BouwProfs

De bouw online verbonden.


CO2 arm asfalt, circulair beton, bouwmateriaal gemaakt van mineraal afval... het zijn voorbeelden van de voorzichtige stapjes waarmee de bouw de weg inslaat naar een circulaire bouw economie. een bouw economie waar minder afval geproduceerd wordt en waar veel minder sprake zal zijn van het uitputten van grondstoffen.

De Rijksoverheid zet in op een circulair Nederland in 2050 om ook op de lange termijn in de behoefte aan grondstoffen te kunnen voorzien. De bouwsector moet hierin als belangrijke sector en grote veroorzaker van afval zijn bijdrage leveren. In 2030 moet de bouw al 50 procent minder gebruik maken van primaire grondstoffen ten opzichte van 2016. Een flinke uitdaging dus.

Om deze doelstellingen te halen is de stap naar circulair bouwen niet alleen een mogelijkheid, het is een must. Circulair bouwen is mits juist toegepast een prachtige manier om ecologisch te bouwen.  Maar hoe werkt circulair bouwen nu eigenlijk in de praktijk? Wat komt er allemaal bij kijken en welke stappen moet je hierbij wel en niet nemen? Op deze vragen krijg je antwoord tijdens de cursus Circulair Bouwen in de praktijk.

Deze cursus is opgezet en geschikt voor iedere professional werkzaam in de gehele bouwkolom die meer wil weten over aarde-sparend en dus circulair bouwen. Denk bijvoorbeeld aan woningbouwverenigingen en coöperaties met een ambitie, architecten die toekomstgericht willen gaan werken en bouwbedrijven die invulling willen gaan geven aan hun MVO.


De cursus wordt verzorgd door Ron van Wijk. Ron is directeur van GFSC Consultants and Engineers en bestuurslid bij de Stichting Circulair Bouwen en werkt nauw samen met diverse partijen in de bouw om de bouwsector circulair te maken. Hij deelt met veel passie en energie zijn kennis over circulair bouwen.

Ron adviseert en begeleidt partijen afkomstig uit alle geledingen van de bouw, zoals woningbouwcorporaties, afvalverwerkers, architecten, ondernemers, overheden, kennisinstellingen en vastgoedbeheerders om de overgang naar circulair bouwen te maken. Ron zijn missie is aantonen dat de bouw nu al heel veel (per direct) stappen kan maken als het gaat om circulair bouwen zolang het met de juiste partners wordt gedaan en dit goed georganiseerd wordt. 

Welke onderwerpen worden besproken tijdens deze cursus?

Tijdens de cursus worden alle onderwerpen besproken die deel uitmaken van circulair bouwen:

 • Geschiedenis van circulair bouwen.
 • Nut en noodzaak van circulair bouwen.
 • Lineaire en circulaire economie in relatie tot circulair bouwen.
 • Grondstoffen; de behoefte aan grondstoffen en de impact van bouwactiviteiten op onze aarde, het beheer en de impact van het houden van voorraden.
 • De verschillende kringlopen; C2C, People Planet Profit en Madaster.
 • Welke rol spelen actieve partijen in het circulaire bouwproces zoals architect, bouwbedrijf, sloopbedrijf en particulier?
 • Wat zijn beweegredenen voor opdrachtgever en bouwer om circulair te gaan bouwen?
 • Circulair bouwen in relatie tot het Bouwbesluit, MilieuPrestatie Gebouwen, Levenscyclus analyse (LCA) en de doelstelling Nederland circulair in 2050. 
 • De techniek binnen circulair bouwen; demontage, vervoer, opslag en gebouw installaties.
 • Het ontwerp binnen circulair bouwen; constructie en constructeur, wet- en regelgeving en inspirerende voorbeelden van het ontwerpen van circulair gebouwde gebouwen.
 • De te gebruiken bouwmaterialen zoals beton, staal, hout en glas binnen circulair bouwen.
 • Welke voordelen zijn te behalen met circulair bouwen? (bouwkosten, faalkosten, maatschappelijk, voordelen voor bewoners en gebruikers, CO2 reductie). 

Tijdens de cursus is er zeer veel ruimte voor de praktijk. Ron zal je aan de hand van praktijkvoorbeelden laten zien hoe circulair bouwen in de praktijk er uit ziet. En uiteraard is er volop ruimte om je vragen te stellen die tijdens deze dag door Ron behandeld worden. Na afloop ontvang je een certificaat van deelname.

INSCHRIJVEN

Duur: Eéndaagse cursus die duurt van 10.00 uur tot 16.00 uur inclusief lunch.

Prijs: € 245,- inclusief lunch, hand-out en certificaat van deelname. Exclusief 21% btw.


Per cursus hebben we maximaal 20 plaatsen beschikbaar. 

De cursus Circulair bouwen in de praktijk staat gepland voor:

Houten - Van der Valk Hotel

Cursus op maandag 1 juli 2019.

Cursus op dinsdag 3 september 2019.

Wil je de cursus Circulair bouwen in de praktijk van Ron van Wijk volgen? Meld je dan aan door ons een mail te sturen

Vermeld svp in je mail de voor- en achternaam van de persoon of personen die de cursus willen volgen en welke datum de voorkeur heeft. Wij nemen dan contact met je op om jouw plek(ken) binnen deze cursus te reserveren.

 

Wij geven deze cursus ook in-company. Bekijk hier de mogelijkheden.

BouwProfs organiseert regelmatig vakinhoudelijke cursussen voor de bouw en aanverwante sectoren. Bekijk hier het overzicht.

Klik hier als je op de hoogte gehouden wilt worden van nieuwe cursussen en data.

Weergaven: 1297

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2019   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+