BouwProfs

De bouw online verbonden.

Discussie gestart op BouwProfs op Linkedin door Frank van der Drift, Hoofd Bedrijfsbureau bij fabriek voor prefab kelders, putten en bouwelement in prefab beton:

" Wij hebben als bedrijf (prefab betonfabriek) een groot aantal verschillende klanten waaronder zeer veel kleine en middelgrote bouwbedrijven. Om de financiële risico's af te denken zijn we verzekerd bij een van de grote kredietverzekeraars. Ongeveer 1 jaar geleden kregen we op een zeer groot deel van onze klanten dekking. Vandaag de dag nog maar een klein deel.

Hoe gaan jullie om met de financiële risico's van bedrijven die de betalingsverplichtingen niet na kunnen komen?
En zien jullie de diensten van kredietverzekeraars vandaag de dag nog als zinvol? "

Weergaven: 74

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Reactie via BouwProfs op Linkedin van Leen de Hooge, eigenaar M & L Ralton Holding B.V.:

" Beste Frank,
Ik heb een kredietverzekering nooit als zinvol beschouwd: In goede tijden betaal je premie en heb je ze niet nodig, in slechte tijden betaal je ook premie maar geven ze veelal geen dekking. Kortom, betalen doe je altijd maar hun betalen jou zelden!

Je kan m.i. beter een eigen risico "potje" creeeren, b.v. 1 of 2 % van je omzet. Dan hou je de liquiditeit ook nog in eigen beheer. En met deelbetalingen werken, b.v. 40% bij opdracht, 60% bij levering. Ook kun je b.v. balans en v/w rekening bekijken bij de KvK of eenmalige kredietinfo vragen bij www.creditchecker.nl En een goede debiteuren bewaking is uiteraard ook belangrijk. Hier kun je potentiele problemen bij klanten aan zien komen. Mogelijkheden genoeg dus! Succes. "
Reactie via BouwProfs op Linkedin van Bart Ranke, Ass. Controller Unica Bodegraven B.V.:

" Met name in de bouw- en ontwikkelingssector is men (de kredietverzekeraar) nu erg terughoudend met het verzekeren van kredieten.
Het vormen van een eigen pot moet je dus sowieso blijven doen.

Een kredietverzekering kan wel zinvol zijn maar het in eigen beheer hebben van een "voorziening op debiteuren" i.c.m. een goed debiteurenbeheer werkt in mijn ogen het best.

Een voordeel bij de kredietverzekering is wel dat je bij onvoldoende dekking je offerte/voorwaarden kan aanscherpen of garanties kan eisen. Menig opdrachtgever vindt dit in eerste instantie vreemd maar begrijpt en accepteert het naderhand wel. "

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2019   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+