BouwProfs

De bouw online verbonden.

Is de bouw onveilig geworden door de crisis?

Afgelopen week las ik dit artikel uit een regionale krant, De Gelderlander.
Ambtenaren in de gemeente Wijchen hebben vorig jaar vaker op bouwplaatsen moeten controleren dan andere jaren. De reden is dat door de economische malaise met meer onderaannemers en slechter materiaal wordt gewerkt. Dat blijkt uit het jaarverslag ‘Evaluatie uitvoering handhavingtaken Wabo in 2011’.

Door de economische crisis is de concurrentiestrijd heftiger dan ooit. Waar vroeger meerdere werkzaamheden nog door een bedrijf werden gedaan, gaat het nu echt om de goedkoopste aanbieder, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Meer onderaannemers zorgen voor meer mensen op één bouwplaats waardoor de coördinatie en controles door bouwonderneming zelf te wensen overlaat. Gevolg is dat niet alleen onveiligheid op de bouwplaats zelf, maar het gevaar op met name constructiefouten is groter geworden, zegt de woordvoerder.

Hoe kijk jij tegen deze ontwikkeling aan? Is hier sprake van een structureel probleem en zorgt de crisis er inderdaad voor dat de bouw onveiliger is geworden?

Weergaven: 228

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Reactie van Ad van Wensen op 1 Mei 2012 op 10.54

Niet alleen de crisis maar ook de kwaliteit van het onderwijs en verminderde regelgeving zorgt ervoor dat de kwaliteit van wat wordt gebouwd steeds minder wordt.

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2019   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+