BouwProfs

De bouw online verbonden.

De 'dove gevel' wordt toch niet verboden, zegt het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Door het verbod had de bouw van tienduizenden nieuwbouwwoningen gevaar gelopen. Door de dove of stille gevels is het mogelijk om te bouwen op plekken waar veel lawaai is, bijvoorbeeld bij spoor- of snelwegen.

Het ministerie overwoog het gebruik van de dove gevel te verbieden in een nieuwe wet Geluidhinder. Maar omdat hierdoor te veel woningbouwprojecten in gevaar zouden komen, gaat een verbod niet door.

Deal tussen gemeenten en het Rijk
Volgens een memo van het Ontwikkelingsbedrijf van de Gemeente Amsterdam hebben de Rijksoverheid en de gemeenten het op een akkoordje gegooid en ligt er nu een zogenoemde 'package deal' voor.

Meest in het oogspringend zijn een aanscherping van de geluidsnorm voor spoorwegen, een versoepeling van de geluidsnorm voor rijkswegen en het behoud van de dove gevel. De gemeenten hadden zich erg sterk gemaakt voor het laatste.
Een wetsvoorstel gaat rond de zomer naar de Tweede Kamer. Onduidelijk is hoe deze laatste om wenst te gaan met dove gevels en de aanpassing van de geluidsnormen.

Weergaven: 251

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+