BouwProfs

De bouw online verbonden.

Guus Cladder
  • Utrecht
  • Nederland
  • architectuur
Delen
  • BouwProfs nieuws
  • Discussies (30)
  • Groepen
  • Foto's
  • Fotoalbums
  • Video's
 

De pagina van Guus Cladder

Vandaag op BouwProfs

Guus Cladder heeft gereageerd op discussie Toepassing van isolatiefolie op beglazing van een Rijksmonument. van BouwProfs Redactie
"Zou je dat wel doen, isolatiefolie op glas van een monument?  Oud glas is vaak minder glad, het is hobbelig, bevat luchtblaasjes en is iets uitgezakt. Een folie  zal daarop niet mooi vlak aansluiten. Dat is niet fraai en werkt hefsysteem…"
22 Feb 2017
Guus Cladder heeft gereageerd op discussie Kan een extra voorzetwand geplaatst worden als je een spouw isoleert met eps isoparels? van BouwProfs Redactie
"Ja dat kan, zoals eerder al beschreven. In principe bestaat er een risico op inwendige condensatie in de EPS korrels of het huidige binnenblad, door dat vocht loopt de isolatiewaarde van de EPS hard achteruit. Door een dampremmende laag vlak achter…"
5 Jan 2017
Guus Cladder heeft gereageerd op discussie Op welke wijze kan een koudebrug bij balk lagen in oude ongeïsoleerde bouwwerken correct worden geïsoleerd, om condensvormingen en/of schimmels te voorkomen? van Michael Slof
"Dat kan door gebruik te maken van een isolatiemateriaal dat zelf goed vocht kan opnemen zonder meteen minder te isoleren, bijvoorbeeld isolerend cellenbeton of houtwolisolatie. zoek maar verder bij…"
19 Sept 2016
Guus Cladder heeft gereageerd op blogbijdrage Wordt transparant hout straks het nieuwe glas? van BouwProfs Redactie
"Transparant hout wordt interessant als de grondstoffen van glas schaars worden en dus duur of als het transparante hout duidelijke voordelen heeft, sterkte of isolerend of gewicht. Hoe dik moet transparant hout zijn om als glasplaat te kunnen dienen?"
9 Mei 2016
Guus Cladder heeft gereageerd op discussie BTW bouw definitief terug naar 21%. Hoe pakt dit uit voor de sector? van Michel Eek
"Het is een grote fout, de regeling had in ieder geval moeten blijven bestaan tot de invoering van het nieuwe belastingstelsel."
17 Jun 2015
Guus Cladder heeft gereageerd op discussie Isolatie vs zonnepanelen. Welke woning is duurzamer denk jij? van Michel Eek
"Tot mijn plezier lees ik dat iedereen hetzelfde antwoord geeft. Ontwerp altijd volgens de trias energetica: eerst isoleren dan duurzame opwekking van energie en als derde: koor duurzame energie voor wat dan nog nodig is. Dweilen met de kraan open is…"
31 Mei 2015
Guus Cladder heeft gereageerd op discussie bestaande spouwmuur na-isoleren + nieuwe buitengevel van ing. Rob van Rooij
"Het moeilijke is de bestaande spouw. Bij een gewone ademende constructie gaat het damptransport van binnen naar buiten, dus de materialen moeten naar buiten toe gemakkelijker damp doorlaten dan het binnenblad. De pirplaten en de gevelstuclaag moeten…"
16 Mrt 2015
Guus Cladder heeft gereageerd op discussie Lucht warmtepomp en zonnepanelen versus conventionele CV ketel, wat te kiezen als primair systeem? van BouwProfs Redactie
"Het is duidelijk dat dit onderwerp leeft, gezien de vele reacties. Hieronder mijn reactie Het toepassen van een cv-installatie is op korte termijn natuurlijk goedkoper dan duurzame installaties, maar je blijft dan afhankelijk van energiebedrijven…"
11 Nov 2014
Guus Cladder heeft gereageerd op discussie Hoe kan ik het beste een dunne spouwmuur isoleren? van John Willems
"Er zijn wel veel mogelijkheden om goed te isoleren in een beperkte ruimte en er zijn nog een paar vragen: Wordt het binnenblad dragend? Is geluidsisolatie ook nodig? Kan hsb toegepast worden? Bij nieuwbouw is een gemetseld buitenblad altijd…"
25 Jun 2014
Guus Cladder heeft gereageerd op discussie Ik wil in particulier opdrachtgeverschap een betaalbaar passiefhuis bouwen, wie helpt mee? van Cock van der Kaaij
"Beste Cock van der Kaay, Jazeker dat kan, ik ga er even vanuit dat je de grond al hebt, dan is binnen dat budget zo'n huis mogelijk. Ik zelf ben bouwkundige: bouwkundigbureaucladder.nl Mijn broer is…"
11 Apr 2014
Guus Cladder heeft gereageerd op discussie Vraag over de RC waarde bij isoleren bij een ingrijpende renovatie. van BouwProfs Redactie
"Voor grootonderhoud heb je geen vergunning nodig en dus ook geen isolatie-eis. Maar dat is nog geen reden om het niet goed te isoleren. In een goed geïsoleerd huis is het comfortabel wonen voor lage stookkosten. Nu ik toch bezig ben: Overweeg…"
18 Mrt 2014
Guus Cladder heeft gereageerd op discussie Is het gebruiken van achterzetramen in een aluminium profiel in monumentaal pand een goed idee? van BouwProfs Redactie
"Ik woon en werk in een oud monument met schuiframen uit de 18e eeuw. In mijn werkkamer heb ik groot-formaat kozijnen van 3,5 x 1,7 meter, dat tocht natuurlijk en enkelglas laat veel kou binnen. Tegen de schuiframen zijn tochtborstels aangebracht en…"
12 Mrt 2014
Guus Cladder heeft gereageerd op discussie Is het na-isoleren van bestaande spouwmuren een goede zaak of juist niet? van Andre Letsch
"Het na-isoleren van een spouw kan wel maar, alleen als je het goed doet. De spouw moet z'n vochtregulerende functie kunnen handhaven, een dampdoorlatende vulling dus, en een vochtongevoelig vulmiddel toepassen. Het resultaat van spouwvulling is…"
24 Sept 2013
Guus Cladder heeft gereageerd op discussie Hoe voorkom ik vochtig kaphout op een onverwarmde zolderruimte? van jaap leeuw
"Controller even of het pannendak inderdaad regenwaterdicht is en controleer de conditie van het hout. Als dat goed is, is er niets ernstigs aan de hand. Een vocht percentage boven de 20% wordt een probleem als dat er langdurig blijft zitten, als elk…"
20 Sept 2013
Michel Eek heeft een reactie achtergelaten voor Guus Cladder
"Beste Guus, Enige tijd geleden heb jij een reactie gegeven inzake duurzaam bouwen op BouwProfs. Nu is het zo dat wij (de makers van BouwProfs) net een nieuw initiatief zijn gestart, DuboCasa geheten. DuboCasa wordt het platform waar consumenten…"
19 Jun 2013
Guus Cladder heeft gereageerd op discussie Verroeste spouwankers bij appartementsgebouwen aan de kust. Broodje aap of serieus probleem? van Jan Bovenlander
"Lang geleden liep ik stage voor de MTS op een bouwplaats in Vlissingen, dus vlak bij de kust. Daar werden  onbehandelde aluminium waterslagen toegepast, die werden binnen enkele weken aangetast door de zilte zeelucht. Zeelucht is gezond voor…"
5 Mrt 2013

Profielgegevens

Werkgebied:
architectuur
Werkzaam bij:
Bouwkundig bureau Cladder
Functie:
bouwkundige
website (persoonlijk bijv. linkedin of van bedrijf)
http://bouwkundigbureaucladder.nl
Vertel iets over uzelf (wat zijn uw specialisaties)
Ik ben een zelfstandig bouwkundige met ervaring in het technische deel van het architectenvak.
Ik heb ervaring met nieuwbouw, renovatie (woningen, kantoren en winkels) maar ook met stallenbouw voor melkvee.

Prikbord (2 commentaren)

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Op 19 Juni 2013 om 9.36 zei Michel Eek...

Beste Guus,

Enige tijd geleden heb jij een reactie gegeven inzake duurzaam bouwen op BouwProfs. Nu is het zo dat wij (de makers van BouwProfs) net een nieuw initiatief zijn gestart, DuboCasa geheten. DuboCasa wordt het platform waar consumenten terecht kunnen die plannen hebben hun woning te verduurzamen.

Een onderdeel van DuboCasa zijn de zogenaamde Expert Blogs. Hierin schrijven experts onafhankelijke stukken over duurzaam bouwen. De stukken worden geschreven voor de consument. Ik heb jouw stuk tot Expert Blog verwerkt, met name omdat je een pleidooi doet voor nul-materiaal woningen.

Je kunt de blog nalezen op DuboCasa. Ik hoop dat je het kunt waarderen, uiteraard ben je zelf ook van harte welkom op DuboCasa.

Vriendelijke groeten,

Michel Eek

Op 16 Augustus 2012 om 15.16 zei Michel Eek...

Beste Guus,

Hartelijk welkom bij BouwProfs. BouwProfs is het online netwerk voor de bouw. Dagelijks bespreken bouwprofessionals actuele bouwthema's en beantwoorden collega's uit de bouw elkaars bouwvragen in het BouwProfs forum.

In de rubriek Bouwvragen vind je de vragen die recent zijn gesteld door collega's uit de bouw. Heb je over een bepaald onderwerp expertise? Doe dan mee aan de discussie en geef je antwoord op de betreffende vraag.

Heb je zelf een vraag waar je graag eens een second opinion over wilt? Stel hem dan op BouwProfs en wees verzekerd van goede inhoudelijke reacties van collega deskundigen.

In de rubriek Bouwprof Gevraagd! vind je oproepen van opdrachtgevers in de bouw, die op zoek zijn naar een specifieke bouwprof voor een project of opdracht.

Wil je jouw expertise echt kenbaar maken aan bouwprofs in Nederland en Vlaanderen? Doe dan een bijdrage op BouwProfs via het verzorgen van een bouwthema. Meer informatie hierover vind je hier.

Lees svp voordat je BouwProfs gaat gebruiken ons forumreglement zodat je het beste uit BouwProfs haalt. En vergeet vooral niet jouw collega's uit de bouw ook uit te nodigen!

Je kunt BouwProfs ook volgen op je mobiele telefoon dankzij onze mobiele website. En uiteraard zijn we te volgen op FacebookTwitter en Google+.

Ik wens je veel plezier toe binnen ons netwerk.

Met vriendelijke groet,

Michel Eek, uitgever BouwProfs

 
 
 

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2019   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+