BouwProfs

De bouw online verbonden.

Marc Groot Koerkamp
  • Deventer
  • Nederland
  • overig
Delen
  • BouwProfs nieuws
  • Discussies (20)
  • Groepen
  • Foto's
  • Fotoalbums
  • Video's
 

De pagina van Marc Groot Koerkamp

Vandaag op BouwProfs

Marc Groot Koerkamp heeft gereageerd op discussie Gaat windenergie de goedkoopste energiebron in Nederland worden? van Michel Eek
"Windenergie (op land) is op dit moment de goedkoopste vorm duurzame energie. Echter, er zit een maximum aantal de hoeveelheid opgesteld vermogen (20% schijnt geen problemen te veroorzaken) en het is volatiele stroom vanwege de inpasbaarheid in het…"
30 Apr 2015
Marc Groot Koerkamp heeft gereageerd op discussie Van passiefhuis naar nul energie woning, hoe doe je dat? van Wim Corvers
"De discussie is voor mij ook interessant omdat ik zelf ook bezig ben met plannen voor lage energie woning (passief is een mooi uitgangspunt maar niet heilig voor mij, de extra energiebesparing door van Rc=7 naar 9 te gaan is zo minimaal dat het niet…"
26 Nov 2014
Marc Groot Koerkamp heeft gereageerd op discussie Van passiefhuis naar nul energie woning, hoe doe je dat? van Wim Corvers
"Met 1m3 gas kan je 280l water 30 graden verwarmen. (35MJ per m3, 1l water 1 graad verwarmen kost 4,18kJ aan energie). Daarom is jouw 4m3 is vermoedelijk een typefout. "
26 Nov 2014
Marc Groot Koerkamp heeft gereageerd op discussie Van passiefhuis naar nul energie woning, hoe doe je dat? van Wim Corvers
"Met het steeds goedkoper worden van zonnepanelen (PV) zou ik geen dakoppervlak opofferen voor thermische zonnecollectoren. Ik zou gaan voor warmtepomp (voorkeur voor geothermisch vanwege de hoge COP, maar afhankelijk van de kosten van het…"
25 Nov 2014
Marc Groot Koerkamp heeft gereageerd op discussie Verplicht duurzaam bouwen, must of vooral niet? van Andre Letsch
"Los van het hoge symboolpolitiek gehalte en het tenenkrommend gebrek aan kennis bij een partij dat zich groen noemt, is het volgooien van een dak met zonnepanelen niet de goedkoopste manier om straks in 2015 aan een epc waarde van 0.4 te voldoen?"
10 Mrt 2014
Marc Groot Koerkamp heeft gereageerd op discussie Welk onderdelen van een gebouw zijn verouderd ten opzichte van recente energie besparende maatregelen zoals isolatie en LED verlichting? van BouwProfs Redactie
"@Albert, de verliezen in de bekabeling nemen toe bij een lage spanning waardoor je in voorkomende gevallen naar dikkere kabels toe moet. Zeker bij ledverlichting als hoofdverlichting op meer dan 15m van de meterkast. (vermogensverlies neemt…"
7 Mrt 2014
Marc Groot Koerkamp heeft gereageerd op discussie Windturbine voor woning gezocht. Wie helpt? van BouwProfs Redactie
"Het theoretische maximale vermogen van een windmolen bij een gemiddelde windsnelheid van 3,7 m/s is slechts 300 kWh /m2 per jaar. Met een diameter van slechts 0,8m is het oppervlak 0,5m2. In het binnenland van Nederland schijnt de gemiddelde…"
24 Dec 2013
Marc Groot Koerkamp heeft gereageerd op discussie Mijn overtuiging, woningen met een EPC van 0,4 zijn duurder dan passiefhuizen. van Carl-peter Goossen
"@Carl-peter, ik snap de gedachte achter het passiefhuis en ik onderschrijf die gedachte ook grotendeels. Co2 metingen met als doel zo min mogelijk te ventileren zie ik de toegevoegde waarde, in het geval van systeem D met wtw, ook niet van in. Een…"
2 Okt 2013
Marc Groot Koerkamp heeft gereageerd op discussie Mijn overtuiging, woningen met een EPC van 0,4 zijn duurder dan passiefhuizen. van Carl-peter Goossen
"De vraag is, haal je met een passief huis een EPC van 0,4 of moet je alsnog technische installaties aanbrengen om in 2015 een EPC van 0,4 te halen? Een andere vraag is of de stap van rc=7 naar rc=9 zich terugverdiend. Bij 100 m2 verliesoppervlak…"
1 Okt 2013
Marc Groot Koerkamp heeft gereageerd op discussie Zetten PV panelen een rem op de doorontwikkeling van isolatie- en andere verbeteringsmaatregelen? van BouwProfs Redactie
"Beste Jeroen, Als we dan toch aan het afdwalen zijn wil ik er wel op wijzen dat het onderzoek wat jij aanhaalt al veel kritiek te verduren heeft. De oorsprong van het onderzoek vindt zich in de website skeptical science wat in tegenstelling tot de…"
20 Jun 2013
Marc Groot Koerkamp heeft gereageerd op discussie Zetten PV panelen een rem op de doorontwikkeling van isolatie- en andere verbeteringsmaatregelen? van BouwProfs Redactie
"Helemaal eens met dit bericht. Zie ook mijn reactie van 22 januari 2013 waarin ik hetzelfde probleem schets. http://www.bouwprofs.net/forum/topics/standaard-zonnepanelen-bij-nieuwbouw?commentId=2267725%3AComment%3A95929"
19 Jun 2013
Marc Groot Koerkamp heeft gereageerd op discussie Snelle bouwtijd is slecht voor de werkgelegenheid op de bouw! van Albert J. Boom (RekenService)
"Als toekomstig klant zijnde heb ik mij het zelfde afgevraagd en dan specifiek t.a.v. een dakconstructie. In Nederland worden hier normaliter prefab dakelementen gehanteerd met standaard isolatiewaarden van ca rc 3.5 tot 5. Wanneer ik richting…"
4 Jun 2013
Marc Groot Koerkamp heeft gereageerd op blogbijdrage Pleidooi voor verbod op purisolatie, wordt PUR het asbest van de toekomst? van BouwProfs Redactie
"@Renee Petiet Wat is de reden dat steenwol en glaswol volgens u verboden moeten worden? Er vanuit gaande dat er luchtdicht gebouwd wordt en derhalve bewoners niet blootgesteld worden aan glaswol- of steenwolvezels zie ik het probleem niet zo.…"
15 Mrt 2013
Marc Groot Koerkamp heeft gereageerd op discussie Idee: bouw standaard zonnepanelen in bij iedere nieuwbouw. van Andre Letsch
"Tegen die tijd dat zo'n regel van kracht is zal bij ongewijzigde EPC berekeningen PV de goedkoopste manier zijn om een lage EPC waarde te realiseren (voor zover dat nu al niet het geval is). Het regelt zich zelf dus. Overigens denk ik dat op…"
22 Jan 2013
Marc Groot Koerkamp heeft gereageerd op discussie De bouw moet geduld hebben van Vadertje Staat. van Michel Eek
"Vanuit de doelmatigheidsgedachte vraag ik mij af of het niet veel interessanter is om die 3 miljard SDE subsidies in te zetten voor slooppremies voor oude energieverslindende gebouwen. Stel de voorwaarde dat in ruil voor sloop er een EPC=0 woning…"
14 Dec 2012
Michel Eek heeft een reactie achtergelaten voor Marc Groot Koerkamp
"Beste Marc, Hartelijk welkom bij BouwProfs. BouwProfs is het online netwerk voor de bouw. Dagelijks bespreken bouwprofessionals actuele bouwthema's en beantwoorden collega's uit de bouw elkaars bouwvragen in het BouwProfs forum. In…"
25 Nov 2012

Profielgegevens

Werkgebied:
overig
Werkzaam bij:
Groot Koerkamp Adviesdiensten BV
Functie:
Inkoopspecialist
website (persoonlijk bijv. linkedin of van bedrijf)
http://nl.linkedin.com/pub/marc-groot-koerkamp/4/212/a35
Vertel iets over uzelf (wat zijn uw specialisaties)
Oriëntatiefase ontwerpen vrijstaande woning

Prikbord (1 commentaar)

Op 25 November 2012 om 12.32 zei Michel Eek...

Beste Marc,

Hartelijk welkom bij BouwProfs. BouwProfs is het online netwerk voor de bouw. Dagelijks bespreken bouwprofessionals actuele bouwthema's en beantwoorden collega's uit de bouw elkaars bouwvragen in het BouwProfs forum.

In de rubriek Bouwvragen vind je de vragen die recent zijn gesteld door collega's uit de bouw. Heb je over een bepaald onderwerp expertise? Doe dan mee aan de discussie en geef je antwoord op de betreffende vraag.

Heb je zelf een vraag waar je graag eens een second opinion over wilt? Stel hem dan op BouwProfs en wees verzekerd van goede inhoudelijke reacties van collega deskundigen.

In de rubriek Bouwprof Gevraagd! vind je oproepen van opdrachtgevers in de bouw, die op zoek zijn naar een specifieke bouwprof voor een project of opdracht.

Wil je jouw expertise echt kenbaar maken aan bouwprofs in Nederland en Vlaanderen? Doe dan een bijdrage op BouwProfs via het verzorgen van een bouwthema. Meer informatie hierover vind je hier.

Lees svp voordat je BouwProfs gaat gebruiken ons forumreglement zodat je het beste uit BouwProfs haalt. En vergeet vooral niet jouw collega's uit de bouw ook uit te nodigen!

Je kunt BouwProfs ook volgen op je mobiele telefoon dankzij onze mobiele website. En uiteraard zijn we te volgen op Facebook,Twitter en Google+.

Ik wens je veel plezier toe binnen ons netwerk.

Met vriendelijke groet,

Michel Eek, uitgever BouwProfs

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

 
 
 

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2017   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+