BouwProfs

De bouw online verbonden.

Duurzaam bouwen is een term die sinds de jaren '80 gebruikt wordt om binnen het ontwerp, de uitvoering, en tijdens het gebruik en sloop een duurzame aanpak te beschrijven. Duurzaam bouwen biedt ruime aandacht voor energie besparen, zorgvuldig om gaan met (eindige) materialen, het zorgdragen voor een gezond binnenmilieu en het creëren van een prettige en comfortabele leefomgeving die vervuiling tegen gaat.

Duurzaam bouwen is tegenwoordig niet meer weg te denken in het bouwproces en wordt ondersteund door regels en wetten door de overheid gestuurd om klimaatdoelen te behalen en de energietransitie opgang te brengen. Met de jaren zijn er rondom deze term steeds nieuwe concepten, technieken en bouwmethode ontwikkeld om deze steeds hogere ambities te kunnen waarmaken. 


Wat zijn de laatste trends en ontwikkelingen binnen duurzaam bouwen? Bouwprofs organiseert dit jaar een zeer praktijkgerichte cursus onder leiding van ir. Ad van de Ven.

Ad studeerde Bouwkunde aan de TU Eindhoven (1980) en werkt als architect en adviseur gespecialiseerd in Duurzaam Bouwen. Ad heeft veel ervaring met het bouwen van energieneutrale woningen en duurzame utiliteitsgebouwen, het energetisch renoveren van woningen en met ecologisch bouwen.

Als Breeam-expert heeft Ad aan veel duurzame projecten gewerkt waaronder aan het duurzaamste kantoorgebouw van de wereld (GeelenCounterflow in Haelen). Ad is initiatiefnemer en voorzitter van de KempenEnergie, een vereniging die eigenaar/bewoners ondersteunt bij het energiezuinig (neutraal) maken van hun woning. Hij woont en werkt energieneutraal in Eersel (Noord Brabant).  

Tijdens de cursus 'Duurzaam Bouwen Actueel' praat Ad je onder meer aan de hand van praktijkvoorbeelden bij over de laatste trends en ontwikkelingen binnen duurzaam bouwen. Belangrijke informatie die je als professional nodig hebt omdat duurzaam bouwen een klantgerichte aanpak vereist.

De volgende onderwerpen worden tijdens deze cursus behandeld:

 • Waarom willen klanten eigenlijk duurzaam bouwen?
 • Ontwikkelingen in het denken over duurzaam bouwen.
 • De relatie tussen Duurzaam bouwen en Slimbouwen.
 • EPC wordt vervangen door BENG, wat zijn de gevolgen?
 • Hoe gaan we (bijna)energieneutraal bouwen.
 • Wordt het een passiefhuis of een active house
 • Hoe moeilijk is het om energieneutraal te renoveren?
 • Na-isolatie; alleen bij bestaande bouw of ook bij nieuwbouw?
 • Met welke materialen kun je het best duurzaam bouwen?
 • Hoe duurzaam zijn nieuwe materialen en producten?
 • Bio-based bouwen of cradle to cradle?
 • De gezondheidsaspecten van gebouwen.
 • Duurzaam bouwen, domotica en gebouwbeheer.

Om de cursus zo praktijkgericht mogelijk te maken kan je als deelnemer vooraf vragen indienen. Ad zal tijdens de cursus zoveel mogelijk ingaan op deze vragen.

INSCHRIJVEN

Duur:
3 uur durende cursus.

Data en locatie: 

Op dit moment zijn nog geen nieuwe data bekend.

Prijs: 
€ 125,- inclusief hand-out/samenvatting. Exclusief 21% btw.

Wil je volledig bijgepraat worden over de actualiteiten binnen duurzaam bouwen? Meld je dan aan door ons een mail te sturen

Vermeld svp in je mail de voor- en achternaam van de persoon of personen die de cursus willen volgen. Wij nemen dan contact met je op om jouw plek(ken) binnen deze cursus te reserveren.

Wij kunnen deze training ook in-company geven. Bekijk hier de mogelijkheden.

BouwProfs organiseert regelmatig vakinhoudelijke trainingen voor de bouw en aanverwante sectoren. Bekijk hier het overzicht.

Klik hier als je op de hoogte gehouden wilt worden van nieuwe trainingen en data.

Weergaven: 4621

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2018   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+