BouwProfs

De bouw online verbonden.

De gemeente Deventer, Woonbedrijf Ieder1 en energiebedrijf Essent hebben samen een Green Deal gesloten. Ze hebben afgesproken om de wijk Keizerslanden duurzaam te verwarmen. Het gaat om zo'n 1.000 woningen. Met het project Duurzame Warmte Deventer Keizerslanden onderzoeken zij of het stadsverwarmingsnet CO2-neutraler kan. Dit kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van biogas, biomassa of andere duurzame energiebronnen.

Kennis en ervaring
Wethouder Jos Pierey: "Het gaat bij Duurzame Warmte Deventer Keizerslanden vooral om het opdoen van kennis en ervaring. Daarmee kunnen we vervolgens een nieuw duurzaam warmtenet plus mogelijk maken." De ervaringen met dit project worden gebruikt om verwarmingsnetten in andere delen van Nederland duurzamer te maken.

Green Deals
Bedrijven, organisaties en burgers zien vaak veel kansen voor `groene groei': het duurzamer maken van de leefomgeving. Hiervoor zijn de zogenaamde Green Deals in het leven geroepen: samenwerkingspartners worden bij elkaar gebracht. Het Rijk is ook betrokken bij de Green Deals. (Bron: installatie.nl)

Weergaven: 113

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2019   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+