BouwProfs

De bouw online verbonden.

Aanbestedingswet op Valentijnsdag in stemming.

Dinsdag 14 februari stemt de Tweede Kamer over de Aanbestedingswet. Vandaag is al het amendement aangenomen, dat stelt dat de Gids Proportionaliteit vanaf de inwerktreding van de wet moet worden toegepast. Bouwend Nederland heeft zich daar hard voor gemaakt.

Veel kansen voor MKB
“De Aanbestedingswet zorgt voor meer proportionaliteit, meer duidelijkheid, minder administratieve lasten en ook voor meer overeenstemming in het woud aan procedures; kortom heel veel voordelen en kansen voor mkb-bouwbedrijven”, zegt Joep Rats, directeur Economische Zaken van Bouwend Nederland. “Het wordt echt tijd dat de wet ingevoerd wordt.”

De Aanbestedingswet maakt een einde aan hindernissen voor ondernemers, zoals de overdreven hoge eisen qua omzet of ervaring, plus de neiging om werken te clusteren. Ook de Gids Proportionaliteit is tot op heden niet meer dan een aanbeveling. Natuurlijk is die als richtsnoer nu al bijzonder nuttig voor verstandige aanbestedingsdiensten van de diverse overheden. Gemeenten, provincies, waterschappen en het Rijk vinden hierin namelijk een heel praktische en zorgvuldige methode om hun aanbestedingspraktijken verder te verbeteren.
(bron: bouwendnederland.nl)

Weergaven: 439

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2019   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+