Register-expert & inspecteur brandverzekeringen bij Univé Verzekeringen.

Reactie van BouwProfs Redactie op 17 Februari 2017 op 10.10

Het was een zeer leerzame en nuttige training. Het is veel informatie die in een dag behandeld wordt, gelukkig is er een ondersteunend boekwerk. Docent prima, locatie prima, sanitatie prima, lunch prima, programma goed.

Gerard Buizer, eigenaar van Bouw Adviesbureau Buizer.

Reactie van BouwProfs Redactie op 1 December 2016 op 16.00

Heel interessante en verrassende cursus. Goed gegeven door Eddy Cruysberghs, volgens mij een zeer deskundig persoon op dit gebied. Het tempo lag soms wat aan de hoge kant: je was nog over het een na aan het denken, dan was het volgende thema al weer bezig........ Van de andere kant hield dat ook de cursus levendig.

Marcel Maessen, technisch vastgoedmanager bij Ruijters vastgoedmanagers

Reactie van BouwProfs Redactie II op 27 November 2016 op 10.57

Ik kan niet anders oordelen dan dat ik enorm veel opgestoken heb tijdens deze training. Ik weet nu veel meer van de oorzaak van vochtproblemen die wij ook behandelen, en oplossingen die we toe kunnen passen. Al met al een bijzonder leerzame dag.

Hans van den Heuvel, commercieel medewerker bij Isoprofs BV

Reactie van BouwProfs Redactie op 17 Oktober 2016 op 13.37

De training onder leiding van Eddy Cruysberghs was zeer interessant. Met het grootste gemak weet hij complexe dossiers te analyseren en te beoordelen. Het was een genoegen en leerzaam om hierbij aanwezig te zijn.

Franco van der Veeken, General Manager bij Hydro Bouw Advies.

Reactie van BouwProfs Redactie op 14 Oktober 2016 op 11.31

Ik wil jullie bedanken voor de leerzame training Vochtproblemen in Gebouwen. Het was erg interessant en ik heb veel geleerd. Verder is het boek Wat, hoe en waarom Vochtbeheersing tegen 2020 zeer leesbaar en duidelijk met de foto's erbij. Ik zal zeker meerdere cursussen gaan volgen.

Piet Lelieveld, bouwkundig adviseur bij Hydro Bouw Advies.

Reactie van BouwProfs Redactie op 13 Oktober 2016 op 16.23

De training was zeer nuttig. Heldere uitleg over oorzaken, gevolgen en oplossingen. Hoog tempo, maar wel goed bij te houden. De humor werd ook zeer gewaardeerd. Locatie en catering was heel goed. Lunch was uitstekend. Ik kom graag ook een keer de andere training over isolatie volgen.

Laura Hulsman, Adviseur Bouwfysica bij ingenieursbedrijf Aveco de Bondt.

Reactie van BouwProfs Redactie op 16 September 2016 op 16.07

Indrukwekkend, leerzaam, verbazingwekkend, snel door de stof gelopen, praktijk gericht, veel geleerd. Zeker een aanrader, ook voor architecten, en werkvoorbereiders.

Hans Wiltink, technisch commercieel manager bij Wijnveen Aluminium.

Reactie van BouwProfs Redactie op 16 September 2016 op 14.37

Mijn collega en ik hebben deze cursus als zeer informatief ervaren, veel problemen die wij bij onze corporatie tegen komen kwamen aan bod. het is zelfs zo dat we oplossingen zoals in de training besproken uit gaan voeren.

Bas Wesseling, opzichter bij Noordwijkse Woningstichting.

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2018   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+