Deeloplevering nieuwe woning

De aannemer wil voor de kerstvakantie de nieuwbouw woning bouwkundig opleveren, terwijl de installaties nog aangebracht moeten worden. Kunt je dat weigeren?

Load Previous Replies
  • omhoog

    Jos Bruggeman

    Net zo'n situatie meegemaakt. In goed overleg is dit gebeurt.
    Want de nutsaansluitingen lieten op zich wachten, uitstel op uitstel. en wij bleven binnen de werkbare dagen als we het niet zouden doen. Maar de mensen wilden met hun werkzaamheden beginnen.
    Alles is goed en duidelijk vastgelegd en de mensen konden gebruik maken van de bouwstroom.
    De officiële oplevering is vastgesteld op de dag dat de installaties werken overgedragen.
    Dus in goed overleg en goed vastleggen is heel veel mogelijk met onderling goedvinden. Maar win altijd eventjes juridisch advies in voordat je het toezegt, want daar kunnen mogelijk nog wel addertjes onder het gras zitten. En elk project is niet hetzelfde.

  • omhoog

    BoksEnergy

    Henk ik kan je niet echt een antwoord gegeven maar wel een waarschuwing.

    Er staat nog steeds in de bouwverordening dat van de installaties geen tekeningen ingeleverd hoeven te worden.

    Dat is precies wat er nu fout gaat met verduurzamen niemand weet hoe installaties zijn ontworpen en ingericht of ingeregeld.

    De overheid tw omgevingsdienst en Gemeente doen niets aan inspecties of de installaties wel veilig en volgends de voorschriften zijn aangelegd. 

    vrijheid blijheid denk ook VEH? 

  • omhoog

    Henk Zenderink

    Geachte Bouwprofs,

    Hartelijk bedankt voor jullie reacties. Wij hebben geen deeloplevering geaccepteerd. Maar omdat de planning fors is uitgelopen door een gebrek aan vakmensen, had de aannemer uiteindelijk wel begrip voor de moeilijke planning van 1 onderdeel in de woning, die buiten het bestek is gehouden. Uiteindelijk is al het tegelwerk 1 week voor het kerstreces en in 1 week in het kerstreces door een goede relatie, die de beste tegelzetter in de Provincie Overijssel is uitgevoerd. Marsman uit Zwartsluis. Top kwaliteit. Een lust voor het oog in bv. de badkamer. Echt met kennis van zaken tegels van 120 cm bij 60 cm verwerken. Prachtig om zijn werk te zien. En alles keurig opgeruimd. Echt super. De klant voelt zich bij hem echt de koning.

    Met vriendelijke groeten,

    Henk Zenderink,

    Gerstewiek 7,

    7711ME Nieuwleusen,

    Gemeente Dalfsen,

    0633001811