BouwProfs

De bouw online verbonden.

Het delen is het nieuwe hebben... Wat zijn de gevolgen van de veranderende samenleving op gebiedsontwikkeling?

Gebiedsontwikkeling is een boeiend en dynamisch werkgebied. Gebieden en gebouwen die in toenemende mate getransformeerd dienen te worden, de huidige en toekomstige behoeften van de snel veranderende samenleving en dito consument, het zijn allemaal aspecten waar de moderne gebiedsontwikkelaar zijn of haar uitdaging vindt. Het ontwikkelen van nieuwe diensten en producten vanuit bestaande functies is een belangrijk en tegelijk enorm boeiend onderdeel van het takenpakket van deze stedelijk ontwikkelaar.

Naoorlogse wijken vragen om anders kijken

Lydia Buist is zo'n moderne gebiedsontwikkelaar. Als projectdirecteur Schiedam in beweging bij de gemeente Schiedam onderzocht zij op welke wijze gemeenten en corporaties invulling kunnen geven aan hun veranderende rol bij stedelijke vernieuwing in naoorlogse wijken en welke samenwerkingsvormen hierbij passen. Op basis van literatuurstudie en interviews ontwikkelde Lydia een model dat als kapstok kan dienen voor rollen en manieren van samenwerking tussen de gemeente, burgers / ondernemers en woningcorporaties in naoorlogse wijken. Het model combineert een aantal bestaande theorieën waaronder de participatieladder en geeft partijen die actief zijn in stedelijke vernieuwing concrete handvatten. Lees hier de masterproef van Lydia.

Geen ballast en weg met het bezit!

Ook Laura Zuidgeest houdt zich als conceptontwikkelaar bij ERA Contour bezig met stedelijke ontwikkeling. Binnen de huidige samenleving is delen het nieuwe hebben. Kijk naar succesvolle merken als Google, Spotify, Twitter en Airbnb. Allemaal hebben ze het delen en gemeenschapszin hoog in het vaandel staan. Die behoefte tot delen heeft grote effecten op de samenleving en daarmee ook op het wonen.

Laura heeft onlangs haar masterproef aan de MUAD voltooid waarin ze dieper ingaat op deze beweging. Haar conclusie? The next generation doet het helemaal anders! Geen ballast, weg met het bezit. Delen is in en (be-)leven is waar het om draait. Lees hier de masterproef van Laura.

Symposium op zoek naar nieuwe verbindingen

Zowel Lydia als Laura behaalden recent hun mastertitel aan de Master of Urban and Area Development (MUAD) en zijn binnenkort te zien en te horen tijdens het MUAD symposium 'op zoek naar nieuwe verbindingen'. Tijdens dit symposium gaan beide dames dieper in op de vraag hoe hedendaagse stedelijke- en gebiedsontwikkeling ter hand genomen moet worden. Het symposium belooft een boeiende dag te worden voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen als gebiedsmanager of die een professionele interesse heeft in dit werkgebied.

Datum: dinsdag 21 april
Tijd: 15.00-17.00 uur
Locatie: Koningsbergerstraat 9, Utrecht

Deelname is gratis. Meld je hier aan voor het MUAD symposium: op zoek naar nieuwe verbindingen.

Weergaven: 264

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Reactie van jacques serle op 9 April 2015 op 17.54

Enkele maanden terug maakte ik een stedenbouwkundige plattegrond.

Zomaar een voorbeeld want het kan op vele manieren.

https://www.youtube.com/watch?v=KEk5tQj795c 

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2019   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+