BouwProfs

De bouw online verbonden.

Welke effectieve maatregel heb jij genomen om CO2 uitstoot te reduceren?

Hier op BouwProfs zijn we gewend onze kennis en expertise te delen. Dat is heel mooi, want je kunt successen herhalen en fouten voorkomen. Ik denk dat de bouwsector daar sowieso wel een voortrekkersrol in vervult. Neem nou de bouwbedrijven die deelnemen aan de COprestatieladder. Bij SKAO is veel informatie te vinden van welke maatregelen en (keten) initiatieven bedrijven nemen.

Vaak gaat het hier over de sector, producten die zijn toegepast of een oplossing die in de bouw toe te passen is. Ik denk dat we ook veel van elkaar kunnen leren als het gaat om zaken als brandstof besparen en het terugdringen van de CO2 uitstoot gerelateerd aan vervoer. Want wie van jullie heeft nou geen bestelbusjes op de weg zitten en leaseauto’s in het wagenpark? En ik twijfel er niet aan dat jullie er naar kijken hoe dat goedkoper en zuiniger kan.

 

Daarom wil ik je vragen je kennis te delen: wat was het meest simpele, effectieve dat jullie het afgelopen jaar hebben gedaan om de CO2 van het wagenpark te reduceren/brandstof te besparen en wat heeft het opgeleverd?

 

"Transport is prachtig, duurzaam transport is krachtig!"


Dit expertblog is geschreven door ir. Elske van de Fliert. Elske is expert op het gebied van groener, schoner en slimmer rijden en grondlegger van het CO2 afslankprogramma voor het wagenpark en de mobiliteit.

Elske ondersteunt bedrijven die iets moeten met CO2 reductie of maatschappelijk verantwoord ondernemen en de kosten/CO2 uitstoot vooral in het wagenpark hebben zitten. Elske studeerde af op levenscyclusanalyse van uitlaatgasnabehandelingssystemen bij DAF en is sindsdien betrokken op het onderwerp van duurzaam transport. Zij spreekt graag en weet grote en kleine groepen te enthousiasmeren in interactieve workshops.

Elske heeft een e-boek uitgebracht: “Is dit mijn nieuwe auto? Vragen die je wèl moet stellen bij de aanschaf van een nieuw voertuig.”

Kijk hier om de andere expertblogs van Elske op BouwProfs te lezen.

Weergaven: 183

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2019   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+