BouwProfs

De bouw online verbonden.

Urgenda maakt huizen energieneutraal voor maximaal 35.000 euro.

Urgenda heeft deze maand de brochure Ons huis energieneutraal Praktijkvoorbeelden van bestaande woningen gelanceerd. Hierin laat de organisatie voor duurzaamheid en innovatie zien dat een doorsnee huis energieneutraal gemaakt kan worden voor maximaal € 35.000,-. Dat is het bedrag wat een gemiddeld Nederlands gezin in 15 jaar kwijt is aan energiekosten. Het is uniek in Nederland dat bestaande bouw voor dit bedrag energieneutraal gemaakt is.

Transitie naar duurzame energie
Tijdens een event op Texel overhandigde Urgenda directeur Marjan Minnesma de brochure aan Jan Willem van de Groep, van de Energiesprong en de Texelse wethouder Eric Hercules.“We spreken van een energieneutraal huis wanneer je alle energie die je nodig hebt in een jaar, zelf op je eigen perceel duurzaam opwekt”, vertelt Marjan Minnesma. Urgenda werkt concreet aan het verduurzamen van bestaande woningen en de transitie van fossiele energie naar duurzame energie. Dit betekent tevens dat fossiel aardgas uit de woningen verdwijnt en de huizen op verschillende manieren duurzaam verwarmd worden, o.a. met infraroodpanelen.

Voor elk huis een oplossing
De woningen variëren van kleine rijtjeshuizen tot vrijstaande stolpen en van monumenten tot twee-onder-een-kap-woningen. Voor elk huis is een oplossing bedacht die is toegesneden op het huis en zijn bewoners. De eerste huizen zijn gereed en verzameld in de brochure Ons huis energieneutraal. Praktijkvoorbeelden van bestaande woningen.

Urgenda gaat, in samenwerking met ASN Bank, verder met het energieneutraal maken van huizen op onder andere Texel.

Dit project sluit aan bij het Urgenda rapport Nederland op 100% duurzame energie in 2030. Het kan, als je het wilt!

Weergaven: 742

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2019   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+