BouwProfs

De bouw online verbonden.

Permanente educatie programma 2023 integraal woning inspecteur (IWI).

Integraal woning inspecteurs volgen ieder jaar een verplicht programma aan permanente educatie. Deelname aan dit programma verzekert de IWI inspecteur en zijn of haar opdrachtgevers dat de kwaliteit van de uitgevoerde woninginspectie optimaal is.

Deelname aan dit deel van het permanente educatie programma is verplicht om de titel van IWI inspecteur en de geldigheid van het IWI diploma te prolongeren. IWI inspecteurs met een vermelding in het Sertum register dienen dit programma tevens te volgen om hun vermelding te behouden.

Tijdens het jaarlijkse permanente educatieprogramma wordt ieder jaar een thema behandeld dat actueel is en belangrijk is voor de kwaliteit van de IWI woning inspectie.

Dit jaar staan de oude en nieuwe installaties centraal die jij als IWI inspecteur in een woning kan aantreffen. De komende jaren zal de verduurzaming van woningen een nog grotere vlucht gaan nemen. Dit betekent dat de IWI inspecteur adequate kennis moet hebben van de in een woning aanwezige oude en nieuwe installaties die een centrale functie hebben bij het verwarmen, koelen en ventileren van de woning.

In 2023 bestaat het verplichte deel van de IWI permanente educatie uit twee dagen:

dag 1

Update wet- en regelgeving woning inspectie - Teams sessie.

Woensdag 14 juni 2023 van 10.00 tot 16.00 uur (incl. terugkijk link).

dag 2

Jaarlijkse praktijkdag.

4 oktober in Mercure hotel Zwolle of 11 oktober in Van der Valk hotel Breda of 15 november Van der Valk hotel De Bilt.

Van 10.00 tot 16.00 uur incl. lunch.

Het programma:

Update wet- en regelgeving woning inspectie – online via Teams + terugkijklink.

In deze update staat de specifieke wet- en regelgeving rondom de installaties binnen een woning centraal.

Tijdens deze online sessie krijgen IWI inspecteurs de wet- en regelgeving te horen die belangrijk is bij de aanwezigheid en het inspecteren van installaties. Hierbij wordt uiteraard een directe vertaling gemaakt naar wat dit betekent voor de IWI inspecteur.

De update wet- en regelgeving woning inspectie wordt als teams sessie opgenomen. Na afloop van deze online sessie ontvang je van ons een link om deze sessie terug te kijken, handig voor als je de sessie niet kunt bijwonen of later nog eens wilt terugkijken.

Ook ontvang je de behandelde sheets. Vragen kan je na het bekijken van deze sessie stellen via de mail. Je krijgt dan een antwoord per mail van de docent terug.

Jaarlijkse praktijkdag 

Tijdens de praktijkdag wordt het volgende behandeld:

  • Welke oude installaties voor verwarmen, koelen en ventileren kan je als inspecteur tegen komen. Speciale aandacht wordt hierbij besteed aan de diverse schades die veelvuldig voorkomen en waar je rekening mee moet houden met keuring.

  • Welke nieuwe installaties kan je tegenwoordig allemaal in een woning tegenkomen. Hoe werken deze installaties en hoe kan je nu al mogelijke (toekomstige) signaleren? En waar houd je rekening mee met keuring?

  • Welke aandachtspunten zijn er om op de juiste wijze de in de woning aanwezige installaties te kunnen beoordelen.

De online sessie en de praktijkdag worden gegeven door docent Martijn Geurts.

Martijn is expert op het gebied van binnenklimaat en E/W installaties in woningen. Martijn combineert zijn expertkennis met zijn ruime praktijkervaring als
projectleider beheer en onderhoud.

Als docent techniek en duurzaamheid is hij de aangewezen persoon om deze PE dagen te leiden.

De kosten voor deelname aan deze twee dagen bedragen € 375,- ex btw all in.

Meedoen aan het IWI PE programma?

Boek hier alvast je plek en verzeker jezelf van deelname!

Of meld je aan door ons een mail te sturen en vermeld daarbij op welke locatie je wilt deelnemen. (indien de link niet werkt kan je ook een mail sturen naar info@mfprodukties.nl).

Weergaven: 681

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2023   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+