BouwProfs

De bouw online verbonden.

Arno Schipper
 • Overveen
 • Nederland
 • toeleverancier
Delen
 • BouwProfs nieuws
 • Discussies (7)
 • Groepen
 • Foto's
 • Fotoalbums
 • Video's

De connecties van Arno Schipper

 • Jacob Klok
 • Andre Letsch

Discussies van Arno Schipper

Stuc op riet; renoveren 85 jaar oud plafond
7 antwoorden 

Een vraag in de privésfeer. Ons plafond is aan herstel toe. De lijnen van oude kasten en schoorstenen van de vroegere kamer-en-suite tekenen zich af in het plafond en de rest van het oppervlak is met…Doorgaan

Tags: rietmatten, stuc

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van BouwProfs Redactie 4 Sept.

 

De pagina van Arno Schipper

Vandaag op BouwProfs

BouwProfs Redactie heeft gereageerd op discussie Stuc op riet; renoveren 85 jaar oud plafond van Arno Schipper
"Reactie van Ard van de Meeberg via Facebook: Bij renoveren zou ik wel zorgen voor extra bevestigen van de oude rietmatten aan het achter hout. Door veroudering zijn de binddraden waarmee het riet aan het achter hout is bevestigd vaak slecht. Je…"
4 Sept
BouwProfs Redactie heeft gereageerd op discussie Stuc op riet; renoveren 85 jaar oud plafond van Arno Schipper
"Reactie van F.a. Laurens via Facebook: Afhankelijk van hoe erg de schade is, zou ik overwegen tot vernieuwen. Maar ik zie ook mooi lijstwerk. Dat is de moeite om te behouden! Vaak zitten er barsten in de oude ondergrond. De oude Tex en…"
4 Sept
BouwProfs Redactie heeft gereageerd op discussie Stuc op riet; renoveren 85 jaar oud plafond van Arno Schipper
"Reactie via Facebook van Robert Blijenbergh: Hechtlaag aanbrengen op de bestaande rietmatten. Het is vrij stevig heb ik zelf gemerkt."
3 Sept
Gert van Ramshorst heeft gereageerd op discussie Stuc op riet; renoveren 85 jaar oud plafond van Arno Schipper
"Met een plafond van deze leeftijd is de huidige staat van het bestaande plafond met de bevestigingen/ophangingen niet goed bekend. Mijn advies is om het bestaande plafond te verwijderen en een nieuw plafond aanbrengen op riet of stucanet. Door een…"
3 Sept
Jeroen Bollen heeft gereageerd op discussie Stuc op riet; renoveren 85 jaar oud plafond van Arno Schipper
"Ik volg je redenering dat de rietlaag dat extra gewicht geen goed zal doen, temeer daar jezelf al vertelt dat lijnen zich reeds aftekenen. Bovendien is het maar de vraag of hechtmiddel voldoende diep door de oude verflagen (waarschijnlijk kalkverf)…"
3 Sept
Rene van Olphen heeft gereageerd op discussie Stuc op riet; renoveren 85 jaar oud plafond van Arno Schipper
"Doek aanbrengen is de grootste fout die in het verleden al te veel is gemaakt, je tovert misschien scheuren wel weg maar je pakt het onderliggende probleem niet aan. Je kunt twee dingen doen, als het plafond het toelaat alle oude loszittende…"
3 Sept
Andries Koster heeft gereageerd op discussie Stuc op riet; renoveren 85 jaar oud plafond van Arno Schipper
"Ik heb in het verleden zo'n plafond met ornamenten, met veel scheuren, voorzien van kaasdoek en daarna geschilderd. Is weer een mooi plafond geworden."
3 Sept
Discussie geplaatst door Arno Schipper

Stuc op riet; renoveren 85 jaar oud plafond

Een vraag in de privésfeer. Ons plafond is aan herstel toe. De lijnen van oude kasten en schoorstenen van de vroegere kamer-en-suite tekenen zich af in het plafond en de rest van het oppervlak is met diverse verflagen verre van egaal.Onze stukadoor wil een hechtlaag aanbrengen en dan stucen. Ik ben niet zo kapot van dat extra gewicht (5 tot 10 kg/m2) en overweeg een totale vervanging van de rietmatten door stucplaten.Wat is jullie mening?Lees verder...
31 Jul
Arno Schipper heeft gereageerd op discussie Moeten we de overdrachtsbelasting afschaffen om zo de woning verkoop te stimuleren? van Michel Eek
"Afschaffen! Overdrachtsbelasting wordt gezien als een verhuisboete en belemmert de verkoop. Bovendien is vastgoed naar mijn weten het enige tweedehandsgoed waar belasting op wordt geheven. Ik ben het echter eens met @Leo dat er een goed alternatief…"
15 Jan 2015
Arno Schipper heeft gereageerd op discussie Gezocht: dakbedekking (plat dak) met een zo lang mogelijke vervangingscyclus. van BouwProfs Redactie
3 Jun 2013
Arno Schipper heeft gereageerd op discussie Gezocht: dakbedekking (plat dak) met een zo lang mogelijke vervangingscyclus. van BouwProfs Redactie
"Beste Ciska, De vergelijking met teermastiek die Kees maakt, gaat mijns inziens niet helemaal op. Teermastiek heeft/had anders dan de moderne dakbedekkingen een heel laag smeltpunt. Voordeel daarvan was dat eventuele gaatjes op een zonnige dag weer…"
3 Jun 2013
Arno Schipper heeft gereageerd op discussie Wie weet een oplossing voor het passeren van gas- en waterleidingen over een dilatatie? van kees
"Als ik het probleem benader in mijn hoedanigheid als leverancier van dilatatievoegprofielen zou ik eerst willen weten wat de verwachte voegbewegingen zijn. Is er alleen sprake van een horizontale beweging dwars op de voeg omdat de vloerdelen op…"
25 Okt 2012
Arno Schipper heeft gereageerd op discussie brandwerende scheiding bij leidingkokers, hoe hier mee om te gaan? van Andries Koster
"In de adviezen zie ik vaak 'brandwerende kit' terugkomen. Een alternatief (of aanvulling indien gebruikt als rugvulling) is brandwerende voegvulling. Zie: http://www.arcas.nl/products/bvv/bvv-vedafeu-c.html"
9 Mei 2012
Arno Schipper heeft gereageerd op discussie Vraag over garantie en maatgevende prestatie afspraken. van Andre Letsch
"Beste Ed, Na ruggespraak met een van aan van onze specialisten kan ik je het volgende melden: Indien de werkzaamheden uitgevoerd zijn zoals in het bestek omschreven, kan er geen andere werkwijze afgedwongen worden. Als de opdrachtgever een bepaalde…"
7 Nov 2011
Arno Schipper heeft gereageerd op blogbijdrage Impact van social media wordt vaak overschat. van BouwProfs Redactie
"Met de stelling van Ludan Schmid kan ik het wel eens zijn. Het gebruik van sociale media is een van de middelen die je bij communicatie met de klant ter beschikking staan. Bij de rest van zijn notitie bekruipt mij het gevoel dat makelaars het…"
23 Mei 2011
Arno Schipper is nu lid van BouwProfs
17 Nov 2010

Profielgegevens

Werkgebied:
toeleverancier
Werkzaam bij:
Arcas Trading BV
Functie:
dga
website (persoonlijk bijv. linkedin of van bedrijf)
http:////nl.linkedin.com/pub/arno-schipper/0/3b3/319
Vertel iets over uzelf (wat zijn uw specialisaties)
Knooppunten in de bouw, bouw en weg- en waterbouw algemeen

Prikbord (1 commentaar)

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Op 28 December 2010 om 17.42 zei Michel Eek...
Welkom bij BouwProfs.

Op BouwProfs ontmoet u collega's uit de gehele bouwkolom. Klik hier om te zien welke onderwerpen we allemaal inmiddels besproken hebben op BouwProfs. Om u meteen een vliegende start te geven, heb ik één en ander aantal tips op papier gezet voor u. Zodat u direct het meeste uit uw deelname aan BouwProfs kunt halen. Heeft u een recente pasfoto, dan adviseer ik u deze toe te voegen aan uw profiel. Het maakt het netwerken met andere leden nog persoonlijker.

Wij maken graag nader kennis met u. Wij vragen u daarom wat meer over uzelf te vertellen via deze link. U kunt BouwProfs ook volgen op Twitter en op Facebook. Twitter neemt een vlucht binnen de bouw. Meer informatie over hoe Twitter werkt vindt u hier.
Hoe meer bouwprofessionals de weg naar BouwProfs weten te vinden, hoe sterker ons netwerk. Kent u mensen uit uw netwerk voor wie deelname aan BouwProfs interessant kan zijn? Nodig hen dan vooral uit.

Tot slot nog dit, wij vragen iedere deelnemer aan BouwProfs een vraag te stellen aan zijn of haar collega's in de bouw. Over welk onderwerp zou u graag de mening van collega bouwprofs willen horen? Stel hier uw dringende vraag aan collega bouwprofs. Ik wens u veel plezier toe met uw deelname aan BouwProfs.

Met vriendelijke groet,

Michel Eek
BouwProfs
 
 
 

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2018   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+