BouwProfs

De bouw online verbonden.

Bas Collard
  • Eindhoven
  • Nederland
  • vastgoed
Delen
  • BouwProfs nieuws
  • Discussies (4)
  • Groepen
  • Foto's
  • Fotoalbums
  • Video's

Discussies van Bas Collard

Mogen ontluchtingsventielen WKO-installatie in appartement uitkomen?
9 antwoorden 

Ik zit met de volgende situatie.Ik heb een appartement gekocht van 50 m2. Het is eigenlijk een studio omdat leven, slapen en koken in dezelfde ruimte gebeurt. In een bergingskast in mijn studio komen…Doorgaan

Tags: studio, koolmonoxide, ontluchting, WKO

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van B.P.M. van Ooijen (Ben) 15 Okt 2012.

 

De pagina van Bas Collard

Vandaag op BouwProfs

Bas Collard heeft zijn/haar profiel bijgewerkt
11 Jan 2018
B.P.M. van Ooijen (Ben) heeft gereageerd op discussie Mogen ontluchtingsventielen WKO-installatie in appartement uitkomen? van Bas Collard
"Geachte heer Collard, beste Bas,   In reactie op bovenstaande melden wij het volgende. Uit uw verhaal concludeer ik dat de WKO-installatie eigendom van Essent is. De geur welke U met regelmaat constateert is afkomstig uit het…"
15 Okt 2012
Carl-peter Goossen heeft gereageerd op discussie Mogen ontluchtingsventielen WKO-installatie in appartement uitkomen? van Bas Collard
"Conclusie: een aantal mensen gaat er vanuit dat het ontluchtingsventielen zijn van de ventilatie en een aantal gaat er vanuit dat het ontluchtingsventielen zijn van de waterzijdige installatie. We hebben dus echt meer informatie nodig. In het eerste…"
15 Okt 2012
Marcel Wullink heeft gereageerd op discussie Mogen ontluchtingsventielen WKO-installatie in appartement uitkomen? van Bas Collard
"Hallo Bas, De gassen die vrijkomen bij de ontluchter zijn buiten zuurstof, gassen die vrijkomen doordat er een corrosieproces plaatsvindt in het water. Mogelijk dient er meer aandacht door Essent besteed te worden aan ontluchting door bv.…"
12 Okt 2012
Fred Janssen heeft gereageerd op discussie Mogen ontluchtingsventielen WKO-installatie in appartement uitkomen? van Bas Collard
"Hoogst ongebruikelijk maar je leven is hiermee niet in gevaar. Of het wettelijk toegestaan is weet ik eigenlijk niet. Wel is het zo dat de luchtkwaliteit in de woning aan bepaalde normen dient te voldoen, evenals de kwaliteit van het woongenot. De…"
12 Okt 2012
Roy de Bruijn heeft gereageerd op discussie Mogen ontluchtingsventielen WKO-installatie in appartement uitkomen? van Bas Collard
"Bas, Zoals ik uit jou tekst begrijp zijn dit verwarmingsleidingen gevoed vanuit de wko. Je woning zal op het hoogste punt liggen van deze leiding. Om te voorkomen dat de installatie vol lucht komt en niet goed meer functioneert. De ontluchting…"
12 Okt 2012
Simon Noordam heeft gereageerd op discussie Mogen ontluchtingsventielen WKO-installatie in appartement uitkomen? van Bas Collard
"Hallo Bas, Deze situatie is onacceptabel. Het is van de zotte dat bij jouw in de meterkast de ontluchtingsventielen zitten. Het advies van Essent gaat ervan uit dat je de huidige situatie moet aanvaarden, wat je absoluut niet moet doen. Het zou…"
12 Okt 2012
Egbert Bouwhuis heeft gereageerd op discussie Mogen ontluchtingsventielen WKO-installatie in appartement uitkomen? van Bas Collard
"Lijkt mij dat ontluchtings-systemen van wko-installaties bovendaks moeten eindigen en zeker niet in een leefruimte. Ik ken echter de (eventuele) voorschriften niet. Als er geen voorschriften zijn, dan lijkt me een eenvoudige juridische procedure:…"
12 Okt 2012
Discussie geplaatst door Bas Collard

Mogen ontluchtingsventielen WKO-installatie in appartement uitkomen?

Ik zit met de volgende situatie.Ik heb een appartement gekocht van 50 m2. Het is eigenlijk een studio omdat leven, slapen en koken in dezelfde ruimte gebeurt. In een bergingskast in mijn studio komen de ontluchtingsventielen van de wko-installatie van het gehele gebouw uit. Af en toe ontlucht het, en dan stinkt het enorm in mijn studio. Essent heeft mij geadviseerd een brand en koolmonoxidemelder naast de ventielen te hangen. Is dit gebruikelijk in de bouw? Is dit toegestaan?Lees verder...
11 Okt 2012
Bas Collard heeft gereageerd op discussie vochtige muren in monumentaal pand (Frankrijk) van Gudule Martens
"Een goede bekende van mij heeft ook een oudecarre-boerderij in zuid-limburg. Op zijn terrein staat ook een kapelletje. Beide opstallen hebben optrekeknd vochtproblematiek. Mijn kennis berichtte mij het volgende. Ik heb zelf ervaring met…"
5 Sept 2012
Michel Eek heeft een reactie achtergelaten voor Bas Collard
"Beste Bas, Hartelijk welkom bij BouwProfs. BouwProfs is het online netwerk voor de bouw. Dagelijks bespreken bouwprofessionals actuele bouwthema's en beantwoorden collega's uit de bouw elkaars bouwvragen in het BouwProfs forum. In…"
16 Aug 2012
Bas Collard heeft gereageerd op discussie Bouwbedrijf als financier voor starters om woningmarkt vlot te trekken? van Michel Eek
"Ronald heeft gelijk voor zover de bouwbedrijven op grote schaal kredieten gaan verstrekken [voorzover bouwbedrijven dat tegenwoordig inderdaad nog zouden kunnen], met daartegenover staande zekerheidsstellingen als hypotheken. Dan kom je inderdaad…"
5 Jul 2012
Bas Collard heeft gereageerd op discussie Bouwbedrijf als financier voor starters om woningmarkt vlot te trekken? van Michel Eek
"Een goede gedachte van Arjan! Men denkt vaak dat alleen banken als hypotheekverstrekker kunnen optreden. Dat is niet zo. Een hypotheek is niet meer dan een zekerheidsrecht dat een financier [bank, bouwbedrijf, pa, ma, opa etc] krijgt in ruil voor de…"
5 Jul 2012
Bas Collard is nu lid van BouwProfs
5 Jul 2012

Profielgegevens

Werkgebied:
vastgoed
Werkzaam bij:
AKD N.V.
Functie:
advocaat vastgoed en bouw
website (persoonlijk bijv. linkedin of van bedrijf)
http://www.akd.nl
Vertel iets over uzelf (wat zijn uw specialisaties)
bouw en vastgoed

Prikbord (1 commentaar)

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Op 16 Augustus 2012 om 15.36 zei Michel Eek...

Beste Bas,

Hartelijk welkom bij BouwProfs. BouwProfs is het online netwerk voor de bouw. Dagelijks bespreken bouwprofessionals actuele bouwthema's en beantwoorden collega's uit de bouw elkaars bouwvragen in het BouwProfs forum.

In de rubriek Bouwvragen vind je de vragen die recent zijn gesteld door collega's uit de bouw. Heb je over een bepaald onderwerp expertise? Doe dan mee aan de discussie en geef je antwoord op de betreffende vraag.

Heb je zelf een vraag waar je graag eens een second opinion over wilt? Stel hem dan op BouwProfs en wees verzekerd van goede inhoudelijke reacties van collega deskundigen.

In de rubriek Bouwprof Gevraagd! vind je oproepen van opdrachtgevers in de bouw, die op zoek zijn naar een specifieke bouwprof voor een project of opdracht.

Wil je jouw expertise echt kenbaar maken aan bouwprofs in Nederland en Vlaanderen? Doe dan een bijdrage op BouwProfs via het verzorgen van een bouwthema. Meer informatie hierover vind je hier.

Lees svp voordat je BouwProfs gaat gebruiken ons forumreglement zodat je het beste uit BouwProfs haalt. En vergeet vooral niet jouw collega's uit de bouw ook uit te nodigen!

Je kunt BouwProfs ook volgen op je mobiele telefoon dankzij onze mobiele website. En uiteraard zijn we te volgen op FacebookTwitter en Google+.

Ik wens je veel plezier toe binnen ons netwerk.

Met vriendelijke groet,

Michel Eek, uitgever BouwProfs

 
 
 

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2019   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+