BouwProfs

De bouw online verbonden.

De provincie Overijssel steekt 250 miljoen in nieuwe energie. Het doel is dat twintig procent van de totale energiebehoefte in de provincie in 2020 uit lokale duurzame energiebronnen komt. Het Energiefonds Overijssel richt zich op het terugverdienen van gedane investeringen en het financieren van projecten die bijdragen aan de opwekking en het slim gebruik van nieuwe energie in de provincie.

Alternatief beleid
Het Energiefonds Overijssel gaat projecten financieren die zich richten op de productie van duurzame energie of op energiebesparing in huizen, flats en bedrijfspanden in Overijssel. Theo Rietkerk, gedeputeerde Economie, Energie en Innovatie zegt: “Het Energiefonds Overijssel biedt ondernemers en woningcorporaties de mogelijkheid om hun projecten op het gebied van energiebesparing en het produceren van nieuwe energie te financieren. Niet op de traditionele manier met subsidies maar door participaties, leningen en garanties.” Aan dit alternatieve beleid wordt al langer actief gewerkt.

Duurzaam investeren
Het Energiefonds streeft naar een financieel rendement van twee procent. Daarnaast wil de provincie ervoor zorgen dat bedrijven in Overijssel innovatiever worden. De verwachting is dat de projecten die gefinancierd worden vanuit het fonds eveneens bijdragen aan lastenverlichting en werkgelegenheid. Volgens Rietkerk sluiten de doelstellingen van de provincie en de samenwerkingspartners naadloos op elkaar aan. Hij draagt een sterke boodschap uit: “Investeren in duurzaamheid loont.”

Bijzondere financiering
Overijssel streeft met Energiefonds naar het nadrukkelijke doel om financiering mogelijk te maken van projecten die niet in aanmerking komen voor volledige reguliere bancaire financiering. Zoals ondernemingen met projecten en innovaties op het gebied van nieuwe energie en energiebesparing en woningcorporaties die investeren in energiebesparing en/of opwekking van nieuwe energie. Het Energiefonds Overijssel zal optreden als medefinancier en helpt zo nieuwe, duurzame energieprojecten te realiseren. (bron: energieoverheid.nl)

Weergaven: 72

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2019   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+