BouwProfs

De bouw online verbonden.

Het is een echte primeur: de eerste deurenfabriek die hout vervangt voor gras. Met de ontwikkeling van een van bamboe gemaakte deur schaft VolkerWessels onderneming REINÆRDT Deuren het gebruik van tropisch hardhout af. Dit levert een enorme milieuwinst op.

Jaarlijks produceert REINÆRDT driehonderdduizend deuren waarvoor zo'n twintigduizend kubieke meter hout wordt gebruikt. Verwacht wordt dat vrijwel alle deuren die uit de fabriek rollen voortaan van bamboe worden gemaakt.

Sneller oogsten
Bamboe is een stuk duurzamer dan het nu gebruikte gecertificeerde hout. Allereerst omdat bamboe een grassoort is, en zelfs één van de snelst groeiende grassoorten. Al na 5 jaar kunnen de stammen worden geoogst. Bamboe kan worden gekweekt in plantages, zo wordt ontbossing voorkomen. Regelmatig kappen versterkt zelfs de groeikracht van het bamboebos en zorgt voor een nog betere kwaliteit in het volgende jaar. Andere voordelen van bamboe zijn dat door het uitgebreide wortelsysteem bodemerosie kan worden voorkomen. Ook levert de hoge co² opname van het gras een positieve bijdrage aan het voorkomen van het broeikaseffect.

Houten deur gemaakt van gras
Aan de ontwikkeling van de bamboe deur is jarenlang gewerkt. Uiteindelijk is er een methode gevonden om alle houten deuren voortaan van dit grassoort te maken. De kwaliteit van de bamboe deur is zeer hoog; vergelijkbaar met de hardste houtsoort. Alle krachttesten, brandtesten, duurtesten en rooktesten zijn glansrijk geslaagd.

De eerste bamboe deuren zijn al geleverd. Zo heeft de nieuwbouw van Isala Klinieken in Zwolle 5.000 deuren gekregen.

Weergaven: 162

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2019   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+