BouwProfs

De bouw online verbonden.

Grote belangstelling voor subsidie grootschalige zonnestroom-installaties.

De subsidiepot voor grootschalige zonnestroom-installaties die op 31 mei opende is ook weer binnen één dag overtekend. Het gaat daarbij om subsidie voor installaties met een vermogen groter dan 15 kWp tot en met maximaal 100 kWp. Voor deze installaties is minimaal 85 m² dak nodig. Daarom is deze subsidie vooral bij ondernemers erg in trek.

NL Energie en Klimaat, onderdeel van Agentschap NL, die de subsidieregeling uitvoert, ontving op 31 mei zo’n 35 duizend subsidieaanvragen. Het beschikbare subsidiebedrag van € 24 miljoen geeft ruimte voor opstelling van 5 Megawatt elektriciteitsopwekkingsvermogen. Omdat er aanzienlijk meer subsidie is aangevraagd dan er beschikbaar is, wordt er geloot onder de aanvragen die op 31 mei tot 17.00 uur zijn binnengekomen. Honorering van nieuwe aanvragen is dan ook niet meer mogelijk.

De afhandeling van de aanvragen voor de categorie zon-PV klein is inmiddels binnen de gestelde termijn afgerond. Deze categorie opende op 1 maart jl. met subsidie voor zon-PV installaties van 1 kWp tot en met 15 kWp. Van de ongeveer 17.000 aanvragen die tijdens de openingsdag zijn ingediend, zijn er zo’n 4.200 gehonoreerd.

Weergaven: 42

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2019   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+