BouwProfs

De bouw online verbonden.

Werk vinden in de bouw door te solliciteren via social media.

Solliciteren-bouwWie op zoek is naar een baan, houdt meestal zijn oren en ogen goed open en grijpt elke mogelijkheid aan om te solliciteren. Tegenwoordig is het heel gebruikelijk of zelfs noodzakelijk om ook social media hiervoor te gebruiken. De tijd dat banen alleen via advertenties in de krant werden aangeboden, ligt definitief achter ons.

Social media zijn een handig hulpmiddel maar er zitten ook haken en ogen aan. In deze serie behandelen we de verschillende social mediakanalen die je kunt gebruiken en hun do's en don'ts. Zo maak je de meeste kans dat je inspanningen je een baan gaan opleveren.

 Solliciteren via internet
Op het internet zijn veel vacaturesites te vinden. De grootste en bekendste zijn werk.nl, monsterboard.nl en de nationalevacaturebank.nl. Bij dit soort websites schrijf je je in en je plaatst je cv. Op deze websites kun je filters instellen om zo bij vacatures te komen die op jou van toepassing zijn. Wanneer er een toepasselijke match is gevonden, krijg je per e-mail bericht.

 Er zijn ook websites die zich richten op een bepaalde sector zoals de horeca of de zorg. Voor vacatures in de bouw kun je kijken op bijvoorbeeld bouwvacatures.nl, bouwjobs.nl en natuurlijk meinselect.nl.

De vacaturesites hebben een gespecialiseerd relatienetwerk van opdrachtgevers. Het zijn de opdrachtgevers die voor de dienstverlening van de vacaturesite of het werving- en selectiebureau betalen. Kandidaten hoeven hier dus nooit een financiële bijdrage voor te leveren; het is zelfs volgens de wet verboden.

Het verschil tussen werving & selectie en detachering

Veel websites geven aan dat ze aan werving & selectie en detachering doen, of allebie. Wat is nu eigenlijk het verschil?

Werving & selectie

Bij werving & selectie is dit onderdeel door de opdrachtgever uitbesteed aan de vacaturesite . Het bureau zoekt dus geschikte kandidaten die worden voorgesteld aan de opdrachtgever die de vacature heeft openstaan. Soms worden de sollicitatierondes ook uitgevoerd door het werving- en selectiebureau. Het contract dat je krijgt, ontvang je van de opdrachtgever.

Detachering

Bij detachering wordt de aanbieder van de vacatures, jouw werkgever. Je ontvangt dan een detacheringscontract op projectbasis. De opzegtermijn van een detacheringscontract is over het algemeen één maand.

Vacaturesite opstapje naar vaste baan.

Veel vacaturesites, werving- en selectiebureaus en detacheringsbureaus bieden tijdelijke contracten. Nederland wordt immers steeds flexibeler. Het is echter niet ondenkbaar dat je langs deze weg een vaste baan vindt.

 Hoe wordt er met jouw gegevens omgegaan?

Uitzendbureaus, vacaturesites, werving- en selectiebureaus en detacheringsbureaus moeten aan strenge eisen voldoen om jouw privacy te waarborgen. Jouw gegevens mogen dus niet bij de opdrachtgever terechtkomen. Voordat je wordt voorgesteld aan een opdrachtgever, moet dit met jou worden besproken en dien jij je toestemming hiervoor te geven.

Weergaven: 83

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2019   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+