BouwProfs

De bouw online verbonden.

Cursus Inkoop - van kosten naar winst. Hoe maak je van jouw inkoop een echte moneymaker?

Van iedere euro die verdiend wordt geeft een gemiddeld bedrijf in de bouw meer dan 70 cent weer uit aan de inkoop van producten en diensten. Met een goede inrichting van het inkoopproces kan een gemiddeld bouwbedrijf 10 cent per verdiende euro besparen op de inkoopkosten. Oftewel een besparing van een ton per miljoen euro omzet! Een fenomenaal bedrag dat de accountmanager alvast niet meer hoeft te verdienen.

Met het bovenstaande in gedachten is de inkoop een zeer belangrijke funtie binnen ieder bouwbedrijf. Van accountmanager tot bedrijfsleider, van werkvoorbereider tot inkoper, veel collega's spelen (bewust of onbewust) een rol binnen het inkoopproces.  

Iedere bouwondernemer zou daarom aandacht voor inkoop als topprioriteit moeten hebben. En ook jij kunt van jouw inkoop ook een echte moneymaker maken. Ongeacht je nu een éénmanszaak hebt of een groot bedrijf runt.

Maar hoe doe je dat? Hoe zorg je ervoor dat alle betrokken collega's de juiste acties uitvoeren en de juiste beslissingen nemen? Wat is de impact als je huidige leverancier failliet gaat? Hoe bepaal je of een leverancier solvabel is? En wat als een product op het moment van levering toch niet voorradig blijkt te zijn of niet de kwaliteit te hebben die verwacht werd?

Externe factoren zoals prijsstijgingen, wereldhandelsprijzen en wetgeving hebben een enorme invloed op de inoopwaarde, en winstcapaciteit van een onderneming. Daarom is het belangrijk een nkoopfocus te ontwikkelen binnen je onderneming. Maar hoe doe je dat?

BouwProfs organiseert regelmatig een 1-daagse training speciaal voor bouwprofs die meer willen overhouden aan hun inkoop en die geen inkoop euro teveel willen uitgeven.

De training wordt gegeven onder de bezielende leiding van André Letsch.

André is jarenlang werkzaam geweest als bouwmanager en inkoopmanager voor diverse gerenommeerde bouwbedrijven als Moes Bouw, BAM Utiliteitsbouw, Vitens, Bouwbedrijf Teerenstra Duitsland en Heembeton. Voor deze bedrijven heeft André de inkoopprocessen ontwikkeld, geïmplementeerd en uitgevoerd. André is jarenlang betrokken geweest bij de inkoop van zowel grote als ook kleine bouwprojecten en aanbestedingen.

Tijdens de training gebouwschade leer je van André het volgende:

 • Wat zijn de juiste handvaten om de juiste inkoopwaarde in de prijsvormings- en productiefase te bepalen en vast te stellen.
 • Van beleid naar actie, het stappenplan om te komen tot een optimaal inkoopproces.
 • Hoe sleep je het beste resultaat uit een onderhandeling voor jouw organisatie en hoe ziet dat resultaat eruit?
 • Kansen en bedreigen: Solvabiliteit van leveranciers.
 • Hoe detecteer en selecteer je de beste spelers in de markt?
 • Hoe maak je de juiste keuze als het om leveranciers gaat? Waar moet je op letten?
 • Het belang van het aanvragen en krijgen van offertes. Hoe vergelijk je verschillende offertes op een objectieve manier? Hoe bereik je het optimale resultaat in onderhandelingen, hoe haal je de maximale onderhandelingskorting binnen?
 • Hoe kom je tot de juiste beslissingen mbt inkoop? Hoe krijg je jouw omgeving mee?
 • Hoe calculeer je en hoe verkrijg je een goede inkoopwaarde voor de productiekosten.
 • Hoe maak je een goede risico analyse mbt voorraden en leveranciers.
 • Onderhandelingen: De BOZO methode.
 • Het bieden van subsituties: Wat zijn de voordelen van het hebben van meerdere keuzes?
 • Hoe kom je tot een akkoord en wat zijn daarin belangrijke bepalingen?
 • Hoe zorg je ervoor dat je geleverd krijgt wat je hebt afgesproken?
 • Hoe zorg je ervoor dat je weet dat je naar verhouding betaalt.
 • Inkoop, zelf doen of uitbesteden? 

André zal tijdens de training verschillende voorbeelden uit zijn eigen praktijk behandelen en er is tijd om je eigen ervaringen te bespreken en vragen te stellen. 

 

Na deze intensieve cursus van André ben je als professional optimaal in staat om het maximale uit jouw inkoop te halen en betaal je vanaf nu geen euro meer teveel voor je ingekochte goederen en diensten.

VOOR WIE IS DEZE TRAINING GESCHIKT?

Professionals uit de vastgoed en de bouw zoals aannemers, architecten, ZZPers, woning inspecteurs, bouwkundig adviseurs en gebouw eigenaren van bijvoorbeeld woningcorporaties zullen veel baat hebben bij deze training.

INSCHRIJVEN

Duur: Eéndaagse training die duurt van 10.00 uur tot 16.00 uur inclusief lunch.

Prijs: € 245,- inclusief lunch en hand-out. Exclusief 21% btw.

Per training hebben we maximaal 15 plaatsen beschikbaar.

Momenteel zijn er geen data bekend.

Wil je de training van André Letsch volgen? Meld je dan aan door ons een mail te sturen

Vermeld svp in je mail de voor- en achternaam van de persoon of personen die de training willen volgen en welke datum en locatie de voorkeur heeft. Wij nemen dan contact met je op om jouw plek(ken) binnen deze training te reserveren.


Wij kunnen deze training ook in-company geven. Bekijk hier de mogelijkheden.

BouwProfs organiseert regelmatig vakinhoudelijke trainingen voor de bouw en aanverwante sectoren. Bekijk hier het overzicht.

Weergaven: 562

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2018   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+