BouwProfs

De bouw online verbonden.

Surfacepower Hone claimt gasrekening tot 80% te verlagen, wie weet meer?

Vandaag liep ik toevallig tegen deze techniek aan om woningen te verwarmen: Surfacepower Hone. Is er iemand die ervaring heeft met deze techniek? Meer info over Surfacepower Hone is ook hier te vinden. Het lijkt op een zonneboiler systeem, met het verschil dat dit systeem dankzij nanotechnologie functioneert op daglicht ipv zoninstraling. Bij dit systeem is ook in de winter de opbrengst hoog.

Zoals je in de grafiek kan zien is de zomeropbrengst van een 'gewoon' zonnecollector systeem in augustus lager dan het surfacepower systeem in november en februari. Ook de maanden januari en december doet surfacepower het bijzonder goed verkeerd vergeleken met een 'gewoon' zonnecollector systeem. 

Het bedrijf claimt zo de gasrekening met 80% te kunnen verlagen. Iets wat met een gewoon zonnecollector systeem bij lange na niet gehaald wordt... Dit zal waarschijnlijk komen doordat de warmteopbrengst beter gespreid is over het jaar. 

Zijn dit fabels of toch knap staaltje techniek? Wie kan hier uit eigen ervaring wat over vertellen? Wat is jullie mening? 

Weergaven: 4095

Bijlagen:

Hierop reageren

Berichten in deze discussie


Het lijkt me een broodje aap. Commercie claimt maar wat.
Er is wel een hoopvolle laboratorium ontdekking gedaan op het gebied van koolstof aangroei of zoiets.
Daar kan men zonnecellen van maken met enorm hoog rendement.
Het product bestaat nog niet. In tegenstelling tot onderstaande.
Met behulp van de Brandstofcel is een accuoplader gemaakt voor kampeerders een werkend product.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Brandstofcel  .

Of het een broodje aap is weet ik nog niet. Ik denk nog steeds: eerst resultaten zien, dan geloven. Ik geef de leverancier nog het voordeel van de twijfel. Het bedrijf doet veel onderzoek naar nanotechnologie en nog altijd belooft de nanotechnologie ons op energiegebied veel goeds te brengen. 

Wat Arjan zegt klopt: de panelen van surfacepower zijn vacuümbuizen. Of de nanotechnologie werkt met een spectraalselectieve laag weet ik niet. Er is sprake van een 'nano-engine' die licht omzet in warmte staat in de whitepaper op de website van de fabrikant. Mede dankzij deze 'nano-engine' belooft het paneel 4 tot 7 keer meer warmteopbrengst te hebben dan een gewoon vacuümpaneel. 

De proefwoningen zijn live te zien op http://www.surfacepower.com/hone-live.html

Op dit moment (8 januari 2014, 13.57) zorgt een systeem met 9,5 m2 panelen (vlakbij London) voor water met een temperatuur van 63,2 graden celcius. Maar er zijn veel vragen. Hoe groot is het boilervat? De informatie is summier. 

Als een bedrijf na jaren aan onderzoek zulke summiere informatie geeft over een 'revolutionair' verwarmingssysteem dan ben ik bang dat het toch een broodje aap is. Het is jammer dat de woning in Nederland niet live (op internet) te zien is. Ik maak binnenkort een afspraak met de installateur in Nederland om meer te horen over het systeem.

Is er nog iemand die het systeem wel kent? Of ermee gewerkt heeft?

Er is wel wat uit gevonden. Alleen ben ik van nature zo wantrouwend dat ik denk dat er charlatans mee-surfen op de "positivo" verhalen.

 Even zoeken op : koolstof innovatie nanotechnologie zonne energie 

http://www.zonnepanelen-info.nl/nieuws/12-jarige-doet-mega-ontdekki... 

Dat is een gezond wantrouwen Jacques. Als Surfacepower Hone of die 12-jarige knul echt een superieure technologie hebben ontwikkeld dan verkoopt het product zichzelf en zal het niet lang duren voor het gemeengoed wordt. Maar als het broodje aap is, dan horen we er over een paar jaar niks meer van. De tijd zal het leren.

 Ja Cliff. Wel een leuke woordspeling   Surfacepower  en mee-surfen       GRAFEEN   is het nieuwe "toverwoord"

http://www.kennislink.nl/publicaties/grafeen

http://www.kennislink.nl/publicaties/oude-batterij-nieuw-leven-inge... 

http://www.rathenau.nl/web-specials/nanodialoog/over-nanotechnologi... 

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+