BouwProfs

De bouw online verbonden.

Cursus Levensduurzaam Bouwen voor Professionals.


Als er gesproken wordt over duurzaam bouwen denken we meestal meteen aan milieu aspecten. Maar er zijn meer zaken die een belangrijke rol spelen als een duurzaam gebouw ontwikkeld wordt.

Behalve het milieu speelt ook de levensduur een grote rol. Bij optimaal duurzaam bouwen gaat het erom dat er maatregelen genomen worden die het milieu en het welzijn ten goede komen en die tegelijkertijd gunstig zijn voor de exploitatie van het gebouw. Maatregelen ook die bij voorkeur geen extra investering vooraf vragen. Al deze aspecten komen tezamen in een optimaal ontwerp en noemen we LEVENSDUURZAAM BOUWEN.

Tijdens de workshop LEVENSDUURZAAM BOUWEN krijg je aan de hand van ontwerpprincipes in één oogopslag inzicht in de principes van duurzaam en levensduurbestendig bouwen. De complexe materie rondom duurzaam bouwen wordt inzichtelijk en hanteerbaar gemaakt en je leert de juiste verbanden te leggen door het toepassen van een integrale benadering.

Onder deskundige begeleiding van trainer ir. Toine Claessen krijg je de relatie en de balans te zien tussen de drie hoofdkwaliteiten, te weten de milieukwaliteit (WERELD), de sociale kwaliteit (WELZIJN) en de economische kwaliteit (WELVAART).

Toine is in 1979 afgestudeerd als architect aan de Technische Universiteit Eindhoven en is gespecialiseerd in ontwerpen en advisering met oog voor duurzaamheid, onderhoud en beheer. Als praktiserend architect heeft Toine gewerkt aan projecten in de woningbouw, ouderenhuisvesting, zorgsector, multifunctionele onderwijsaccommodaties en in de utiliteit. 

Tijdens deze workshop leert Toine je om vooraf de juiste duurzame keuzes te maken zodat je achteraf niet hoeft te corrigeren aan de hand van rekentools en keurmerken. Ook leer je hoe je zaken voorkomt. Denk hierbij aan het het voorkomen van de vraag naar energie, materiaal en water (milieu), het voorkomen van hinder (welzijn) en het voorkomen van exploitatielasten (welvaart). Ook wordt uit de doeken gedaan welke ontwerp principes je dient te volgen om een optimaal duurzame waardering te behalen.

Voor wie is deze workshop geschikt?

Deze cursus is bedoeld om partijen of instellingen, die op de een of andere wijze betrokken zijn bij de bouw of het vak bouwkunde  /architectuur, inzicht te geven in en te enthousiasmeren voor duurzaam en levensduurbestendig bouwen. We denken hierbij specifiek aan:

  • architecten- en adviesbureaus
  • woningbouworganisaties
  • overheden en onderwijsinstellingen
  • ontwikkelaars en aannemers

INSCHRIJVEN


Data en locatie:

Best - NH Hotel

Training op donderdag 23 november van 13.30 uur tot 16.30 uur.

Prijs:

€ 135,- inclusief hand-out / samenvatting. Exclusief 21% btw. 

Wil je de cursus LEVENSDUURZAAM BOUWEN volgen? Meld je dan aan door ons een mail te sturen

Vermeld svp in je mail de voor- en achternaam van de persoon of personen die de training willen volgen en welke datum de voorkeur heeft. Wij nemen dan contact met je op om jouw plek(ken) binnen deze training te reserveren.

Wij kunnen deze training ook in-company geven. Bekijk hier de mogelijkheden.

BouwProfs organiseert regelmatig vakinhoudelijke trainingen voor de bouw en aanverwante sectoren. Bekijk hier het overzicht.

Klik hier als je op de hoogte gehouden wilt worden van nieuwe trainingen en data.

Weergaven: 2925

Reactie van Carl-peter Goossen op 26 Januari 2017 op 20.28

Zie ook deze youtube film over het Asser servicekosten model.

https://www.youtube.com/watch?v=PjbHgQp9zMA

Reactie van jacques serle op 1 Augustus 2017 op 0.37

Mijn afwegingsmoment om keuzes te maken komt er op neer :
Enerzijds duurdere materialen minder arbeid. Meer komplete delen.
Anderzijds goedkopere materialen meer arbeid. Meer samenstellen ter plaatse.

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2018   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+